București Real Estate

P3 – „Tranzacția anului in domeniul industrial”

 
 
P3, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți pan-europene de logistică, a câștigat prestigiosul premiu pentru „Tranzacția anului în domeniul industrial”, în cadrul celei de-a noua ediții a Galei Premiilor CIJ, care a avut loc pe data de 8 decembrie a.c. P3 a primit această distincție ca urmare a încheierii contractului prin care Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, și-a extins cu 30.000 m2 spațiul închiriat în P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din România.
P3 a avut două nominalizări pentru acest premiu: una pentru închirierea a 14.800 m2 către Altex, unul dintre cei mai mari retaileri de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România, și a doua pentru tranzacția câștigătoare, cei 30.000 m2 închiriați de Carrefour.
Contractul câștigător a fost început în 2015 printr-o pre-închiriere semnată cu Carrefour, ca parte a unui acord care prevedea realizarea de către retailer a unui hub logistic de 81.000 m² în P3 Bucharest. Noul complex Carrefour include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 m².
Aceasta a fost prima dezvoltare de tip BTS realizată de P3 în România de la achiziția P3 Bucharest, la începutul lui 2015. Lucrările de construcție au început în octombrie 2015 și au fost finalizate în august 2016.
P3 a colaborat îndeaproape cu Carrefour și a analizat diferite soluții tehnologice moderne, inclusiv iluminarea cu LED, management-ul alimentării cu apă, izolarea eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor pentru a reduce costurile operaționale și impactul negativ asupra mediului înconjurător. Spațiul a fost proiectat special pentru a se adapta nevoilor de modificare ale Carrefour, inclusiv în sensul de a putea fi extins.
“Suntem onorați să primim acest premiu! Este o realizare importantă și o recunoaștere a eforturilor noastre continue de a le oferi clienților noștri clădiri de înaltă calitate, construite după standarde de generație viitoare, menite să respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și să eficientizeze costurile operaționale. Nu există nicio satisfacție mai mare pentru noi decât să vedem cum soluțiile noastre integrate și excelentele servicii de client ajută la creșterea afacerilor chiriașilor noștri”, a declarat Blake Horsley, Country Head al P3 România.
Gala Premiilor CIJ Romania 2016 a fost organizată de CIJ. Au participat aproximativ 350 de CEO, directori și profesioniști din cadrul celor mai importante companii de pe piața autohtonă de profil.
P3 deține, în prezent, 305.000 m2 în 11 clădiri în parcul logistic P3 Bucharest. Acesta este poziționat strategic, la doar 13 kilometri de centrul Bucureștiului si în imediata apropiere a șoselei de centură, ceea ce permite accesul facil către cele șase sectoare ale capitalei, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2. P3 a finalizat recent construcția a trei noi clădiri în P3 Bucharest Park și are în plan continuarea extinderii atât în parcul din capitală, cât și în zonele de centru și de vest ale României.
P3 este proprietar, dezvoltator și manager specializat în proprietăți logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări, și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice.
În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, ce cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.
P3 este un investitor pe termen lung, care achiziționează și dezvoltă proprietăți la cele mai înalte standarde de calitate, pe care le adăugă portfoliului său în continuă dezvoltare. P3 nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său.
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
Pe data de 7 noiembrie 2016, GIC, fondul suveran al statului Singapore, a semnat un accord definitiv pentru achiziționarea P3 de la TPG Real Estate și partenerul său Ivanhoé Cambridge. Tranzacția face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul anului 2016.
 
 
 

Related posts

Constructorii de visuri duc povestea mai departe în întreaga țară

Ligia Voro

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

VGP: Publishes First Quarter 2020 Trading Update

Papuc Irina

Gama CAPAROL – Soluții și sisteme inovative pentru dezvoltări imobiliare de anvergură

Ligia Voro

Reinventarea afacerilor în România: Universum lansează un abonament economic de mâncare livrată acasă

Ion Surdu

Vox Property Group: Business Competitive Edge in challenging market cycles

Ionut Oprea

Companiile investesc in evenimente de business

Ionut Oprea

Business (r)Evolution Bucuresti

Ionut Oprea

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

Tim Beaudin appointed CEO of P3 Logistic Parks

Ligia Voro

Budapest at MIPIM 2017

Ionut Oprea

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

Centric IT, extindere in Palas Iasi

Transilvania Business

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Ion Surdu

Concluziile ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Ionut Oprea

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Inaugurare Benta Office Building

Transilvania Business

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României de către CBRE și proprietarii de centre comerciale de mari dimensiuni

Papuc Irina

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Un important furnizor de servicii în domeniul IT a închiriat 4100 de mp de spaţiu în cea mai înaltă clădire de birouri din România, la Timişoara

Robert Bloancă

Leave a Comment