Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trasee culturale de plimbare în Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca

Din aprilie 2017 vă puteţi plimba pe traseele culturale din Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca, alăturându-vă mişcării internaţionale de sport popular (walking), potrivit unui comunicat de presă aparţinând Asociaţiei EuroTrainer.
Asociaţia EuroTrainer a finalizat împreună cu partenerul norvegian Horten Marsjklubb proiectul ”Marcarea şi promovarea a trei trasee de walking cultural în Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca” finanţat din Fondul pentru Relaţii Bilaterale la Nivel Naţional din cadrul Granturilor SEE şi Norvegiene.
Cele trei trasee (Bucureştiul interbelic, Chindia şi Klausenburg) pun în valoare, pe circuite de 8-10 km marcate pe hartă, obiective culturale reprezentative pentru fiecare din cele trei oraşe.
Obiectivul general al proiectului a fost promovarea oraşelor Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca în circuitul bilateral (România-Norvegia) şi internaţional de walking cultural, în principal în reţeaua Federaţiei Internaţionale de Sport Popular (Internationaler Volkssportverband – IVV), în care România este reprezentată prin Asociaţia EuroTrainer.
IVV are ca obiectiv să contribuie la cunoaşterea reciprocă şi buna înţelegere dintre naţiuni prin încurajarea sportului non-competitiv în aer liber, crearea de relaţii de prietenie, promovarea valorilor culturale, iniţierea schimbului cultural la nivel naţional şi internaţional. IVV, cu sediul în Germania, a fost înfiinţată în anul 1968. În prezent are peste 40 de membri în Europa, Asia, Australia, Noua Zeelandă şi cele două Americi.
Cele trei trasee de walking cultural sunt deja înscrise ca circuite permanente IVV, oferite anual, în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, participanţilor din ţară şi străinătate.
Cei interesati să descopere patrimoniul cultural din cele trei oraşe pot alege să parcurgă traseele culturale şi să descopere mişcarea IVV. Contactând cluburile de walking IVV locale, vor primi gratuit pachetele de walking IVV, inclusiv harta pe care sunt marcate obiectivele culturale, cu fotografia si descrierea bilingvă a fiecăruia.
În perioada iulie-decembrie 2016 asociaţia EuroTrainer a derulat împreună cu partenerul norvegian Horten Marsjklubb proiectul ”Marcarea şi promovarea a trei trasee de walking cultural în Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca” finanţat din Fondul pentru Relatii Bilaterale la Nivel Naţional din cadrul Granturilor SEE şi Norvegiene.
Obiectivul general al proiectului a fost promovarea celor trei oraşe – Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca – în circuitul bilateral (România-Norvegia) şi internaţional de walking cultural, în principal în reteaua Federaţiei Internaţionale de Sport Popular (Internationaler Volkssportverband – IVV), în care România este reprezentată prin Asociaţia EuroTrainer.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cota obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi, stabilită de Guvern

Articolul următor

Vânzări record pentru Dacia în 2016, în Franța

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share