Importate Lideri si afaceri

UVT în topurile internaționale

UVT, din nou în topurile internaționale. Doar patru universități românești se află în ierarhizarea QS Rankings 2016-2017

 

Singura instituție de învățământ superior din Timișoara prezentă în ediția 2016 a clasificării internaționale QS – Quacquarelli Symonds este Universitatea de Vest. Conform clasamentului, UVT s-a poziționat între primele patru instituții de învățământ superior din România. Alături de celelalte trei membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea din București, „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), similar anilor anteriori, UVT a fost inclusă în categoria 701+. De menționat este că universitățile membre al Consorțiului sunt singurele din România prezente în topul realizat de către cei de la QS – Quacquarelli Symonds.

 

Ierarhizarea este construită în baza a șase indicatori de performanță, care au ponderi diferite (reputație în mediul universitar – 40%, reputație între angajatori – 10%, raportul dintre numărul de studenți și cel de cadre didactice – 20%, citări per universitar – 20%, ponderea cadrelor didactice internaționale – 5%, ponderea studenților internaționali – 5%). Ierarhizarea își propune să cuantifice patru aspecte ale activității: cercetarea, predarea, inserția profesională și internaționalizarea. Pentru obținerea datelor legate de reputație, au fost chestionați 75.000 de membri ai comunităților academice și 38.000 de angajatori din întreaga lume.

 

Prin activitatea și performanțele realizate, UVT rămâne o prezență constantă în topurile mondiale, alături de partenerii din Consorțiul Universitaria, spune Rectorul UVT și Președintele Consorțiului, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Ierarhiile internaționale ne ajută să ne comparăm cu universități din întreaga lume. Două aspecte mi se par remarcabile în legătură cu aceste rezultate. Pe de o parte, cele patru universități din Consorțiu reușesc să se mențină în aceste ierarhii în contextul în care învățământul la nivel global este din ce în ce mai competitiv. Pe de altă parte, trebuie să luăm în calcul un factor de scală: cele patru universități românești se află în top 2-3% mondial, în contextul în care plecăm cu un dezavantaj de cel puțin 5%, din cauza faptului că este extrem de greu să atragi profesori internaționali în România. Avem salarii necompetitive internațional și libertate minimă de a oferi ceva în plus ca parte dintr-un pachet salarial atractiv, dublate de proceduri de angajare îngrozitor de birocratice, imposibil de înțeles pentru un cadru didactic internațional. Acum puțin timp, prin vocea Consorțiului, am cerut simplificarea procedurilor de angajare a cercetătorilor și posibilitatea de a recunoaște la nivelul instituției de învățământ superior diplomele obținute în străinătate. De aceea, raportându-ne strict la performanțele universităților, stăm chiar mai bine decât arată pozițiile.”

 

UVT este prezentă și în topul QS Rankings by Subject 2016, cu două domenii: Modern Langauages (top151-200) și Computer Science (top 401-500).

 

Informații suplimentare pot fi regăsite la: http://goo.gl/Xchpvx

Related posts

Grupul TERAPLAST și-a adus la Marketing omul care a revigorat Farmec și Gerovital

Stefana Muresan

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Loteria Română are bugetat un profit brut de 71 de milioane de lei

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Borsec, Gerovital și Arctic, pe primele poziții în top 100 cele mai puternice branduri românești 2017

Stefana Muresan

Teraplast, credite de investiții și linii de creditare de peste 50 milioane de lei

Stefana Muresan

Spectacol clujean pe scenă americană

Transilvania Business

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Targul National Imobiliar, editia primavara 2016

Grupul Renault a vândut 1.256.658 de vehicule în prima jumătate a acestui an, înregistrând o dinamică puternică pe piața vehiculelor electrice și o redresare a vânzărilor în luna iunie.

Nicolae Pop

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

Despre energia de a schimba lumea în bine la Endava Inspire

Ionut Oprea

26 iunie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 26: Mirdatod, ambasadorul gustului natural și sănătos al Văii Gurghiului

Transilvania Business

Compania ieșeană Gemini CAD Systems, un nou Centru Tehnologic

Ionut Oprea

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Carl Widell, liderul ECOLOR, consul onorific al Suediei la Cluj

Stefana Muresan

Transilvania, raiul brânzeturilor de calitate (II) – La Colline

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

redactia

UniCredit – emisiune de acțiuni de 13 miliarde de euro

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 23: Astor-Valpet. Liant de bază în construcții. De 27 de ani

Florin Marcel

Cifra de afaceri a companiei brașovene Duvenbeck Logistik a depășit 400 de milioane de lei în 2019

Ion Surdu

Health Forum 2016

Leave a Comment