Eveniment Importate

VINTEST Bucuresti promoveaza campania “Iubesc Vinul Romanesc”

Invitație la degustare și la dezvoltarea unei relații cu vinurile autohtone. Aflați mai multe despre soiurile autohtone în cadrul Bibliotecii de Vinuri de la Salonul Vintest București.

 

La nivel urban sunt aproape 360.000 de români care beau vin săptămânal. 8 din 10 români care fac asta sunt direct implicați în alegerea mărcii de vin. Se poate observa o tendință de a consuma mai degrabă vinuri seci sau demiseci, atât albe cat și roșii. 4 din 10 își produc singuri vinul pe care îl consumă, urmați de 3 din 10 care cumpăra sticle de vin din magazine. Cei mai mulți dintre ei sunt în București.

 

Pentru aceștia, dar nu numai, Salonul de vinuri Vintest pregătește anul acesta Biblioteca de Vinuri Autohtone. O inițiativă de a împrieteni consumatorii de vin cu soiurile autohtone de vinuri, de a le oferi posibilitatea să le deguste și să discute despre ele într-un cadru relaxat, alături de alți pasionați sau interesați de vin. Un număr de 20 de degustări susținute de oenologi sau somelieri vor fi oferite pe parcursul celor trei zile de salon tuturor persoanelor interesate să afle povestea din spatele soiurilor autohtone. „În urma acestor degustări, 600 de persoane vor fi mai bogate în cunoștințe, vor încerca să își acomodeze papilele gustative fiecărui soi și vor găsi totodată și răspunsul la întrebarea care vin este cel mai apropiat de gustul personal.”, declară Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator al evenimentului.

 

Pe langă aceste degustari inedite, la standurile producatorilor de vin vor putea fi degustate mai mult de 220 de vinuri. Nu numai papilele gustative vor fi solicitate la Salonul de Vinuri Vintest București. Arta, pictura, literatura vor fi si ele prezente și vor oferi o bucurie consumatorilor de frumos.

 

Alături de vinul producatorilor și degustarile tematice, în cadrul Salonului Vintest 2016 vor fi prezente și utilajele de vinificație, accesoriile necesare pentru obținerea produsului finit, oferte și pachete de turism vitivinicol. Cu ocazia aceasta consumatorii de vin se vor putea familiariza cu întreg procesul de fabricație al vinului pe care îl consumă si pot afla mai multe informații despre cum ar putea vizita crama preferată.

 

Salonul Vintest se desfăsoară în acest an la Sala de Marmură, în cadrul Casei Presei Libere din București, pe parcursul a trei zile: 28,29 și 30 octombrie. Printre cramele importante care vor participa se numară: Domeniile Sâmburești, VINARTE, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon România, Crama Rătesti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cricova, Călărași Divin, SCDVV Pietroasa.

 

Vintest susține eforturile campaniei „Iubesc vinul Românesc”, o campanie de informare și educare inițiată în 2014 de expertul degustator Lucia Pîrvu, Vinvest – salonul de vinuri din Timișoara – și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului. Cu scopul de a trezi interesul și curiozitatea consumatorului față de universul aparte al unei crame și de a-l provoca să interacționeze personal cu oamenii locului, echipa compusă din Lucia Pîrvu și Vinvest organizează în fiecare an un tur al unor zone viticole de interes.

 

Pentru mai multe detalii despre Salonul de vinuri Vintest și campania Iubesc Vinul Românesc vă invităm să accesați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/vintest/.

Related posts

Monica Bîrlădeanu la The Woman Cluj-Napoca

Transilvania Business

Dinamica pozitiva a activitatilor CCIFER

Stefan Schönauer a fost numit CFO la Immofinanz

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

Gruita Ienasoiu

Daniel Metz punctează pentru NTT DATA: creștere cu 51% a cifrei de afaceri și 1600 de angajati pana la finele anului

Stefana Muresan

Clujul devine pentru două zile HUB-ul HR-ilor din Transilvania

Stefana Muresan

Sebeş-Turda, Lot 3, prima autostradă care se deschide în acest an

Stefana Muresan

Elitele Clujului au socializat la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Trei Capitale Europene ale Culturii se reunesc în cadrul VINVEST 2019

redactia

Procentul Fondurilor atrase prin PNDR 2007-2013 a ajuns la 90%

Transilvania Business

A Mayor, a Minister, and a New York proptech guru meet at MIPIM

Stefana Muresan

AB | Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Transilvania Business

B | Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

Transilvania Business

Incepe Internet & Mobile World 2017 – doua zile de business de calitate

Stefana Muresan

Clujul pe harta inovării europene

Banat IT Autumn Barbeque 2017 – networking și distracție

Stefana Muresan

Joyful Teaching, un proiect de succes

Architecture Conference&Expo: Transportul urban în 2020

Transilvania Business

Exemplul Australiei. Pasul de la aborigeni la lider în Cercetare

Transilvania Business

Angajații români preferă cardurile de masă în locul tichetelor pe hârtie

A. I.

Proiectul de buget pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor, aviz pozitiv în comisii. Lista principalelor proiecte

redactia

QS University Rankings 2018: UVT, locul trei în România

Stefana Muresan

Târgul de Cariere – Peste 100 de companii angajează la Cluj

Stefana Muresan

Arad Business (r)Evolution

Ionut Oprea

Leave a Comment