București Real Estate

P3 – „Tranzacția anului in domeniul industrial”

 
 
P3, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți pan-europene de logistică, a câștigat prestigiosul premiu pentru „Tranzacția anului în domeniul industrial”, în cadrul celei de-a noua ediții a Galei Premiilor CIJ, care a avut loc pe data de 8 decembrie a.c. P3 a primit această distincție ca urmare a încheierii contractului prin care Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, și-a extins cu 30.000 m2 spațiul închiriat în P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din România.
P3 a avut două nominalizări pentru acest premiu: una pentru închirierea a 14.800 m2 către Altex, unul dintre cei mai mari retaileri de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România, și a doua pentru tranzacția câștigătoare, cei 30.000 m2 închiriați de Carrefour.
Contractul câștigător a fost început în 2015 printr-o pre-închiriere semnată cu Carrefour, ca parte a unui acord care prevedea realizarea de către retailer a unui hub logistic de 81.000 m² în P3 Bucharest. Noul complex Carrefour include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 m².
Aceasta a fost prima dezvoltare de tip BTS realizată de P3 în România de la achiziția P3 Bucharest, la începutul lui 2015. Lucrările de construcție au început în octombrie 2015 și au fost finalizate în august 2016.
P3 a colaborat îndeaproape cu Carrefour și a analizat diferite soluții tehnologice moderne, inclusiv iluminarea cu LED, management-ul alimentării cu apă, izolarea eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor pentru a reduce costurile operaționale și impactul negativ asupra mediului înconjurător. Spațiul a fost proiectat special pentru a se adapta nevoilor de modificare ale Carrefour, inclusiv în sensul de a putea fi extins.
“Suntem onorați să primim acest premiu! Este o realizare importantă și o recunoaștere a eforturilor noastre continue de a le oferi clienților noștri clădiri de înaltă calitate, construite după standarde de generație viitoare, menite să respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și să eficientizeze costurile operaționale. Nu există nicio satisfacție mai mare pentru noi decât să vedem cum soluțiile noastre integrate și excelentele servicii de client ajută la creșterea afacerilor chiriașilor noștri”, a declarat Blake Horsley, Country Head al P3 România.
Gala Premiilor CIJ Romania 2016 a fost organizată de CIJ. Au participat aproximativ 350 de CEO, directori și profesioniști din cadrul celor mai importante companii de pe piața autohtonă de profil.
P3 deține, în prezent, 305.000 m2 în 11 clădiri în parcul logistic P3 Bucharest. Acesta este poziționat strategic, la doar 13 kilometri de centrul Bucureștiului si în imediata apropiere a șoselei de centură, ceea ce permite accesul facil către cele șase sectoare ale capitalei, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2. P3 a finalizat recent construcția a trei noi clădiri în P3 Bucharest Park și are în plan continuarea extinderii atât în parcul din capitală, cât și în zonele de centru și de vest ale României.
P3 este proprietar, dezvoltator și manager specializat în proprietăți logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări, și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice.
În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, ce cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.
P3 este un investitor pe termen lung, care achiziționează și dezvoltă proprietăți la cele mai înalte standarde de calitate, pe care le adăugă portfoliului său în continuă dezvoltare. P3 nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său.
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
Pe data de 7 noiembrie 2016, GIC, fondul suveran al statului Singapore, a semnat un accord definitiv pentru achiziționarea P3 de la TPG Real Estate și partenerul său Ivanhoé Cambridge. Tranzacția face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul anului 2016.
 
 
 

Related posts

KPMG, în ISHO Offices, din a doua parte a anului

Ionut Oprea

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

redactia

The sky is the limit in Romania… or is it?

Ionut Oprea

Dunwell: 6.000 mp pentru XXXLutz, în depozitul WDP din Dragomirești

Ion Surdu

Real estate – the global stage

Stefana Muresan

CTP își extinde colaborarea cu FRÄNKISCHE Romania în CTPark Turda, ajungând la un total de peste 10.000 m²

Stefana Muresan

First Passengers Travel Safely on a Hyperloop

Ionut Oprea

Alexandru Boghiu și Radu Gogoașă lansează The Mavers – un startup digital & tech cu focus pe piața imobiliară

Ionut Oprea

Bilantul PINUM confirma boomul de proiecte in rezidential

Nicolae Pop

Bosch, al doilea centru de servicii de afaceri

Transilvania Business

Zacaria Group investește 11 milioane de euro în Valetta Residence

Transilvania Business

Piața imobiliară în primele 3 trimestre: 290.000 mp de birouri închiriați, 11 noi branduri de retail și 50% din tranzacțiile cu spații industriale, generate de cerere nouă

Papuc Irina

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Clifford Chance Badea asistă Abris Capital Partners în legătură cu vânzarea Urgent Cargus către Mid Europa Partners

redactia

Soluții Bosch pentru mobilitate urbană

Ionut Oprea

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Rebels and Rulers: Conferința românească de business și branding cu răsunet internațional

Ligia Voro

Atenor, a new residential project in Budapest

Ionut Oprea

CEE M&A Awards, Warsaw, March 22nd

Ionut Oprea

Experți de la Tesla, Oracle, Fujitsu, Airbus și Microsoft prezintă pe scenele GoTech World

Ligia Voro

ELECTRICA SA, membru al ARIR

Ligia Voro

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

Leave a Comment