Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMMOFINANZ, rezultate financiare

IMMOFINANZ a înregistrat rezultate operaționale în valoare totală de 87,6 milioane de euro în primele două trimestre ale anului financiar scurtat 2016, în creștere cu 28,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere a fost sprijinită, cu precădere, de îmbunătățirea rezultatelor din gestionarea activelor (în creștere cu 5,1%, la 107,3 millioane de euro), ca urmare a scăderii amortizării creanțelor în Rusia și a costurilor legate de gradul de ocupare și operaționale mai mici atribuite proprietarilor de clădiri, precum și în urma reducerii altor cheltuieli operaționale (de la -53,5 milioane de euro la -26,1 milioane de euro). În anul precedent, aceste cheltuieli au fost influențate de costuri nerecurente pentru soluționarea procedurilor legale cu investitorii. Profitul net în perioada de raportare a fost de -154,4 milioane de euro (S1 2015/16: 133,2 milioane de euro). Acest declin a fost cauzat cu precădere de reevaluările ajustate conform cursului valutar, de -95,1 milioane de euro, ale centrelor comerciale din Moscova și de o evaluare a pieței (IFRS), de -105,7 milioane de euro, a acțiunilor CA Immo.
„Activitățile noastre din ultimele trimestre au continuat să se concentreze cu succes pe sectoarele noastre principale, de office și retail, și au dus la creșterea eficienței portofoliului nostru și la sporirea constantă a gradului de ocupare. Mai mult, am finalizat și inaugurat trei parcuri de retail sub brandul STOP SHOP și am demarat mai multe proiecte de dezvoltare în sectorul retail. Cu toate acestea, rezultatele înregistrate în primele două trimestre ale anului financiar scurtat au fost din nou influențate de condițiile de piață dificile din Rusia și, astfel, de extinderea perioadei de acordare a reducerilor pentru chiriașii de acolo”, a explicat Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ.
Rezultatele IMMOFINANZ în România pentru T1-2 ale anului financiar scurtat 2016, la 31 octombrie 2016
Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 16,3% din portofoliul total al companiei. Cele 76 de proprietăți (20 investiții finalizate, 2 proiecte în dezvoltare, 9 proiecte imobiliare adiționale [apartamente destinate vânzării după finalizare] și 45 de proiecte în analiză) au o valoare de 853,2 milioane de euro (633,3 milioane de euro – investițiile finalizate, 44,8 milioane de euro – proiectele în dezvoltare, 1,7 milioane de euro – proiectele adiționale, 173,5 milioane de euro – proiectele în analiză). Valoarea reală estimată dupa finalizarea proiectelor în dezvoltare actuale ale Grupului în România se ridică la 105,4 milioane de euro.
În primele două trimestre ale anului financiar scurtat 2016, veniturile din închirieri în România au crescut cu 2,9% și s-au ridicat la 22,9 milioane de euro, ceea ce reprezintă 14,9% din veniturile din închirieri totale la nivel de Grup.
IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Mărcile STOP SHOP (retail), VIVO! (retail) și myhive (office) reprezintă puncte centrale puternice pentru aceste activități și susțin calitatea și serviciile. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 350 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Business to more Business s-a încheiat la Timisoara

Articolul următor

P3 - „Tranzacția anului in domeniul industrial”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share