Analize București Ultimele stiri

Perspective de CEO pentru 2017

,,CEO Conference – Shaping the future’’, evenimentul organizat de Doingbusiness.ro și co-organizat de EY România în data de 23 noiembrie 2016,  a reunit în București peste 170 de persoane influente la nivelul mediului de afaceri, lideri de companii, consultanți, decidenți și reprezentanți ai instituțiilor de prestigiu naționale și internaționale.
,,Desfășurarea evenimentului, aflat la cea de-a doua ediție, a confirmat faptul că prin componența unică de persoane influente în economie pe care o reunește conferința, reușim să oferim mediului de afaceri românesc o platformă excelentă pentru discuții la nivel înalt și oportunități exclusive de afaceri pentru participanți’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.
Conferința a fost deschisă de către Nenad Pacek – Președintele Fondator al Global Success Advisors și confondatorul CEMEEA Business Group, fost vicepreședinte al The Economist Group (Economist Intelligence Unit), care a și moderat sesiunea dedicată perspectivelor macroeconomice, la care au participat ca speakeri: Cătălin Păuna – Country Economist – Banca Mondială, Bogdan Ion – Country Managing Partner – EY Romania&Moldova, Steven Van Groningen – Președinte – Raiffeisen Bank România, Board Member – Foreign Investors Council, Radu Crăciun – CEO – BCR Pensii, Vicepreședinte – Asociația Administratorilor Independenți, Sorin Mîndruțescu – General Manager – Oracle România și Constantin Ionescu – National Security State Counsellor – Romanian Presidency.
 
,,Mă bucur să văd un număr așa de mare de CEO și de manageri de companii prezenți aici, având o discuție atât de amplă și în profunzime. Referitor la anul viitor, lucrurile stau bine în România, probabil că nu vom avea aceeași creștere ca și în acest an, poate explicată prin efecte one-off, de tipul stimulului fiscal pe care l-am avut la începutul anului, însă creșterea economică va fi în continuare solidă’’, estimează Cătălin Păuna – Country Economist – Banca Mondială.
 
,,În viitor, România are clar potențial pentru creștere, dar, ca acest potențial să fie sustenabil, trebuie să și investim. Sper ca anul viitor să avem un mediu mai predictibil și un CEO să nu mai fie – glumind – ,,Chief Explanation Officer’’ încercând să explice ce se întâmplă, dar chiar să devină din nou Chief Executive Officer și să conducă resursele pe care le are la dispoziție pentru un scop pozitiv’’, a declarat Steven Van Groningen – Președinte – Raiffeisen Bank România, Board Member – Foreign Investors Council.
 
,,Suntem într-un moment în care România are o rată de creștere foarte bună. Dar atmosfera de impredictibilitate la nivel global, poate mai puternică decât în trecut, cred că necesită abordări chiar și mai sofisticate din partea celor care guvernează companiile, fie că e vorba de directori generali sau de Consilii de Administrație’’, spune Radu Crăciun – CEO – BCR Pensii, Vicepreședinte – Asociația Administratorilor Independenți.
,,Cei intervievați în studiul nostru – A vision for growth – în octombrie anul acesta sunt foarte pozitivi legat de creșterea în 2016 și au mare încredere în dezvoltarea în 2017 a sectoarelor în care activează. Este extrem de important ce poate să facă România într-un context european și global’’, afirmă Bogdan Ion – Country Managing Partner – EY Romania&Moldova.
,,Atenție la cloud, atenție la un nou model – nu o nouă tehnolgie ci un nou model de a face business. Este ceva ce nu este promovat de o companie ci de o întreagă industrie, a intrat în viața noastră fără să ne dăm seama, prin facebook, prin twitter, prin social networking, acum este următorul nivel – al intrării în lumea corporațiilor, în lumea business-ului. Cred că trebuie  ca participanții la acest eveniment, CEO Conference, să fie în cunoștință de cauză de ceva ce nu au mai experimentat până acum – noul model de a face business’’, a susținut Sorin Mîndruțescu – General Manager – Oracle România.
,,În niciun caz nu cred ca va urma un an rău. Probabil că România se va plasa în Top 3 al ritmurilor de creștere în Europa în 2017, fundamentele macroeconomice sunt solide și sprijină această perspectiva pozitivă. Banca Centrală Europeană va menține dobânzile foarte scăzute. Pentru Europa aceasta înseamnă dobânzi foarte scăzute pentru, aș zice, cel puțin următoarele 18 luni, iar probabilitatea este ca și în România să avem de asemenea dobânzi foarte scăzute, dar pe măsură ce economia crește în aceste ritmuri mă aștept la presiuni inflaționiste. Am putea vedea inflație de 1,5-2% la sfârșitul lui 2017, ceea ce înseamnă că BNR ar putea ridica dobânzile anul viitor poate până la 2,5% la final’’, a declarat Nenad Pacek – Președintele Global Success Advisors.
Cea de-a doua sesiune a conferinței, dedicată digitalizării a trasat rolul liderilor din companii în privința transformării digitale, regândirea strategiilor și a modelelor de afaceri și reinventarea avantajelor competitive ale companiilor în economia digitală.
Sesiunea a fost moderată de Vargha Moayed – Partener – Advisory Services Leader – EY România și au răspuns provăcilor aduse de creștere și digitalizare: Marius Perșinaru – Country President Romania&Moldova – Schneider Electric, Marius Filipaș – Services Delivery Director – Microsoft România, Daniel Pană – Country Manager – SAS România și Cristian Ionescu – Country Manager – Expense Reduction Analysts.
,,Vedem 4 nivele în schimbarea oricărei firme la ora actuală: modul în care te conectezi cu clienții (bidirecțional – luare de informații de la clienți și transmitere de informații către ei), modul în care angajații pot lua decizii singuri și să își organizeze mai bine activitatea zilinică, modul de optimizare a proceselor în cadrul firmei, și nu în ultimul rând, orice firmă devine o firmă de software. De ce? Pentru că softul ajunge să îmi transforme produsele pe care eu le am’’, a declarat Marius Filipaș – Services Delivery Director – Microsoft Romania.
,,Totul pleacă de la date. Pentru mine nu mai există astăzi nicio companie care poate susține că poate face abstracție de date sau de analytics. Toată lumea utilizează analytics, întrebarea este cât de mult și cât de bine. Constat că majoritatea jucătorilor din piață au decis să investească mai mult în analytics – mă refer la piața financiar-bancară. Urmează și alte piețe. Pentru noi, digitalizarea înseamnă să facem datele să producă rezultate pozitive pentru companii’’, a declarat Daniel Pană – Country Manager – SAS România.
CEO Conference – Shaping the future s-a încheiat cu sesiunea dedicată experienței coaching-ului. “Care sunt piedicile care îi opresc pe liderii din companii în a avea impactul pe care îl urmăresc” a fost subiectul prin care Mihai Stănescu – Executive Coach – RoCoach a detaliat comprehensiv cele trei caracteristici pe care trebuie să le dețină fiecare lider de companie/persoană cu funcție executivă: integritate, credibilitate, carismă, prezentând totodată cele mai bune tehnici care trebuie deținute de un șef performant de companie.
Mai multe detalii despre CEO Conference – Shaping the future sunt disponibile aici: http://new.doingbusiness.ro/eveniment/CEO_Conference/Ceo_Conference_-_Shaping_the_Future/31
 
Despre Doingbusiness.ro
Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care ofera utilizatorilor informatii depre oportunitatile din economia nationala precum si prezentarea principalelor companii active in fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicatiile Romanian Business Digest si Major Companies in Romania in variante print si online.
Serviciile noastre includ: servicii de agentie de evenimente, servicii de comunicare si direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, BUSINESS to more BUSINESS, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit si Emerging Europe Investment Summit.
Mai multe detalii despre evenimentele organizate in 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate in 2016 de catre Doingbusiness.ro sunt disponibile aici.
 

Related posts

Bitdefender, City Promotions, Clock Advertising , Arobs Transilvania Software și Mercury360 Communications, în topul Best Employers

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Produs de Cluj, a project of the Cluj County Council that supports the local economy

Transilvania Business

Castelul Thobias este scos din nou la licitație. Prețul de pornire: 62.500 euro

Papuc Irina

UVT a câștigat 5 milioane de lei pentru cercetare și inovare

redactia

Elis Pavaje a finalizat achiziția fabricii Fruhwald, investiție de peste 1 mil. euro

redactia

O firmă românească face locomotive hybrid plug-in din vechituri de acum 40 de ani

redactia

Peste 2,2 milioane de euro, investite de E.ON, în ultimii cinci ani, în şcolile din România

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 59 – Pig Band: Szabo Ioan: „Este important să muncești mult, să fii dedicat și să îți petreci în fermă în medie 10 ore pe zi”

Ligia Voro

Producătorul lactatelor Monor se apropie de 100 mil. lei

Stefana Muresan

Banca Transilvania a bătut palma cu APIA

Nora Dumitrescu

Tarom reia zborurile săptămânale spre Baia Mare; din noiembrie, curse zilnice

Stefana Muresan

Office, Rezidențial, Retail, Industrial&Logistic – perspectivă 360 grade, la Real Estate & Construction Forum

Ionut Oprea

Operatorul Cento și-a restrâns programul de trasee regionale

Nora Dumitrescu

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

Nou operator de termie în București – Termoenergetica

Papuc Irina

Transelectrica, investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

Stefana Muresan

Leoni caută peste 900 de oameni pentru fabricile din România

Stefana Muresan

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

„Digitalizarea României începe să se descentralizeze”. Prima discuție despre crearea centrelor de inovare digitală

Ion Surdu

La Craiova s-a lansat prima locomotivă din lume ce functioneaza cu ulei de bucatarie

redactia

Asociația Jidvei – Viitor prin Educație a devenit partener al COSR

Ligia Voro

Winners – CEE Investment & Green Building Awards 2016

Ionut Oprea

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Papuc Irina

Fonduri suverane de investiții, în valoare de 10 miliarde de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment