București Sanatate Ultimele stiri

PRIA Oncology

 
PRIAevents organizează conferința PRIA Oncology, marți  22 noiembrie 2016, ora 14,  in sala I.L. Caragiale a hotelului Ramada Majestic, eveniment complex unde vom dezbate teme extrem de importante despre inovație si cercetare în oncologie, despre prețul medicamentelor, despre tratamente în sistem de stat și privat, despre accesul pacienților la informație, prevenție si medicamente inovatoare.
În cadrul conferinței, cei mai buni specialiști in domeniu vor analiza sistemul medical oncologic din Romania, perspectivele pentru anul 2016, noile tendințe în domeniu, evoluția prețurilor, soluții la problemele sistemului medical oncologic din România în actualul context economic. Vor fi dezbătute teme din sistemul medical din România, tehnologii  inovatoare, cercetare medicală, aspecte fiscale și legislative precum și teme de interes pentru pacienți.
Scopul conferinței este acela de a informa publicul larg și de a stabili un dialog între reprezentanți ai pacienților, speacialiști, autorități și mass media, astfel contribuind la dezvoltarea educației preventive și la îmbunătățirea sistemului.
Astfel pentru identificarea prolemelor lansăm formularele online adresate pacienților și specialiștilor și vom putea alcatui o listă cu cele mai importante probleme ale sistemului oncologic. priaevents.ro/pacienti/ și priaevents.ro/medici/.   Toate acestea vor fi dezbatute la conferința PRIA Oncology din 22 noiembrie 2016 alături de specialiști, asociații de pacienți, autorități și mass media.
PRIA Oncology face parte din seria PRIAevents care aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților si a mass-mediei. Cu o experiență de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor dedicate sistemului medical.
Lectorii evenimentului sunt: *Vlad VOICULESCU – Ministrul Sănătății (*tbc); Oana COSTAN –  Director Direcția Programe Curative, CNAS; Cezar IRIMIA – Preşedinte Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer; Dr. Florin BĂCANU –Vicepreşedintele Societății Naționale de Oncologie; Dr. Alexandru GRIGORESCU – Medic primar oncologie, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti; Conf. Dr. Nicolae VERGA – medic primar radiologie şi radioterapie, Spitalul Colţea; Dr. Doina GOȘA – Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București; *Miljana GRBIC– Head of World Health Organization Country Office (*tbc); Alice GRASU – Director Serviciul de Ambulanţă Bucureşti și Olga CRIDLAND – Preşedinte Asociația P.A.V.E.L.
Printre temele de interes abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Strategia Ministerului Sănătății privind accesul pacienților cu cancer la tratamente de ultima generație și la informații noi despre progresul cercetării in acest domeniu; Perspectiva autorităților: accesul pacienților cu cancer la tratamente noi si inovatoare, alături de informație și prevenție; Ce trebuie sa știe pacienții despre imuno oncologie? Cum sunt folosite resursele astfel încât specialiștii sa poată aplica cele mai bune tratamente și sa facă cercetare? Perspective în dezvoltarea si cercetarea de terapii împotriva cancerului vis-a-vis de accesul pacienților în lume și în România la aceste terapii; cât de aproape suntem sa învingem cancerul? Situația bolnavilor de cancer in România: provocări, obstacole și speranțe; Costuri, transparența, sisteme de operare și opțiuni ale sistemului medical oncologic din România; Imunoterapia în oncologie, terapia personalizată – principii, aplicare, eficienta în strategii de sănătate; Modificări legislative care au in vedere educația, prevenția si informarea privind cancerului.
Participă la conferința PRIA Oncology să analizăm împreuna noutățile, inovațiile, dar și despre modificările legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și cum ar trebui să arate sistemul oncologic medical din România.
Studiile recente realizate de IMAS la solicitarea Centrului de Inovație în Medicină, au arătat ca în România sunt aproape un milion de persoane suferinde sau diagnosticate în trecut cu cancer și peste 20% dintre români au sau au avut cel puțin un membru din familia restrânsa diagnosticat cu cancer. Principala temere legată de cancer este ca nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).
Ultimul raport eliberat de Organizația Mondiala a Sănătății estimează o creștere de 57% a numărului de cazuri de cancer pentru următorii 20 de ani, care va afecta cu precădere tarile in curs de dezvoltare. Conform raportului, numărul de cazuri diagnosticate anual va atinge cifra de 22 de milioane pana in 2032, iar numărul de decese se așteaptă sa crească la 12 milioane, comparativ cu cele 8.2 milioane înregistrate in 2012, pe fondul creșterii și îmbătrânirii populației globale.
Peste 50% dintre cazurile de cancer pot fi cu ușurința prevenite prin schimbări ale stilului de viată, care implica renunțarea la fumat, reducerea consumului de alcool, modificări ale dietei și exercițiu fizic, vizite regulate la medic și tratarea timpurie a unor infecții cu potențial risc cancerigen.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Oncology şi modalități de înscriere  priaevents.ro/pria-oncology/

Related posts

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

redactia

Kaufland va introduce scanarea cu telefonul în Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

UBB, proiecte in valoare de 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar

Stefana Muresan

Directorul general Simex – Dumitru Blaga a fost ales vicepreședinte APMR

Ligia Voro

Treceri de pietoni 3D, amenajate în centrul Zalăului

Nora Dumitrescu

Program post universitar de securitate a sistemelor informatice, în cadrul UBB

redactia

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

Oaza de liniște ascunsă în munții de unde izvorăște Aur’a, apa de aur a Banatului, reamenajată

redactia

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

Primăria Timișoara caută proiectant pentru maternitatea de 20 de milioane de euro

Stefana Muresan

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT SE MUTA IN ORHIDEEA TOWERS

Stefana Muresan

Universitatea Babeș-Bolyai, premiată pentru un proiect Smart City

Nora Dumitrescu

Mihai Pătrulescu se alătură echipei CBRE pentru a coordona departamentul de Investment Properties

redactia

Rebels and Rulers: Conferința românească de business și branding cu răsunet internațional

Ligia Voro

Majorările prețurilor la carburanți trebuie afișate simultan, spune concurența

Ligia Voro

International Alexander SRL – Profesioniști în transporturi

Ioan Sandor

Se anulează marile festivaluri ale Clujului: Untold, Electric Castle, Jazz in the Park

Nora Dumitrescu

Una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România, inaugurată la Oradea

Traian Dan

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

S-au semnat primele documente pentru centura metropolitană Cluj

Stefana Muresan

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Leave a Comment