Importate Lideri si afaceri

UVT în topurile internaționale

UVT, din nou în topurile internaționale. Doar patru universități românești se află în ierarhizarea QS Rankings 2016-2017

 

Singura instituție de învățământ superior din Timișoara prezentă în ediția 2016 a clasificării internaționale QS – Quacquarelli Symonds este Universitatea de Vest. Conform clasamentului, UVT s-a poziționat între primele patru instituții de învățământ superior din România. Alături de celelalte trei membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea din București, „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), similar anilor anteriori, UVT a fost inclusă în categoria 701+. De menționat este că universitățile membre al Consorțiului sunt singurele din România prezente în topul realizat de către cei de la QS – Quacquarelli Symonds.

 

Ierarhizarea este construită în baza a șase indicatori de performanță, care au ponderi diferite (reputație în mediul universitar – 40%, reputație între angajatori – 10%, raportul dintre numărul de studenți și cel de cadre didactice – 20%, citări per universitar – 20%, ponderea cadrelor didactice internaționale – 5%, ponderea studenților internaționali – 5%). Ierarhizarea își propune să cuantifice patru aspecte ale activității: cercetarea, predarea, inserția profesională și internaționalizarea. Pentru obținerea datelor legate de reputație, au fost chestionați 75.000 de membri ai comunităților academice și 38.000 de angajatori din întreaga lume.

 

Prin activitatea și performanțele realizate, UVT rămâne o prezență constantă în topurile mondiale, alături de partenerii din Consorțiul Universitaria, spune Rectorul UVT și Președintele Consorțiului, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Ierarhiile internaționale ne ajută să ne comparăm cu universități din întreaga lume. Două aspecte mi se par remarcabile în legătură cu aceste rezultate. Pe de o parte, cele patru universități din Consorțiu reușesc să se mențină în aceste ierarhii în contextul în care învățământul la nivel global este din ce în ce mai competitiv. Pe de altă parte, trebuie să luăm în calcul un factor de scală: cele patru universități românești se află în top 2-3% mondial, în contextul în care plecăm cu un dezavantaj de cel puțin 5%, din cauza faptului că este extrem de greu să atragi profesori internaționali în România. Avem salarii necompetitive internațional și libertate minimă de a oferi ceva în plus ca parte dintr-un pachet salarial atractiv, dublate de proceduri de angajare îngrozitor de birocratice, imposibil de înțeles pentru un cadru didactic internațional. Acum puțin timp, prin vocea Consorțiului, am cerut simplificarea procedurilor de angajare a cercetătorilor și posibilitatea de a recunoaște la nivelul instituției de învățământ superior diplomele obținute în străinătate. De aceea, raportându-ne strict la performanțele universităților, stăm chiar mai bine decât arată pozițiile.”

 

UVT este prezentă și în topul QS Rankings by Subject 2016, cu două domenii: Modern Langauages (top151-200) și Computer Science (top 401-500).

 

Informații suplimentare pot fi regăsite la: http://goo.gl/Xchpvx

Related posts

LOT va conecta Cluj-Napoca cu Polonia și întreaga lume

Transilvania Business

Oradea, noua destinație turistică și de business a României

redactia

Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

Papuc Irina

Satu Mare contribuie la forța Electrolux

Stefana Muresan

Kromatic, singura spalatorie inteligenta din Romania

Comisia Europeană: se așteaptă o încetinire a economiei românești pentru anii 2020 și 2021

Papuc Irina

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Transilvania Business

Veniturile Vodafone România în al treilea trimestru, la 178,7 milioane de euro

Stefana Muresan

18 ani de Danone în România

Ionel Albu

Un antreprenor din Brașov a investit 100.000 de euro într-o linie de producție de biocide: Fabrică dezvoltată cu bani prin Programul IMM Invest

Ion Surdu

De 20 de ani, VELUX România construiește povești din mansarde

Nicolae Pop

Happy Minds oferă evaluări de orientare vocațională

Stefana Muresan

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, ar putea deschide un spital privat: ”Nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi”

redactia

Rotary. Diferențele sunt doar lingvistice, idealurile sunt aceleași!

Ligia Voro

Producătorul acoperișurilor Bilka Steel din Brașov: Comenzile au crescut, dar ne așteptăm la o stagnare

Ion Surdu

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

Exemplul Australiei. Pasul de la aborigeni la lider în Cercetare

Transilvania Business

Contracte între școli și mediul de afaceri la Sibiu

Stefana Muresan

DIESELpoint Plus, completează portofoliul Oscar Downstream cu un serviciu premium

Transilvania Business

Daimler lanseaza in Romania productia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte

Helios Phoenix extinde cu peste 10,000 m2 parcul industrial Olympian Park din Brașov

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a repornit producția și vinde la export

redactia

Manufacturing Excellence on the up in CEE

Leave a Comment