Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Allianz achiziționează 30% din E.ON Distribuție România

Grupul Allianz a ajuns la un acord cu E.ON pentru preluarea unui pachet de 30% din E.ON Distribuție România, operatorul de rețea de energie electrică și de distribuție a gazelor naturale, ce acoperă județele din partea de nord a României, informează vineri Allianz, potrivit AGERPRES.
În urma tranzacției, E.ON va deține 56,5% din E.ON Distribuție România, iar Ministerul Energiei va avea 13,5%.
‘România este o piață europeană cu potențial. Prin această investiție, vom continua să dezvoltăm și să ne diversificăm în mod substanțial portofoliul de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiții a Allianz ca investitor pe termen lung. Suntem încântați de parteneriatul cu E.ON și, de asemenea, cu Ministerul Energiei și suntem nerăbdători să contribuim la succesul afacerii”, a declarat Christian Fingerle, director de investiții la Allianz Capital Partners.
Tranzacția este așteptată să se încheie până la finele acestui an.
E.ON Distribuție România deține și administrează o rețea de conducte de distribuție a gazelor naturale de peste 20.000 de kilometri, precum și o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 80.000 de kilometri, care deservesc circa trei milioane de clienți. Acesta reprezintă un activ de infrastructură esențial în România, ce funcționează în conformitate cu un cadru de reglementare bine stabilit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Perspective de CEO pentru 2017

Articolul următor

IT-giant Oracle extended lease contract until 2024

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share