București Real Estate

IMMOFINANZ, rezultate financiare

IMMOFINANZ a înregistrat rezultate operaționale în valoare totală de 87,6 milioane de euro în primele două trimestre ale anului financiar scurtat 2016, în creștere cu 28,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere a fost sprijinită, cu precădere, de îmbunătățirea rezultatelor din gestionarea activelor (în creștere cu 5,1%, la 107,3 millioane de euro), ca urmare a scăderii amortizării creanțelor în Rusia și a costurilor legate de gradul de ocupare și operaționale mai mici atribuite proprietarilor de clădiri, precum și în urma reducerii altor cheltuieli operaționale (de la -53,5 milioane de euro la -26,1 milioane de euro). În anul precedent, aceste cheltuieli au fost influențate de costuri nerecurente pentru soluționarea procedurilor legale cu investitorii. Profitul net în perioada de raportare a fost de -154,4 milioane de euro (S1 2015/16: 133,2 milioane de euro). Acest declin a fost cauzat cu precădere de reevaluările ajustate conform cursului valutar, de -95,1 milioane de euro, ale centrelor comerciale din Moscova și de o evaluare a pieței (IFRS), de -105,7 milioane de euro, a acțiunilor CA Immo.
„Activitățile noastre din ultimele trimestre au continuat să se concentreze cu succes pe sectoarele noastre principale, de office și retail, și au dus la creșterea eficienței portofoliului nostru și la sporirea constantă a gradului de ocupare. Mai mult, am finalizat și inaugurat trei parcuri de retail sub brandul STOP SHOP și am demarat mai multe proiecte de dezvoltare în sectorul retail. Cu toate acestea, rezultatele înregistrate în primele două trimestre ale anului financiar scurtat au fost din nou influențate de condițiile de piață dificile din Rusia și, astfel, de extinderea perioadei de acordare a reducerilor pentru chiriașii de acolo”, a explicat Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ.
Rezultatele IMMOFINANZ în România pentru T1-2 ale anului financiar scurtat 2016, la 31 octombrie 2016
Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 16,3% din portofoliul total al companiei. Cele 76 de proprietăți (20 investiții finalizate, 2 proiecte în dezvoltare, 9 proiecte imobiliare adiționale [apartamente destinate vânzării după finalizare] și 45 de proiecte în analiză) au o valoare de 853,2 milioane de euro (633,3 milioane de euro – investițiile finalizate, 44,8 milioane de euro – proiectele în dezvoltare, 1,7 milioane de euro – proiectele adiționale, 173,5 milioane de euro – proiectele în analiză). Valoarea reală estimată dupa finalizarea proiectelor în dezvoltare actuale ale Grupului în România se ridică la 105,4 milioane de euro.
În primele două trimestre ale anului financiar scurtat 2016, veniturile din închirieri în România au crescut cu 2,9% și s-au ridicat la 22,9 milioane de euro, ceea ce reprezintă 14,9% din veniturile din închirieri totale la nivel de Grup.
IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Mărcile STOP SHOP (retail), VIVO! (retail) și myhive (office) reprezintă puncte centrale puternice pentru aceste activități și susțin calitatea și serviciile. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 350 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Related posts

MIPIM 2017: challenging trends. Romania's progress: "secret"

Ionut Oprea

NTT DATA Romania, 18 ani de inovație și încredere oferită partenerilor săi

redactia

tIMOn: Provincia înghite tot mai mult din investițiile dezvoltatorilor

Stefana Muresan

Portland, un nou premiu

Globalworth: We are all committed to fight and overcome this crisis

Ionut Oprea

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat proiectul editorial #București560

Ligia Voro

Ness Digital Engineering – noul sediu in Openville

Ionut Oprea

FOTO: Noutăţi despre proiectul Maurer Residence Târgu Mureş!

Ligia Voro

Norbert Ebinger preia managementul D-Link România

Nicolae Pop

Accenture, noi orizonturi la Iasi

Transilvania Business

Groupe Renault a livrat în exclusivitate un vehicul Dacia Papei Francisc

Nicolae Pop

CA IMMO Romania: Together we can be stronger

Ionut Oprea

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

Cluj Napoca: Platinia, proiect imobiliar de 25 de milioane de euro

Stefana Muresan

BCR anunță o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON

Papuc Irina

E van Wijk, un nou contract de leasing in P3 Bucharest

Ionut Oprea

Top manufacturers, logistics, related industries celebrate industry success in Warsaw

Ligia Voro

Industria de business services din România estimează o creștere a veniturilor de maximum 5% pentru 2020, urmând tendițele europene

Papuc Irina

Osea Interiors, un nume nou se lansează pe piața de amenajări interioare high-end și luxury

Ligia Voro

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Lanţul de farmacii Remedia, scos la vânzare, integral sau parțial. Prețul: începând cu 5 milioane de euro

Papuc Irina

Conclusions: Romania at Expo Real 2017   

Ionut Oprea

O nouă echipă preia conducerea AICPS. Top 3 premii, invitați și tendințe. Conferința AICPS.

Ligia Voro

Leave a Comment