Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Iasi este certificat international

Aeroportul din Iași este singurul din zona Moldovei care a fost certificat ca Aeroport Internațional după ce a demonstrat că îndeplinește toate condițiile prevăzute de legislația în domeniu. Raportul privind îndeplinirea condițiilor de certificare a fost emis de către comisia de evaluare numită prin ordinul Minstrului Transportului și Infrastructurii.

 

Aeroportul Iași a solicitat verificarea îndeplinirii cerințelor privind certificarea ca „aeroport internațional” și a obținut acest titlu în urma unui proces complex de identificare și evaluare a modului în care s-a dezvoltat și modernizat în ultimii ani. Din comisie au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Sănatatii.

 

Investițiile realizate la Aeroportul Internațional Iași (construirea unei noi piste flexibile, extinderea platformei, precum și ridicarea unui nou terminal), creșterea capacității de procesare a pasagerilor la 850.000 până la finalul acestui an (mai mult decât dublu față de 2015), noile proceduri, echipamentele performante și gama de servicii oferite au permis ridicarea treptei de certificare.

 

Marius Bodea, Președintele C.A. Aeroportul Internațional Iași:„Astăzi, pentru prima dată în istoria sa, Aeroportul Iași își poate susține și denumirea sa uzuală de Aeroportul International Iași. În acest moment, suntem singurul aeroport certificat ca Aeroport Internațional din zona Moldovei, iar acest titlu vine ca o recunoaștere a eforturilor depuse pentru a ne consolida poziția, inclusiv pe piața internațională. Ca să se înțeleagă mai clar diferența, Aeroportul Internațional face dovada îndeplinirii constante a tuturor cerințelor de deservire a pasagerilor, la standarde ridicate, poate asigura un flux continuu al zborurilor internaționale regulate, pe când un Aeroport deschis traficului internațional are condiții minime pentru deservire. În lipsa investiției în noul Terminal, construcție realizată în doar 6 luni, aeroportul nostru nu ar fi putut obține acesta certificare, în prezent noua infrastructura asigurând în mod corect și, cel mai important, în mod continuu aceste condiții. De altfel, noi avem în plan extinderea zonei aeroportuare, iar asta presupune, printre altele, unirea celor două terminale existente într-o singură construcție care să poată susține eficient fluxul crescut de călători. Aeroportul Iași, lider în zona Moldovei și al treilea din țară, a dovedit în tot acest timp că este un exemplu de conformare cu cerințele europene în domeniu, fiind recunoscut pe plan mondial și ca un exemplu de bună practică”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul ARCON preluat de Hirsch Porozell

Articolul următor

New cargo system at Amsterdam Airport

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share