,,CEO Conference – Shaping the future’’, evenimentul organizat de Doingbusiness.ro și co-organizat de EY România în data de 23 noiembrie 2016, a reunit în București peste 170 de persoane influente la nivelul mediului de afaceri, lideri de companii, consultanți, decidenți și reprezentanți ai instituțiilor de prestigiu naționale și internaționale.
,,Desfășurarea evenimentului, aflat la cea de-a doua ediție, a confirmat faptul că prin componența unică de persoane influente în economie pe care o reunește conferința, reușim să oferim mediului de afaceri românesc o platformă excelentă pentru discuții la nivel înalt și oportunități exclusive de afaceri pentru participanți’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.
Conferința a fost deschisă de către Nenad Pacek – Președintele Fondator al Global Success Advisors și confondatorul CEMEEA Business Group, fost vicepreședinte al The Economist Group (Economist Intelligence Unit), care a și moderat sesiunea dedicată perspectivelor macroeconomice, la care au participat ca speakeri: Cătălin Păuna – Country Economist – Banca Mondială, Bogdan Ion – Country Managing Partner – EY Romania&Moldova, Steven Van Groningen – Președinte – Raiffeisen Bank România, Board Member – Foreign Investors Council, Radu Crăciun – CEO – BCR Pensii, Vicepreședinte – Asociația Administratorilor Independenți, Sorin Mîndruțescu – General Manager – Oracle România și Constantin Ionescu – National Security State Counsellor – Romanian Presidency.
,,Mă bucur să văd un număr așa de mare de CEO și de manageri de companii prezenți aici, având o discuție atât de amplă și în profunzime. Referitor la anul viitor, lucrurile stau bine în România, probabil că nu vom avea aceeași creștere ca și în acest an, poate explicată prin efecte one-off, de tipul stimulului fiscal pe care l-am avut la începutul anului, însă creșterea economică va fi în continuare solidă’’, estimează Cătălin Păuna – Country Economist – Banca Mondială.
,,În viitor, România are clar potențial pentru creștere, dar, ca acest potențial să fie sustenabil, trebuie să și investim. Sper ca anul viitor să avem un mediu mai predictibil și un CEO să nu mai fie – glumind – ,,Chief Explanation Officer’’ încercând să explice ce se întâmplă, dar chiar să devină din nou Chief Executive Officer și să conducă resursele pe care le are la dispoziție pentru un scop pozitiv’’, a declarat Steven Van Groningen – Președinte – Raiffeisen Bank România, Board Member – Foreign Investors Council.
,,Suntem într-un moment în care România are o rată de creștere foarte bună. Dar atmosfera de impredictibilitate la nivel global, poate mai puternică decât în trecut, cred că necesită abordări chiar și mai sofisticate din partea celor care guvernează companiile, fie că e vorba de directori generali sau de Consilii de Administrație’’, spune Radu Crăciun – CEO – BCR Pensii, Vicepreședinte – Asociația Administratorilor Independenți.
,,Cei intervievați în studiul nostru – A vision for growth – în octombrie anul acesta sunt foarte pozitivi legat de creșterea în 2016 și au mare încredere în dezvoltarea în 2017 a sectoarelor în care activează. Este extrem de important ce poate să facă România într-un context european și global’’, afirmă Bogdan Ion – Country Managing Partner – EY Romania&Moldova.
,,Atenție la cloud, atenție la un nou model – nu o nouă tehnolgie ci un nou model de a face business. Este ceva ce nu este promovat de o companie ci de o întreagă industrie, a intrat în viața noastră fără să ne dăm seama, prin facebook, prin twitter, prin social networking, acum este următorul nivel – al intrării în lumea corporațiilor, în lumea business-ului. Cred că trebuie ca participanții la acest eveniment, CEO Conference, să fie în cunoștință de cauză de ceva ce nu au mai experimentat până acum – noul model de a face business’’, a susținut Sorin Mîndruțescu – General Manager – Oracle România.
,,În niciun caz nu cred ca va urma un an rău. Probabil că România se va plasa în Top 3 al ritmurilor de creștere în Europa în 2017, fundamentele macroeconomice sunt solide și sprijină această perspectiva pozitivă. Banca Centrală Europeană va menține dobânzile foarte scăzute. Pentru Europa aceasta înseamnă dobânzi foarte scăzute pentru, aș zice, cel puțin următoarele 18 luni, iar probabilitatea este ca și în România să avem de asemenea dobânzi foarte scăzute, dar pe măsură ce economia crește în aceste ritmuri mă aștept la presiuni inflaționiste. Am putea vedea inflație de 1,5-2% la sfârșitul lui 2017, ceea ce înseamnă că BNR ar putea ridica dobânzile anul viitor poate până la 2,5% la final’’, a declarat Nenad Pacek – Președintele Global Success Advisors.
Cea de-a doua sesiune a conferinței, dedicată digitalizării a trasat rolul liderilor din companii în privința transformării digitale, regândirea strategiilor și a modelelor de afaceri și reinventarea avantajelor competitive ale companiilor în economia digitală.
Sesiunea a fost moderată de Vargha Moayed – Partener – Advisory Services Leader – EY România și au răspuns provăcilor aduse de creștere și digitalizare: Marius Perșinaru – Country President Romania&Moldova – Schneider Electric, Marius Filipaș – Services Delivery Director – Microsoft România, Daniel Pană – Country Manager – SAS România și Cristian Ionescu – Country Manager – Expense Reduction Analysts.
,,Vedem 4 nivele în schimbarea oricărei firme la ora actuală: modul în care te conectezi cu clienții (bidirecțional – luare de informații de la clienți și transmitere de informații către ei), modul în care angajații pot lua decizii singuri și să își organizeze mai bine activitatea zilinică, modul de optimizare a proceselor în cadrul firmei, și nu în ultimul rând, orice firmă devine o firmă de software. De ce? Pentru că softul ajunge să îmi transforme produsele pe care eu le am’’, a declarat Marius Filipaș – Services Delivery Director – Microsoft Romania.
,,Totul pleacă de la date. Pentru mine nu mai există astăzi nicio companie care poate susține că poate face abstracție de date sau de analytics. Toată lumea utilizează analytics, întrebarea este cât de mult și cât de bine. Constat că majoritatea jucătorilor din piață au decis să investească mai mult în analytics – mă refer la piața financiar-bancară. Urmează și alte piețe. Pentru noi, digitalizarea înseamnă să facem datele să producă rezultate pozitive pentru companii’’, a declarat Daniel Pană – Country Manager – SAS România.
CEO Conference – Shaping the future s-a încheiat cu sesiunea dedicată experienței coaching-ului. “Care sunt piedicile care îi opresc pe liderii din companii în a avea impactul pe care îl urmăresc” a fost subiectul prin care Mihai Stănescu – Executive Coach – RoCoach a detaliat comprehensiv cele trei caracteristici pe care trebuie să le dețină fiecare lider de companie/persoană cu funcție executivă: integritate, credibilitate, carismă, prezentând totodată cele mai bune tehnici care trebuie deținute de un șef performant de companie.
Mai multe detalii despre CEO Conference – Shaping the future sunt disponibile aici: http://new.doingbusiness.ro/eveniment/CEO_Conference/Ceo_Conference_-_Shaping_the_Future/31
Despre Doingbusiness.ro
Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care ofera utilizatorilor informatii depre oportunitatile din economia nationala precum si prezentarea principalelor companii active in fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicatiile Romanian Business Digest si Major Companies in Romania in variante print si online.
Serviciile noastre includ: servicii de agentie de evenimente, servicii de comunicare si direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, BUSINESS to more BUSINESS, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit si Emerging Europe Investment Summit.
Mai multe detalii despre evenimentele organizate in 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate in 2016 de catre Doingbusiness.ro sunt disponibile aici.
Citește și:
Transportul aerian în România: Recorduri și noi perspective pentru 2025
Transportul aerian din România a înregistrat în 2024 cifre record, confirmând o creștere de aproape 6% față de…
22 ianuarie 2025
BCR îl aduce în România pe Ken Morse, manager fondator al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship și fost consilier al lui Barack Obama, într-un masterclass de business și vânzări dedicat antreprenorilor B2B locali
Banca Comercială Română (BCR) aduce în România un masterclass de business realizat de Ken Morse, director general fondator…
22 ianuarie 2025
15 ani de cercetare doctorală în sociologie la Universitatea din Oradea
Absolvenți, studenți, doctoranzi, profesori și reprezentanți ai conducerii universității au sărbătorit împreună, marți – 21 ianuarie 2025, împlinirea…
22 ianuarie 2025
Knauf începe producția de vată minerală de sticlă la Târnăveni
Capacitatea de producție de peste 75.000 de tone de vată minerală de sticlă va contribui la satisfacerea cererii…
22 ianuarie 2025
Wine Paris 2025: Un eveniment global cu o prezență românească remarcabilă
Între 10 și 12 februarie 2025, cu Wine Paris, Parisul va deveni epicentrul industriei mondiale a vinurilor și…
22 ianuarie 2025
Spitalul de Psihiatrie Nucet, în plin proces de modernizare și eficientizare energetică
Lucrările de modernizare, reabilitare și eficientizare energetică la Spitalul de Psihiatrie Nucet avansează rapid, marcând un pas semnificativ…
21 ianuarie 2025
Timișoara continuă transformarea garajelor vechi în parcări moderne
Municipalitatea din Timișoara anunță reluarea programului edilitar prin transformarea parcărilor pe amplasamentele eliberate de garajele demolate, un proiect…
21 ianuarie 2025
Copiii cu dizabilități susținuți de Asociația brașoveană Rază de Speranță
Asociația Rază de Speranță a demarat la începutul anului proiectul Connect4Emotions, menit să îmbunătățească viața copiilor cu dizabilități…
21 ianuarie 2025
Investiții
Knauf începe producția de vată minerală de sticlă la Târnăveni
Capacitatea de producție de peste 75.000 de tone de vată minerală de sticlă va contribui la satisfacerea cererii…
22 ianuarie 2025
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu. Investiții în complexuri…
21 ianuarie 2025
Proiecte de peste 1,2 miliarde de euro gestionate de DMPFI Oradea în 2024
Valoarea celor 113 proiecte cu finanțare internațională gestionate de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din…
21 ianuarie 2025
Construcții Erbașu a dat startul lucrărilor la lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș
Începând cu data de 20 ianuarie, Construcții Erbașu Transilvania a început construcția sectorului Suplacu de Barcău – Chiribiș…
21 ianuarie 2025
Ministrul dezvoltării i-a convocat pe edilii Sălajului
Attila Cseke a analizat infrastructura rutieră din județ ce trebuie modernizată prin Programul Național Anghel Saligny (PNAS) și…
21 ianuarie 2025
BTCP Cluj, manager de distribuție pentru obligațiunile Autonom
Noua emisiune este corelată cu obiectivele care includ reducerea mediei emisiilor de carbon ale flotei operaționale de autoturisme…
21 ianuarie 2025
Ilie Bolojan s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Lockheed Martin
Ilie Bolojan, președintele Senatului României, a discutat luni, 20 ianuarie, cu reprezentanții companiei americane Lockheed Martin, unul dintre…
21 ianuarie 2025
Complexurile sportive din Bistrița și Turda, investițiile majore ale statului în Ardealul de Nord
Transilvania Business prezintă cele mai valoroase obiective edificate în această zonă a României cu finanțare de la Compania…
21 ianuarie 2025
Infrastructură
Spitalul de Psihiatrie Nucet, în plin proces de modernizare și eficientizare energetică
Lucrările de modernizare, reabilitare și eficientizare energetică la Spitalul de Psihiatrie Nucet avansează rapid, marcând un pas semnificativ…
21 ianuarie 2025
Timișoara continuă transformarea garajelor vechi în parcări moderne
Municipalitatea din Timișoara anunță reluarea programului edilitar prin transformarea parcărilor pe amplasamentele eliberate de garajele demolate, un proiect…
21 ianuarie 2025
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu
Peste 50 milioane de lei din bugetul CNI finanțează proiecte în derulare în județul Sibiu. Investiții în complexuri…
21 ianuarie 2025
Proiecte de peste 1,2 miliarde de euro gestionate de DMPFI Oradea în 2024
Valoarea celor 113 proiecte cu finanțare internațională gestionate de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din…
21 ianuarie 2025
Construcții Erbașu a dat startul lucrărilor la lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș
Începând cu data de 20 ianuarie, Construcții Erbașu Transilvania a început construcția sectorului Suplacu de Barcău – Chiribiș…
21 ianuarie 2025
Terenuri strategice pentru investiții: licitație publică în Fărcașa
Județul Maramureș scoate la concesiune cinci loturi de teren intravilan, situate în Parcul de Specializare Inteligentă din comuna…
21 ianuarie 2025
Încă nouă zile pentru depunerea ofertelor proiectarea și execuția unui liceu verde la Moșnița Nouă
În comuna Moșnița Nouă, aflată în apropierea Timișoarei, se va construi un liceu verde, un proiect educațional modern…
20 ianuarie 2025
Un nou pod peste Mureș în zona Cenad
Viitorul pod peste Mureș va fi construit în zona Cenad, din județul Timiș, rod al colaborării româno-ungare pentru…
20 ianuarie 2025
Turism
Aeroportul Brașov-Ghimbav: o nouă destinație estivală pentru 2025
Aeroportul Brașov-Ghimbav continuă să își extindă rețeaua de destinații, anunțând o nouă rută directă pentru sezonul estival. Începând…
20 ianuarie 2025
Încă un mini aquapark finalizat în Nord Vestul țării așteaptă inaugurarea
Selina a finalizat lucrările de construcție și amenajare a Centrului Multifuncțional Recreativ din Marghita. Proiectul modern și ambițios,…
20 ianuarie 2025
Aflăm în curând finaliștii Destinația anului ediția a V-a
Ediția 2025 a competiției Destinația Anului aduce în prim-plan peste 150 de destinații calificate, reprezentând 38 de județe…
20 ianuarie 2025
Budapest Airport’s 2024 confirms its positive momentum with results exceeding expectations
2024 broke all previous records in the history of Budapest Airport; 17.6 million passengers and nearly 300,000 tonnes…
20 ianuarie 2025
Oradea se promovează la târgurile de turism din Helsinki și Viena
Visit Oradea își continuă strategia de promovare turistică a destinației la nivel internațional prin participarea la două târguri…
17 ianuarie 2025
Parc de aventură „Dino Park” la Ineu de Arad prin Programul ROHU
Orașul Ineu din județul Arad va avea un parc de aventură în valoare de peste 1,25 milioane de…
17 ianuarie 2025
Un sfert de milion de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj
Această performanță demonstrează interesul constant al publicului pentru oferta culturală și educativă a GBAB, conform Universității Babeș-Bolyai (UBB).…
16 ianuarie 2025
Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul
Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
15 ianuarie 2025
Educație
15 ani de cercetare doctorală în sociologie la Universitatea din Oradea
Absolvenți, studenți, doctoranzi, profesori și reprezentanți ai conducerii universității au sărbătorit împreună, marți – 21 ianuarie 2025, împlinirea…
22 ianuarie 2025
Copiii cu dizabilități susținuți de Asociația brașoveană Rază de Speranță
Asociația Rază de Speranță a demarat la începutul anului proiectul Connect4Emotions, menit să îmbunătățească viața copiilor cu dizabilități…
21 ianuarie 2025
Proiecte de peste 1,2 miliarde de euro gestionate de DMPFI Oradea în 2024
Valoarea celor 113 proiecte cu finanțare internațională gestionate de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din…
21 ianuarie 2025
UMF Cluj-Napoca, partener cheie în revoluția genomicii din România
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat implicarea sa activă în proiectul ROGEN, o…
21 ianuarie 2025
Transferul de informație în educație, revoluționat de o companie din Oradea
Adio metode tradiționale de predare și instruire. O companie din Oradea, QubHQ, vrea să revoluționeze sistemul educațional și…
21 ianuarie 2025
Încă nouă zile pentru depunerea ofertelor proiectarea și execuția unui liceu verde la Moșnița Nouă
În comuna Moșnița Nouă, aflată în apropierea Timișoarei, se va construi un liceu verde, un proiect educațional modern…
20 ianuarie 2025
Cadre didactice de la 25 de universități europene, la Universitatea Oradea
Etica, Inteligența Artificială și Finanțele Digitale, curs eveniment de europeană la Universitatea din Oradea. Universitatea din Oradea…
20 ianuarie 2025
Prim-vicepreședintele IMM România, Sterică Fudulea, ales președinte al CES
Luni, 20 ianuarie 2025, a avut loc plenul privind alegerea structurii de conducere a Consiliului Economic și Social…
20 ianuarie 2025