Analize Importate

Intalniri economice Franta-Romania

În data de 13 septembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) și Camera de Comerț și Industrie a României au organizat evenimentul Întâlniri economice Franța-România, în prezența Președintelui Republicii Franceze, François Hollande și a președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

 

În deschiderea evenimentului, cei doi șefi de stat au reafirmat importanța pe care o conferă relațiilor economice bilaterale și necesitatea intensificării parteneriatului strategic dintre Franța și România.

 

„Întreprinderile franceze au înțeles, mult mai devreme decât celelalte, potențialul parteneriatului cu România. [..] Această contribuție a întreprinderilor franceze este esențială pentru a ajuta economia să răspundă noilor provocări și să rămână competitivă în era globalizării”, a declarat François Hollande, cu ocazia acestui eveniment.

 

De asemenea, Dl. Iohannis a adăugat : ‘’Cooperarea economică dintre România și Franța are un potenţial deosebit, nu doar în privința sectoarelor tradiționale, ci şi în sectoarele de viitor, precum industriile creative, inovația și tehnologiile IT.’’
Situate sub semnul parteneriatului economic de viitor, Întâlnirile au scos în evidență poveștile de succes franco-române, prin intermediul mărturiilor șefilor de întreprinderi.

 

„În 1999, preluarea Automobile Dacia de către Groupe Renault era totuși o provocare. În mai puțin de 20 ani, DACIA a devenit prima întreprindere din România ca cifră de afaceri, reprezentând 3% din PIB […] Dacia a devenit un pilon al economiei românești și este cheia creșterii internaționale a Grupului Renault.” a declarat Dl. Yves Caracatzanis, Președinte Dacia și Director General, Groupe Renault România.

 

Eric Stab, directorul general ENGIE și Președintele Consiliului Investitorilor Străini, a reiterat sectoarele în care Franța și întreprinderile sale pot ajuta România să crească valoarea adăugată a economiei sale, dar și potențialul economiei românești pentru Franța. „Întreprinderile românești pot, în numeroase sectoare, să contribuie la competitivitatea economiei franceze. Acestea pot deveni partenere în numeroase mari proiecte inclusiv în afara României, nu numai pentru că reprezintă o opțiune de cost adesea competitivă, dar mai ales pentru că dispun de bogate competențe în numeroase domenii, beneficiind adesea de excelența tradiției științifice a României”.

 

Astăzi, România este pe cale să devină un nou „Silicon Valley”, cu competențe avansate în domeniul noilor tehnologii. Pentru o întreprindere ca Bitdefender, Franța este cea de-a patra piată, în termeni de prioritate : „Una din trei soluții de siguranță cibernetică cumpărată de consumatorii francezi este un produs Bitdefender”, a menționat Florin Talpeș, Fondator&CEO Bitdefender.

 

Înalta calificare a informaticienilor români și competențele lor lingvistice reprezintă unul din principalele atuuri ale României în sectorul NTIC. […] Calitatea formărilor oferite în instituțiile de învățământ românești este recunoscută la nivel mondial. „Atât universitățile franceze, cât și marile întreprinderi implantate în România apreciază nivelul bun al studenților pe care îi integrează”, a completat Monica Jiman, Director Pentalog și Secretar General al CCIFER.

 

Societățile membre ale CCIFER s-au mobilizat pentru a își atinge maximul de potențial în România și sunt angajate în dialogul cu autoritățile române, pe tema reformelor realizate sau solicitate pentru a optimiza mediul de afaceri. „Am realizat programul întâlnirii economice pentru a ilustra reușitele parteneriatului Franța – România, pentru a împărtăși viziunea asupra creșterii economice și a locurilor de muncă”, a declarat Dl. Francois Coste, Președinte CCIFER.
Camera de Comert, Industrie și Agricultură Franceză din România este în slujba membrilor săi pentru a le facilita accesul la aceste oportunități atractive și a depăși obstacolele. CCIFER reunește peste 450 de întreprinderi, cu capital francez și românesc, mari întreprinderi, precum și IMM-uri. În total, membrii CCIFER reprezintă 15% din PIB-ul României și peste 125 000 locuri de muncă.

Related posts

Ce așteptăm de la noul C.S.M.

Ligia Voro

Ce fel de apartamente de lux inchiriaza strainii în Bucuresti

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Stefana Muresan

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Ligia Voro

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Stefana Muresan

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Transilvania Business

UBB, contribuție de peste 190 milioane de euro anual la economia Clujului

Stefana Muresan

Viitorul energiei, văzut de la Sydney

Transilvania Business

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

Vive la France!

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene. Realitatea anului 2016

APIA primește cereri de acord prealabil pentru reducerea accizei la motorină

Transilvania Business

Joyful Teaching, un proiect de succes

Business Review anunta conferinta Realty 2016

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Curaj, băncilor! – Investițiile în agricultură, profitabile pe termen lung

CSR Overview. Tendinte si oportunitati

Transilvania Business

RALF 2016, cu Emil Dumitru, Președintele PRO AGRO: Este esențial să fim prezenți la masa discuțiilor

În 2019, trei din cinci companii din România ofereau angajaților telefoane de serviciu

Papuc Irina

Banii universităților se vor putea folosi la investiții. La Timișoara se ridică cel mai modern cămin studențesc din România

Robert Bloancă

Timișul, Clujul și Bihorul, campioane la firme radiate

Nora Dumitrescu

GTS Telecom, platforma cloud de 200 mii euro la Cluj Napoca

Leave a Comment