București Sanatate Ultimele stiri

PRIA Oncology

 
PRIAevents organizează conferința PRIA Oncology, marți  22 noiembrie 2016, ora 14,  in sala I.L. Caragiale a hotelului Ramada Majestic, eveniment complex unde vom dezbate teme extrem de importante despre inovație si cercetare în oncologie, despre prețul medicamentelor, despre tratamente în sistem de stat și privat, despre accesul pacienților la informație, prevenție si medicamente inovatoare.
În cadrul conferinței, cei mai buni specialiști in domeniu vor analiza sistemul medical oncologic din Romania, perspectivele pentru anul 2016, noile tendințe în domeniu, evoluția prețurilor, soluții la problemele sistemului medical oncologic din România în actualul context economic. Vor fi dezbătute teme din sistemul medical din România, tehnologii  inovatoare, cercetare medicală, aspecte fiscale și legislative precum și teme de interes pentru pacienți.
Scopul conferinței este acela de a informa publicul larg și de a stabili un dialog între reprezentanți ai pacienților, speacialiști, autorități și mass media, astfel contribuind la dezvoltarea educației preventive și la îmbunătățirea sistemului.
Astfel pentru identificarea prolemelor lansăm formularele online adresate pacienților și specialiștilor și vom putea alcatui o listă cu cele mai importante probleme ale sistemului oncologic. priaevents.ro/pacienti/ și priaevents.ro/medici/.   Toate acestea vor fi dezbatute la conferința PRIA Oncology din 22 noiembrie 2016 alături de specialiști, asociații de pacienți, autorități și mass media.
PRIA Oncology face parte din seria PRIAevents care aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților si a mass-mediei. Cu o experiență de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor dedicate sistemului medical.
Lectorii evenimentului sunt: *Vlad VOICULESCU – Ministrul Sănătății (*tbc); Oana COSTAN –  Director Direcția Programe Curative, CNAS; Cezar IRIMIA – Preşedinte Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer; Dr. Florin BĂCANU –Vicepreşedintele Societății Naționale de Oncologie; Dr. Alexandru GRIGORESCU – Medic primar oncologie, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti; Conf. Dr. Nicolae VERGA – medic primar radiologie şi radioterapie, Spitalul Colţea; Dr. Doina GOȘA – Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București; *Miljana GRBIC– Head of World Health Organization Country Office (*tbc); Alice GRASU – Director Serviciul de Ambulanţă Bucureşti și Olga CRIDLAND – Preşedinte Asociația P.A.V.E.L.
Printre temele de interes abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Strategia Ministerului Sănătății privind accesul pacienților cu cancer la tratamente de ultima generație și la informații noi despre progresul cercetării in acest domeniu; Perspectiva autorităților: accesul pacienților cu cancer la tratamente noi si inovatoare, alături de informație și prevenție; Ce trebuie sa știe pacienții despre imuno oncologie? Cum sunt folosite resursele astfel încât specialiștii sa poată aplica cele mai bune tratamente și sa facă cercetare? Perspective în dezvoltarea si cercetarea de terapii împotriva cancerului vis-a-vis de accesul pacienților în lume și în România la aceste terapii; cât de aproape suntem sa învingem cancerul? Situația bolnavilor de cancer in România: provocări, obstacole și speranțe; Costuri, transparența, sisteme de operare și opțiuni ale sistemului medical oncologic din România; Imunoterapia în oncologie, terapia personalizată – principii, aplicare, eficienta în strategii de sănătate; Modificări legislative care au in vedere educația, prevenția si informarea privind cancerului.
Participă la conferința PRIA Oncology să analizăm împreuna noutățile, inovațiile, dar și despre modificările legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și cum ar trebui să arate sistemul oncologic medical din România.
Studiile recente realizate de IMAS la solicitarea Centrului de Inovație în Medicină, au arătat ca în România sunt aproape un milion de persoane suferinde sau diagnosticate în trecut cu cancer și peste 20% dintre români au sau au avut cel puțin un membru din familia restrânsa diagnosticat cu cancer. Principala temere legată de cancer este ca nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).
Ultimul raport eliberat de Organizația Mondiala a Sănătății estimează o creștere de 57% a numărului de cazuri de cancer pentru următorii 20 de ani, care va afecta cu precădere tarile in curs de dezvoltare. Conform raportului, numărul de cazuri diagnosticate anual va atinge cifra de 22 de milioane pana in 2032, iar numărul de decese se așteaptă sa crească la 12 milioane, comparativ cu cele 8.2 milioane înregistrate in 2012, pe fondul creșterii și îmbătrânirii populației globale.
Peste 50% dintre cazurile de cancer pot fi cu ușurința prevenite prin schimbări ale stilului de viată, care implica renunțarea la fumat, reducerea consumului de alcool, modificări ale dietei și exercițiu fizic, vizite regulate la medic și tratarea timpurie a unor infecții cu potențial risc cancerigen.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Oncology şi modalități de înscriere  priaevents.ro/pria-oncology/

Related posts

AAGES Târgu Mureș, profit semestrial aproape dublu

Stefana Muresan

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Nora Dumitrescu

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Stefana Muresan

New office property in Bratislava

Ionut Oprea

S&T România va fuziona cu Cronus eBusiness

Papuc Irina

Dunwell a intermediat inchirierea unui spatiu industrial pentru Maspex in depozitul Global Vision de la Constanta

Ionut Oprea

CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE ÎN SATU MARE

Gruita Ienasoiu

P3 România – peste 84.000 m2 de reînnoiri și contracte noi

Nicolae Pop

IAA 2017: Continental organizează patru competiții pe tema tendințelor în mobilitate

Stefana Muresan

Managerii din comerţul cu amănuntul sunt optimişti în privinţa încasărilor

Traian Dan

Zitec țintește afaceri în creştere cu până la 20% și angajează câteva zeci de persoane în Bucureşti şi Braşov

Stefana Muresan

Griffin Premium RE.. attracts Globalworth as a new strategic investor and buys three office properties

Ionut Oprea

Spații noi, moderne, pentru Start-up-uri în Făgăraș realizate prin fonduri REGIO  

Ligia Voro

Guvernul inaugurează cea mai lungă pârtie din nordul țării. Construcția a durat 10 ani, investiție de 15 milioane de euro

redactia

Hidroconstrucţia, contract de peste 12 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Alba, cu finanțare europeană

redactia

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

BCR, BRD și Raiffeisen devin acționari cu cote egale în una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport

Ion Surdu

Cel mai mare planetariu din România va fi deschis la Brașov, investiție de peste 1,7 milioane de euro

Stefana Muresan

Buget de 100 mln. de euro pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”, lansat în dezbateri publice. Prima va acoperi 60% din investiție, dar nu mai mult de 15.000 de euro

Ion Surdu

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Nora Dumitrescu

Conductă de gaze între România şi Serbia, pe relaţia Arad – Mokrin, investiţie de 43 milioane euro

Stefana Muresan

Studii geotehnice pentru ocolitoarea Zalăului

Nora Dumitrescu

CNIPMMR solicită sprijin economic pentru impactul COVID-19

Traian Dan

Leave a Comment