București Real Estate

IMMOFINANZ, rezultate financiare

IMMOFINANZ a înregistrat rezultate operaționale în valoare totală de 87,6 milioane de euro în primele două trimestre ale anului financiar scurtat 2016, în creștere cu 28,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere a fost sprijinită, cu precădere, de îmbunătățirea rezultatelor din gestionarea activelor (în creștere cu 5,1%, la 107,3 millioane de euro), ca urmare a scăderii amortizării creanțelor în Rusia și a costurilor legate de gradul de ocupare și operaționale mai mici atribuite proprietarilor de clădiri, precum și în urma reducerii altor cheltuieli operaționale (de la -53,5 milioane de euro la -26,1 milioane de euro). În anul precedent, aceste cheltuieli au fost influențate de costuri nerecurente pentru soluționarea procedurilor legale cu investitorii. Profitul net în perioada de raportare a fost de -154,4 milioane de euro (S1 2015/16: 133,2 milioane de euro). Acest declin a fost cauzat cu precădere de reevaluările ajustate conform cursului valutar, de -95,1 milioane de euro, ale centrelor comerciale din Moscova și de o evaluare a pieței (IFRS), de -105,7 milioane de euro, a acțiunilor CA Immo.
„Activitățile noastre din ultimele trimestre au continuat să se concentreze cu succes pe sectoarele noastre principale, de office și retail, și au dus la creșterea eficienței portofoliului nostru și la sporirea constantă a gradului de ocupare. Mai mult, am finalizat și inaugurat trei parcuri de retail sub brandul STOP SHOP și am demarat mai multe proiecte de dezvoltare în sectorul retail. Cu toate acestea, rezultatele înregistrate în primele două trimestre ale anului financiar scurtat au fost din nou influențate de condițiile de piață dificile din Rusia și, astfel, de extinderea perioadei de acordare a reducerilor pentru chiriașii de acolo”, a explicat Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ.
Rezultatele IMMOFINANZ în România pentru T1-2 ale anului financiar scurtat 2016, la 31 octombrie 2016
Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 16,3% din portofoliul total al companiei. Cele 76 de proprietăți (20 investiții finalizate, 2 proiecte în dezvoltare, 9 proiecte imobiliare adiționale [apartamente destinate vânzării după finalizare] și 45 de proiecte în analiză) au o valoare de 853,2 milioane de euro (633,3 milioane de euro – investițiile finalizate, 44,8 milioane de euro – proiectele în dezvoltare, 1,7 milioane de euro – proiectele adiționale, 173,5 milioane de euro – proiectele în analiză). Valoarea reală estimată dupa finalizarea proiectelor în dezvoltare actuale ale Grupului în România se ridică la 105,4 milioane de euro.
În primele două trimestre ale anului financiar scurtat 2016, veniturile din închirieri în România au crescut cu 2,9% și s-au ridicat la 22,9 milioane de euro, ceea ce reprezintă 14,9% din veniturile din închirieri totale la nivel de Grup.
IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Mărcile STOP SHOP (retail), VIVO! (retail) și myhive (office) reprezintă puncte centrale puternice pentru aceste activități și susțin calitatea și serviciile. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 350 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Related posts

Angajații din construcții vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

redactia

252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice până în 2020

Ligia Voro

Gala Scheherazade – "Călătoria unei speranţe"

Stefana Muresan

ALISIA ENCO, colecție unicat de accesorii pentru cămăși

Ionut Oprea

Orange sprijină clienţii pentru a rămâne conectaţi la tot ceea ce este important pentru ei

Ligia Voro

B | Joyful Teaching, un proiect de succes

The winners of the MIPIM Awards 2020 are…

Ionut Oprea

Teraplast cumpără o fabrică de panouri sandwich în Serbia

Stefana Muresan

Warsaw first Polish city to join EBRD Green Cities

Ionut Oprea

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

Cemacon, profit operațional în creștere cu 65% în S1

Stefana Muresan

Sonimpex Topoloveni a lansat un nou produs

Ligia Voro

Huf a deschis noul sediu din Timişoara al centrului de cercetare şi dezvoltare şi anunţă extinderea activităţii

Robert Bloancă

Dunwell a intermediat inchirierea unui spatiu industrial pentru Maspex in depozitul Global Vision de la Constanta

Ionut Oprea

Școala Informală de IT se extinde la Brașov

Ionut Oprea

MEEMA înființează Registrul Național al Producătorilor de echipamente medicale necesare combaterii COVID-19

Ligia Voro

Concurs de proiecte digitale pentru studenţi creativi

Ionut Oprea

30.000 angajati in plus

Ionut Oprea

Wirtek deschide cel de-al 3-lea birou în România

Ionut Oprea

Signature Brașov: Parterul unui bloc, montat în opt ore

Stefana Muresan

Fiecare a cincea comandă de pe eMAG făcută din București este livrată prin easybox

Papuc Irina

Un fost manager al RE/MAX și-a făcut agenție proprie

Nora Dumitrescu

Smart Digitizing Places! Conferință Internațională de Workplace, Property și Facility Management

redactia

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

Ionut Oprea

Leave a Comment