Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori și administratori de active logistice la nivel pan-european, a anunțat că GIC, fondul suveran al statului Singapore, a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea P3 de la TPG Real Estate și partenerul său Ivanhoé Cambridge. Valoarea acordului se ridică la 2,4 miliarde de euro si reprezintă cea mai mare tranzacție de real estate din acest an din Europa. Tranzacția face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul anului 2016.
TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge au achiziționat P3 în 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci într-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistică, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătrați. În ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achiziții pe piețe europene cheie, crescându-și cu mai mult de două ori portofoliul de proprietăți, care acum include 163 de depozite de cea mai bună calitate plasate în 62 de locații în 9 țări. În aceeași perioadă P3 și-a mărit de trei ori portofoliul de clienți, confirmând cererea puternică și în creștere pentru spații logistice premium.
P3 a încheiat de curând procesul unei refinanțări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de instituții financiare internaționale de prestigiu, asigurând afacerii o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.
Cu ajutorul noului său acționar, P3 este bine poziţionat pentru a intra într-o nouă fază de dezvoltare având un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice. În prezent sunt în fază de construcție 11 șantiere cu un total de 300.000 de metri pătrați de spații logistice și care sunt programate pentru a fi livrate până la finalul acestui an.
Ian Worboys, CEO P3 a declarat: „Cu sprijinul TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge am reușit să ne extindem dincolo de piețele în care am activat initial, în așa fel încât să devenim un lider de piață și să ne diferențiem prin focusul pe cerințele clienților noștri. Suntem încântați să fim parteneri cu GIC, unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, și ne dorim să livrăm aceleași rezultate foarte bune noului nostru acționar. Strategia de investiții pe termen lung a GIC este foarte apropiată de viziunea noastră, ca proprietar și dezvoltator al unor active de înaltă calitate.”
Anand Tejani, Partener la TPG Real Estate, a spus: „P3 este un bun exemplu al strategiei noastre investiționale bazate pe dezvoltarea de platforme și suntem foarte mândri de ceea ce am realizat împreună. În timpul colaborării noastre afacerea a trecut printr-o perioadă de schimbări semnificative, ajungând în topul platformelor logistice complet integrate din Europa. P3 a crescut ca suprafață deținută mai mult de două ori, consolidându-și serviciile de dezvoltare și management de proprietăți. Suntem siguri că P3 va continua să crească şi sub acționariatul GIC.”
Meka Brunel, Președintele pentru Europa al Ivanhoé Cambridge, a adăugat: „Suntem foarte mândri de modul în care P3 a devenit o platformă logistică de top într-o perioadă de timp atât de scurtă. Această tranzacție se aliniază strategiei noastre de investiții în Europa, unde suntem nerăbdători să ne continuăm drumul ascendent.”
Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate, a declarat: „Credem că P3 își va continua creșterea puternică având în vedere că are atât un portofoliu diversificat de spații logistice cât și un portofoliu semnificativ de terenuri. Suntem încrezători în potențialul pe termen lung al sectorului logistic din Europa și suntem gata să extindem această platformă logistică pan-europeană de succes a P3 cu ajutorul unei echipe de management de excepție. Experiența vastă a GIC în investiții logistice la nivel global ne permite, de asemenea, să adăugăm valoare acestui parteneriat.”
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
P3
P3 este proprietar, dezvoltator și manager specializat în proprietăți logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice.
În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, ce cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
 
TPG Real Estate
TPG Real Estate (TPGRE) este platforma imobiliară a TPG, una dintre cele mai mari firme de investiții private la nivel global și care are în administrare active de peste 70 miliarde USD și 17 birouri în întreaga lume. TPGRE include TPG Real Estate Partners și TPG Real Estate Finance Trust. Împreună, cele două platforme, administrează active de peste 7 miliarde USD. TPG Real Estate Partners a investit sau s-a angajat să investească aproximativ 3,7 miliarde USD capitaluri proprii în America de Nord și Europa începând cu anul 2009 și se concentrează în principal pe investiții în platforme și companii cu portofolii mari de proprietăți. TPG Real Estate Partners valorifică toate resursele TPG într-o abordare investițională orientată spre optimizarea performanțelor proprietăților și pentru îmbunătățirea capabilităților platformei. TPG Real Estate Finance Trust administrează un portofoliu de credite imobiliare comerciale de aproximativ 3,2 miliarde USD și realizează și achiziționează împrumuturi imobiliare preferențiale pentru un spectru larg de clase de active pe teritoriul nord-american.
Ivanhoé Cambridge
Ivanhoé Cambridge, un lider global al sectorului imobiliar, investește în proprietăți și companii de primă clasă situate în orașe importante din întreaga lume. Compania are o strategie investițională pe termen lung orientată spre optimizarea ratelor risc-profit. Fondată în Quebec în 1953, compania a clădit un business integrat pe verticală pe întreg teritoriul Canadei. Pe plan internațional, Compania investește alături de parteneri cheie, lideri ai piețelor respective.
Prin intermediul subsidiarelor și al parteneriatelor, Ivanhoé Cambridge deține actiuni în aproape 500 de proprietăți, în principal din sectoarele imobiliare de birouri, retail, rezidențial și logistică. La 30 iunie 2016 deținea active în valoare de peste 55 de miliarde de dolari canadieni. Compania este subsidiara imobiliară a Caisse de dépôt et placement du Québec (cdpq.com), unul dintre administratorii de top ai fondurilor instituționale din Canada.
GIC
GIC este una dintre cele mai importante companii de investiții la nivel global cu active în administrare de peste 100 de miliarde de dolari. Înființată în 1981 pentru a securiza viitorul financiar al statului Singapore, firma administrează rezervele sale externe. Ca investitor pe termen lung, GIC este poziționat în mod unic pentru investiții într-o gamă largă de clase de active, incluzând imobiliare, capital privat, titluri de capital și venit fix. GIC are investiții în peste 40 de state, pe piețele emergente intrând cu investiții de mai bine de 20 de ani. În sectorul imobiliar, GIC investește în toate elementele structurii de capital, atât în piețele imobiliare private, cât și în cele publice. Având sediul în Singapore, GIC are peste 1300 de angajați în cele 10 birouri situate în principalele centre financiare ale lumii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ABSL Cluj Business Mixer in cadrul TechFest

Articolul următor

Winners - CEE Investment & Green Building Awards 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share