Real Estate Ultimele stiri

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori și administratori de active logistice la nivel pan-european, a anunțat că GIC, fondul suveran al statului Singapore, a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea P3 de la TPG Real Estate și partenerul său Ivanhoé Cambridge. Valoarea acordului se ridică la 2,4 miliarde de euro si reprezintă cea mai mare tranzacție de real estate din acest an din Europa. Tranzacția face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul anului 2016.
TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge au achiziționat P3 în 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci într-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistică, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătrați. În ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achiziții pe piețe europene cheie, crescându-și cu mai mult de două ori portofoliul de proprietăți, care acum include 163 de depozite de cea mai bună calitate plasate în 62 de locații în 9 țări. În aceeași perioadă P3 și-a mărit de trei ori portofoliul de clienți, confirmând cererea puternică și în creștere pentru spații logistice premium.
P3 a încheiat de curând procesul unei refinanțări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de instituții financiare internaționale de prestigiu, asigurând afacerii o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.
Cu ajutorul noului său acționar, P3 este bine poziţionat pentru a intra într-o nouă fază de dezvoltare având un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice. În prezent sunt în fază de construcție 11 șantiere cu un total de 300.000 de metri pătrați de spații logistice și care sunt programate pentru a fi livrate până la finalul acestui an.
Ian Worboys, CEO P3 a declarat: „Cu sprijinul TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge am reușit să ne extindem dincolo de piețele în care am activat initial, în așa fel încât să devenim un lider de piață și să ne diferențiem prin focusul pe cerințele clienților noștri. Suntem încântați să fim parteneri cu GIC, unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, și ne dorim să livrăm aceleași rezultate foarte bune noului nostru acționar. Strategia de investiții pe termen lung a GIC este foarte apropiată de viziunea noastră, ca proprietar și dezvoltator al unor active de înaltă calitate.”
Anand Tejani, Partener la TPG Real Estate, a spus: „P3 este un bun exemplu al strategiei noastre investiționale bazate pe dezvoltarea de platforme și suntem foarte mândri de ceea ce am realizat împreună. În timpul colaborării noastre afacerea a trecut printr-o perioadă de schimbări semnificative, ajungând în topul platformelor logistice complet integrate din Europa. P3 a crescut ca suprafață deținută mai mult de două ori, consolidându-și serviciile de dezvoltare și management de proprietăți. Suntem siguri că P3 va continua să crească şi sub acționariatul GIC.”
Meka Brunel, Președintele pentru Europa al Ivanhoé Cambridge, a adăugat: „Suntem foarte mândri de modul în care P3 a devenit o platformă logistică de top într-o perioadă de timp atât de scurtă. Această tranzacție se aliniază strategiei noastre de investiții în Europa, unde suntem nerăbdători să ne continuăm drumul ascendent.”
Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate, a declarat: „Credem că P3 își va continua creșterea puternică având în vedere că are atât un portofoliu diversificat de spații logistice cât și un portofoliu semnificativ de terenuri. Suntem încrezători în potențialul pe termen lung al sectorului logistic din Europa și suntem gata să extindem această platformă logistică pan-europeană de succes a P3 cu ajutorul unei echipe de management de excepție. Experiența vastă a GIC în investiții logistice la nivel global ne permite, de asemenea, să adăugăm valoare acestui parteneriat.”
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
P3
P3 este proprietar, dezvoltator și manager specializat în proprietăți logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice.
În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, ce cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
 
TPG Real Estate
TPG Real Estate (TPGRE) este platforma imobiliară a TPG, una dintre cele mai mari firme de investiții private la nivel global și care are în administrare active de peste 70 miliarde USD și 17 birouri în întreaga lume. TPGRE include TPG Real Estate Partners și TPG Real Estate Finance Trust. Împreună, cele două platforme, administrează active de peste 7 miliarde USD. TPG Real Estate Partners a investit sau s-a angajat să investească aproximativ 3,7 miliarde USD capitaluri proprii în America de Nord și Europa începând cu anul 2009 și se concentrează în principal pe investiții în platforme și companii cu portofolii mari de proprietăți. TPG Real Estate Partners valorifică toate resursele TPG într-o abordare investițională orientată spre optimizarea performanțelor proprietăților și pentru îmbunătățirea capabilităților platformei. TPG Real Estate Finance Trust administrează un portofoliu de credite imobiliare comerciale de aproximativ 3,2 miliarde USD și realizează și achiziționează împrumuturi imobiliare preferențiale pentru un spectru larg de clase de active pe teritoriul nord-american.
Ivanhoé Cambridge
Ivanhoé Cambridge, un lider global al sectorului imobiliar, investește în proprietăți și companii de primă clasă situate în orașe importante din întreaga lume. Compania are o strategie investițională pe termen lung orientată spre optimizarea ratelor risc-profit. Fondată în Quebec în 1953, compania a clădit un business integrat pe verticală pe întreg teritoriul Canadei. Pe plan internațional, Compania investește alături de parteneri cheie, lideri ai piețelor respective.
Prin intermediul subsidiarelor și al parteneriatelor, Ivanhoé Cambridge deține actiuni în aproape 500 de proprietăți, în principal din sectoarele imobiliare de birouri, retail, rezidențial și logistică. La 30 iunie 2016 deținea active în valoare de peste 55 de miliarde de dolari canadieni. Compania este subsidiara imobiliară a Caisse de dépôt et placement du Québec (cdpq.com), unul dintre administratorii de top ai fondurilor instituționale din Canada.
GIC
GIC este una dintre cele mai importante companii de investiții la nivel global cu active în administrare de peste 100 de miliarde de dolari. Înființată în 1981 pentru a securiza viitorul financiar al statului Singapore, firma administrează rezervele sale externe. Ca investitor pe termen lung, GIC este poziționat în mod unic pentru investiții într-o gamă largă de clase de active, incluzând imobiliare, capital privat, titluri de capital și venit fix. GIC are investiții în peste 40 de state, pe piețele emergente intrând cu investiții de mai bine de 20 de ani. În sectorul imobiliar, GIC investește în toate elementele structurii de capital, atât în piețele imobiliare private, cât și în cele publice. Având sediul în Singapore, GIC are peste 1300 de angajați în cele 10 birouri situate în principalele centre financiare ale lumii.

Related posts

REMS in “casa noua”

Transilvania Business

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Ligia Voro

Unifarm investește în producția de imunoglobulină în România

Stefana Muresan

Acord de colaborare între BVB și Clubul Rotary

Ligia Voro

Partener StartUP- Pachete de finanțare de peste 40.000 euro pentru înființarea de start-up-uri în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

Parc acvatic pe o suprafață de 12 hectare, la Cluj. Investiție de peste 40 mil. euro

Stefana Muresan

P3 Logistics Parks semnează două noi contracte de închiriere cu Uniprest Instal și Norm Fasteners

Papuc Irina

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

EuropaProperty announces short-list for the 14th annual SEE Real Estate Awards

Stefana Muresan

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Nicolae Pop

Academie în domeniul automobilismului, la Timișoara

Stefana Muresan

OMV Petrom, câştig net de peste 4 mld. lei, plus 64%, la afaceri de 22,5 mld. lei, în creştere cu 16%

redactia

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Ligia Voro

„Creșterea afacerilor prin internaționalizare și inovare” – eveniment pentru companiile din Hunedoara

Papuc Irina

Șeful aeroporturilor din România: “Ne trebuie fonduri UE pentru terminalele cargo”

Nora Dumitrescu

APIA eliberează adeverințe pentru Măsura 14- Bunăstarea animalelor

Traian Dan

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Papuc Irina

Relansarea Fulga a adus brandului vânzări mai mari cu 36%

Stefana Muresan

APIA a autorizat spre plată peste 17 milioane de euro pentru 55.460 de fermieri

Papuc Irina

Bihor: 230 mil. lei pentru varianta de ocolire Aleșd Sud

Stefana Muresan

Romania la ExpoReal 2016

Transilvania Business

Platformă online pentru a doua opinie medicală. Consultații virtuale non stop

redactia

Investiții complexe pentru modernizarea sistemului de transport public local din municipiul Deva  

Ligia Voro

Leave a Comment