Importate Real Estate

Bilka si-a dublat afacerile

BILKA, liderul pieței de acoperișuri, a înregistrat în primele 9 luni ale lui 2016 afaceri de 45 milioane euro, în creștere cu 44% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 

Rezultatele se datorează în principal proiectului investițional de 10 milioane de euro demarat în 2014 și finalizat în 2016. În urma acestui proiect BILKA a instalat 15 noi linii de producție pentru fabricarea sistemului complet pentru acoperiș și a ajuns să numere 250 de angajaţi, faţă de 150 anul trecut.

 

”Am reuşit să ne menținem ritmul de creștere de aproximativ 40% din ultimii ani și asta se datorează în principal planului de dezvoltare și investiții desfășurat în perioada 2014 – 2016. În urma acestui proiect am achiziționat și integrat în fluxul de producție o nouă platformă de producție de 27.000 mp, am instalat 15 noi linii de producție, am lansat 3 noi modele de țiglă metalică și astfel încheiem investițiile pentru divizia rezidențial. Efectele acestui proiect se reflectă în cifra de afaceri a companiei care aproape s-a dublat, de la 23 de milioane de euro cât era la finalul lui 2013, la 45 milioane de euro cât am înregistrat în primele 9 luni ale lui 2016. Pentru sfârșitul anului estimăm menținerea creșterii înregistrate în primele 9 luni, ceea ce va duce compania în top 100 companii românești”, declară Horațiu Țepeș, proprietar BILKA.

 

2018 – Potențial de 100 milioane de euro

 

După ce anul acesta compania a finalizat etapa de expansiune pentru rezidențial, vizează noi planuri de investiții și dezvoltare ce pot impulsiona afacerile BILKA să urce în următorii 2 ani la 100 milioane de euro.

 

”Începând cu 2017 avem în vedere demararea unui nou plan investițional în sectorul industrial – producția de table cutate destinate sectorului industrial, producția de panouri termoizolante, profile industriale, casete structurale și hale la cheie. În prezent producţia pentru spaţiile industriale reprezintă 12% din producţie și vrem să o ducem la 40% în următorii ani. Pentru acest proiect avem bugetate și planificate investiții de 12 milioane de euro, însă avem nevoie de noi spații de producție. Spațiile disponibile din vecinătatea fabricii se află în domeniul public și avem înaintată cerere de închiriere către autoritățile locale. Dacă ni se închiriază terenul solicitat vom demara investițiile și în doi ani vom ajungem la afaceri de 100 milioane de euro, dacă nu, vom fi nevoiți să blocăm temporar acest proiect. Aici întâmpinăm dificultăți, dar sperăm că autoritățile vor analiza oportunitățile și nu vor pune piedici unei investiții de 12 milioane de euro”, a precizat Horațiu Țepeș.

 

Piața de acoperișuri în 2016 – cea mai mare creștere din ultimii 8 ani

 

Conform studiilor oficiale, în 2015 piața totală de acoperișuri s-a ridicat la 31 milioane de metri pătrați, din care 65% (20 milioane mp) reprezintă țigla metalică, țigla de beton 8%, țigla ceramică 13%, restul este reprezentat de alte tipuri de acoperiș.

 

”Proiectele rezidențiale și industriale demarate în ultimii doi ani se reflectă și în creșterile înregistrate de piața de acoperișuri. În contextul în care doar 11% din locuinţele Români¬ei sunt case şi apar¬ta¬mente noi, ri¬di¬cate după 1990, această creștere a sectorului rezidențial este necesară și estimăm că se va menține și în următorii ani”, a declarat Horațiu Țepeș.

 

Pentru finalul lui 2016 compania estimează o creștere a pieței de acoperișuri cu 10%. 70% din totalul acoperișurilor comercializate sunt reprezentate de cele metalice, iar previziunile sunt ca în trei ani să depășească 70%.

 

BILKA a înregistrat în 2015 afaceri de 43,1 milioane de euro. Fabrica BILKA se întinde în prezent pe o suprafață de 45.000 mp cu destinație hale de producție, depozitare și birouri. Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 5,5 milioane mp de țiglă metalică, iar în cei 9 ani de activitate peste 18,2 milioane de mp ceea ce înseamnă 100.000 de acoperișuri. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

 

În 2015, BILKA și-a vândut produsele la nivelul întregii țări prin intermediul a peste 500 dealeri stabili. Rețeaua de distribuție BILKA acoperă integral teritoriul României.

Related posts

Mercure Timișoara – primul hotel Accor din oraș, deschis pe 5 octombrie

Papuc Irina

Ciprian Dan este noul președinte ABSL

Papuc Irina

Globalworth prezintă raportul anual pentru 2020. Recorduri în pandemie.

Transilvania Business

CTP atinge pragul de 5 milioane m2, la nivelul portofoliului internațional de proprietăți de clasa A

redactia

HR Summit Cluj-Napoca, întâlnirea specialiștilor din Resurse Umane

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

Ligia Voro

Platforma Europeană de consiliere în materie de investiţii

Transilvania Business

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

redactia

Siemens a extins doua fabrici

CBRE: Proprietarii de clădiri aleg externalizarea administrării acestora

Stefana Muresan

CBRE: Piața de investiții imobiliare din România a depășit 585 mil. euro în primele 9 luni în 2019

Ionut Oprea

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Nora Dumitrescu

Conferinta Wonderware Romania

Cemacon, profit operațional în creștere cu 65% în S1

Stefana Muresan

Grupul Winmarkt anunță extinderea echipei de management

redactia

1 350 de Moș Martini în județul Harghita

Transilvania Business

Clădirea de birouri MIRO, dezvoltată de Speedwell, obține cel mai înalt nivel de certificare WELL Building Standard din România

Ionut Oprea

Circa 190.000 mp de centre comerciale vor fi livrați în 2019

Stefana Muresan

Vertiv anunţă inaugurarea noilor birouri din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

New fares encourage to international travels by LOT

Ionut Oprea

Bosch – solutii inteligente pentru service-urile auto

Transilvania Business

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Traian Dan

Epstein reveals more about the large multi-phased mixed-use development in Bacau for Dedeman

Ionut Oprea

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, trafic record

Stefana Muresan

Leave a Comment