Eveniment Importate

VINTEST Bucuresti promoveaza campania “Iubesc Vinul Romanesc”

Invitație la degustare și la dezvoltarea unei relații cu vinurile autohtone. Aflați mai multe despre soiurile autohtone în cadrul Bibliotecii de Vinuri de la Salonul Vintest București.

 

La nivel urban sunt aproape 360.000 de români care beau vin săptămânal. 8 din 10 români care fac asta sunt direct implicați în alegerea mărcii de vin. Se poate observa o tendință de a consuma mai degrabă vinuri seci sau demiseci, atât albe cat și roșii. 4 din 10 își produc singuri vinul pe care îl consumă, urmați de 3 din 10 care cumpăra sticle de vin din magazine. Cei mai mulți dintre ei sunt în București.

 

Pentru aceștia, dar nu numai, Salonul de vinuri Vintest pregătește anul acesta Biblioteca de Vinuri Autohtone. O inițiativă de a împrieteni consumatorii de vin cu soiurile autohtone de vinuri, de a le oferi posibilitatea să le deguste și să discute despre ele într-un cadru relaxat, alături de alți pasionați sau interesați de vin. Un număr de 20 de degustări susținute de oenologi sau somelieri vor fi oferite pe parcursul celor trei zile de salon tuturor persoanelor interesate să afle povestea din spatele soiurilor autohtone. „În urma acestor degustări, 600 de persoane vor fi mai bogate în cunoștințe, vor încerca să își acomodeze papilele gustative fiecărui soi și vor găsi totodată și răspunsul la întrebarea care vin este cel mai apropiat de gustul personal.”, declară Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator al evenimentului.

 

Pe langă aceste degustari inedite, la standurile producatorilor de vin vor putea fi degustate mai mult de 220 de vinuri. Nu numai papilele gustative vor fi solicitate la Salonul de Vinuri Vintest București. Arta, pictura, literatura vor fi si ele prezente și vor oferi o bucurie consumatorilor de frumos.

 

Alături de vinul producatorilor și degustarile tematice, în cadrul Salonului Vintest 2016 vor fi prezente și utilajele de vinificație, accesoriile necesare pentru obținerea produsului finit, oferte și pachete de turism vitivinicol. Cu ocazia aceasta consumatorii de vin se vor putea familiariza cu întreg procesul de fabricație al vinului pe care îl consumă si pot afla mai multe informații despre cum ar putea vizita crama preferată.

 

Salonul Vintest se desfăsoară în acest an la Sala de Marmură, în cadrul Casei Presei Libere din București, pe parcursul a trei zile: 28,29 și 30 octombrie. Printre cramele importante care vor participa se numară: Domeniile Sâmburești, VINARTE, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon România, Crama Rătesti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cricova, Călărași Divin, SCDVV Pietroasa.

 

Vintest susține eforturile campaniei „Iubesc vinul Românesc”, o campanie de informare și educare inițiată în 2014 de expertul degustator Lucia Pîrvu, Vinvest – salonul de vinuri din Timișoara – și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului. Cu scopul de a trezi interesul și curiozitatea consumatorului față de universul aparte al unei crame și de a-l provoca să interacționeze personal cu oamenii locului, echipa compusă din Lucia Pîrvu și Vinvest organizează în fiecare an un tur al unor zone viticole de interes.

 

Pentru mai multe detalii despre Salonul de vinuri Vintest și campania Iubesc Vinul Românesc vă invităm să accesați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/vintest/.

Related posts

Adopta o mama!

Stefana Muresan

Clustere. Strategia Dunării. Bioeconomie

Transilvania Business

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

Priorități de investiții POR 2014-2020 în Regiunea Vest

SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Transylvanian Clusters International Conference

Stefana Muresan

Ce fel de apartamente de lux inchiriaza strainii în Bucuresti

Elite Business Women: Cum dezvoltăm afacerile românești?

redactia

S-au deschis înregistrările pentru festivalul Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

PIN Awards & Forum 2018

Ionut Oprea

Eficiența energetică, catalizator pentru primul summit internațional

Transilvania Business

Recrutarea, retenția și dezvoltarea profesională a angajaților într-o perioadă de schimbări majore în industria de Outsourcing

Stefana Muresan

ADR Vest organizează un eveniment dedicat firmelor de construcții

redactia

Nou director pentru NRCC

Transilvania Business

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

Poneii reiau spectacolul ecvestru la Karpatia Pony Show 2018, ediția a II-a

Stefana Muresan

Abordare non-conformistă în industria textilă, la Cluj-Napoca

Transilvania Business

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

 Bogdan PUŞCAŞ, președinte ANAP, participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Ce ii tine pe antreprenorii din Moldova în loc?

Nicolae DORDEA- ENGIE, la PRIA Urban Innovation  

Ionut Oprea

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

Leave a Comment