Brașov Real Estate

Waters Romania is extinde suprafata in  Coresi Business Park

Compania de software și inginerie în domeniul farmaceutic, chimic și alimentar Waters România, va ocupa 3.500 mp în clădirea N1, aparținând celei de-a doua faze de dezvoltare a Coresi Business Park din Brașov. Clădirea, cu o suprafață totală de 8.500 mp va fi livrată în al doilea trimestru al anului viitor.
Cea de-a doua fază a proiectului Coresi Business Park Brașov cuprinde trei clădiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E), totalizând 25.000 mp construiți. Sunt în curs lucrările de construcție la cea de-a doua clădire nouă, N1, de 8.500 mp, ce urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017. Clădirea L1, cu o suprafață construită de 8.300 mp, este închiriată integral si a fost dată în folosință în septembrie 2016. Clădirile L1 și N1 se află în proces de obținere a calificativului BREEAM – “Foarte bine”.
“Waters este un chiriaș alături de care am pornit la drum în 2011 și care se află deja la a doua expansiune în cadrul Coresi Business Park. Astfel de companii, care cresc organic și aduc valoare adăugată orașului și comunității, reflectă întocmai spiritul parcului nostru de afaceri. Suntem mândri că atât Waters cât și alte nume internaționale de prestigiu au ales să opereze și să crească în cadrul Coresi Business Park, permițându-ne să păstrăm o rată de ocupare de 100% a spațiilor livrate și 100% grad de retenție a chiriașilor.” comentează Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.
Waters România este o companie specializată în dezvoltarea de sisteme informatice integrate, cu spectru larg de aplicabilitate în industria farmaceutică, alimentară, cosmetică, protecţia mediului, biotehnologie etc., prezentă în Braşov de peste 17 ani.
Compania activează în cadrul Coresi Business Park din 2011. Prin acordul semnat recent cu Ascenta Management, compania își extinde spaţiul de birouri şi laborator până la 3.500 mp în clădirea N1, în curs de construcție. Noul spaţiu va fi dat în folosință partenerului Waters începând cu luna iunie a anului 2017, pe o perioadă de 7 ani.
“Brașov este unul dintre orașele cu cea mai dinamică evoluție economică în ultimii 5 ani, atât în sectorul industrial, cât și în cel al serviciilor. Am pariat pe o dezvoltare pe termen lung în Brașov, pentru că ne asigură acces la o bază amplă de personal calificat, alimentată de universitățile din oraș și din zonă, și pentru că am găsit în Coresi Business Park un partener care crește în același ritm cu noi și reușește de fiecare dată să ne ofere o soluție de birouri flexibilă și competitivă.” a declarat Gheorghe Neagu, Manager General Waters Romania.
Coresi Business Park totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasă A și țintește să ajungă la 100.000 mp în următorii ani. Atât clădirile restaurate din faza I cât și spațiile nou livrate în cadrul celei de-a II-a faze de dezvoltare oferă toate facilitătile de clasă A și înregistrează 100% grad de ocupare de  și 100% grad de retenție a chiriașilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.
Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov găzduiește chiriași internaționali precum CGS, IBM, Raiffeisen, Tata Technologies, Waters,  companii ce ocupă suprafețe între 3.000 și 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integranta a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample inițiative de regenerare urbană din Romania. Coresi Business Park transformă 12 hectare din fosta platforma industriala într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan.
Ascenta Management, dezvoltatorul parcului de afaceri, planifică un ritm constant al livrărilor de noi spații de birouri, urmând ca în următorii 8-10 ani, prin construcția a 10 clădiri noi de birouri, să atingă o suprafată totală de 100.000 mp construiți în Coresi Business Park.
WATERS ROMÂNIA SRL, subsidiară a Waters Corporation Milford, US, contribuie activ la dezvoltarea de soluţii analitice inovative în vederea sprijinirii si dezvoltării activitaţilor de cercetare şi producţie ale clienţilor săi. Activitaţile de dezvoltare de software desfăşurate la Braşov facilitează progrese semnificative în industria farmaceutică, chimică, managementul mediului, siguranţa alimentară, calitatea apei etc.

Related posts

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

Grupul Schaeffler în mediul plin de provocări, cu un flux de numerar puternic în 2019

Ligia Voro

Șeful aeroporturilor din România: “Ne trebuie fonduri UE pentru terminalele cargo”

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca, cel mai ridicat indice al calității vieții din România, în 2019

redactia

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Încep negocierile pentru contractul de construire a autostrăzii Ploieşti-Braşov

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Maurer Panoramic, un nou concept marca Maurer Imobiliare

redactia

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Compania aeronautică IAR Braşov, profit net de 6 mil. euro, plus 19%, în 2018

Stefana Muresan

Șase oferte pentru modernizarea subsecțiunii de cale ferată Cața – Apața, contract de 2,86 miliarde lei

Stefana Muresan

P3 continues P3 Bucharest park expansion, raising first column of first new warehouse of 2017.

Ionut Oprea

Raul Felix Hodoș, președinte SOROCAPP, despre efectul GDPR: “Se schimbă cu totul ideea de marketing în domeniu”

Ligia Voro

Leading solutions for future proof buildings

Ionut Oprea

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

Delta Studio – Noile tendințe în amenajări de baie, la Târgul ISH Frankfurt 2017

Stefana Muresan

Proiecte rezidențiale din 12 țări în programul Building Home 2019

Stefana Muresan

Oradea: Oasis, prima fază a parcului de retail de 12 mil. euro, în aprilie

Stefana Muresan

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

redactia

EuropaProperty announces short-list for the 14th annual SEE Real Estate Awards

Stefana Muresan

MIPIM to ask how smart are smart cities?

Ionut Oprea

PARIS REAL ESTATE WEEK UNITES THE PROPERTY WORLD AROUND THE TWIN GOALS OF RECOVERY & SUSTAINABILITY

Ionut Oprea

Brașov: Internsnack, profit de aproape 3 milioane de lei anul trecut

Stefana Muresan

PiatraOnline a lansat businessul în sistem de franciză; printre oraşele vizate: Cluj, Timişoara, Sibiu şi Brașov

redactia

Leave a Comment