Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Colectarea eficienta a creantelor

Pe data de 19 septembrie, Camera de Comert Romano-Olandeza (NRCC) organizeaza alaturi de Portnoi & Asociatii si Straetus Bucuresti un seminar interactiv, dedicat subiectului colectarii eficiente a creantelor drept un instrument strategic pentru optimizarea cash flow-ului si a costurilor. Seminarul va avea loc in Cluj-Napoca, la hotel Beyfin, in intervalul 17:00 – 19:30 si va fi urmat de un eveniment de networking organizat in parteneriat cu BEROBA (Belgian Romanian Business Association).

 

Dintre subiectele ce vor fi abordate in cadrul seminarului:  

•    avantajele majore ale externalizarii serviciului de management al creantelor
•    de ce este mai bine sa previi decat sa tratezi (adica mai eficient si mai ieftin)
•    cum te ajuta in recuperarea rapida a banilor politicile interne de creditare, dar si un sistem eficient de management al creantelor
•    ce ar trebuie sa stie o companie inainte de a actiona in instanta un debitor

CINE SUNT VORBITORII?

Roxana Horvat, General Manager, Straetus Bucuresti
Roxana are 10 ani de experienta in industria de colectare, lucrand in banci si agentii de colectare pe pozitii precum collection officer, collection coordinator si sales manager.
In prezent, conduce divizia Straetus Bucuresti, parte din Straetus, o retea internationala de recuperare creante, organizata in sistem de franciza, avand birouri in peste 50 de tari precum Romania, Olanda, Germania, Austria, Belgia, Polonia, Rusia, SUA, Israel si Anglia si oferind servicii croite pentru persoane juridice. Echipa Straetus Romania este specializata in managementul si recuperarea creantelor cu eficienta si cu profesionalism, pentru parteneriate de lunga durata.

Alis Patlageanu, Partener Fondator, Portnoi & Asociatii
Alis este membra a Baroului Bucuresti din 2002 si are expertiza in achizitii publice, drept comercial si corporatist, insolventa, accesare fonduri europene. Coordoneaza activitatea de consultanta in domeniul achizitiilor publice si al accesarii fondurilor europene, fiind expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene.

Compania Portnoi & Asociatii a fost infiintata in anul 2010, iar din luna iunie 2014, a inceput o colaborare stransa cu reteaua ce ocupa locul 5 in ierarhia mondiala a firmelor de audit si consultanta care incorporeaza in serviciile oferite cerintele standardelor profesionale si expertiza unei retele cu peste 56,000 profesionisti ce opereaza prin 1.264 birouri in 144 tari.   

„Afacerile sunt periclitate si uneori chiar esueaza atunci cand managementul riscurilor nu este pe lista de prioritati a managerilor/ proprietarilor, iar acest lucru se traduce si prin absenta unei atitudini proactive privind colectarea creantelor. O durata de incasare a creantelor (DSO) ce depaseste 45 de zile trebuie tratata cu atentie maxima deoarece pune in pericol sanatatea business-ului. „ declara Roxana Horvat.

„Actionarea in instanta a unui debitor poate fi privita drept un semn de boala, la fel ca atunci cand un pacient ajunge in fata doctorului mult prea tarziu. Preventia este extrem de importanta in acest caz si ea presupune o atentie deosebita acordata prevederilor contractuale, discutate astfel incat cadrul legal de colaborare sa ofere cat mai multe garantii„ afirma Alis Patlageanu.

Accesul la eveniment este gratuit pentru membrii NRCC si BEROBA. Companiile externe pot participa achitand taxa de 100 lei (seminar + networking drink).

Inregistrarile la eveniment se pot face pana pe data de 16 septembrie, la info@nrcc.ro

DESPRE NRCC

Camera de Comert Romano-Olandeza (NRCC) este una dintre cele mai active camere bilaterale din Romania, avand ca obiectiv major promovarea relatiilor comerciale dintre cele tari. Astfel, NRCC faciliteaza crearea de noi conexiuni si parteneriate de afaceri intre membrii sai, contribuind in mod activ la mentinerea Olandei pe primul loc in topul investitiilor straine directe in Romania.

In luna februarie 2016,, NRCC a fost premiata in categoria “Afaceri Internationale si Relatii Economice Internationale”, in cadrul evenimentului “Nine O’Clock 25 Years Awards Gala”.

De asemenea, prin intermediul Task Force-urilor specializate pe industrii, NRCC este membru activ in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, asigurandu-se astfel ca deciziile luate de autoritatile romane sustin dezvoltarea sectorului privat. Task Force-urile NRCC: Transport & Logistica, IT&C, Creative & High-Tech Industries, Agricultura.

Dupa 10 ani de activitate, comunitatea NRCC reuneste in prezent peste 180 membri, din peste 20 de industrii.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMGAZ participă la ExpoEnergiE

Articolul următor

The largest CEE event of the year - CEE Property Forum 2016

Citește și:
Citeste mai mult

Cities of Tomorrow #9: Green Cities

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua ediție…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share