Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România, exporturi masive de energie în Ungaria și Bulgaria

În condiţiile în care România se confruntă cu un consum istoric de energie electrică, iar necesarul intern este acoperit în special din cărbuni şi hidrocarburi, adică din cele mai scumpe surse, producătorii români exportă energie către Ungaria la maximul capacităţii de tranzit.
Preţurile de pe piaţa spot a energiei electrice au crescut, atât în România, dar mai ales în Ungaria, potrivit datelor Operatorului Comercial al Pieţei de Energie Electrică de la Bucureşti. Ca atare, România exportă masiv energie electrică în Ungaria, la nivelul maxim pe care îl suportă liniile de înaltă tensiune, informează Economica.net.
De marți dimineaţă de la ora 08.00, capacitatea de transfer a energiei electrice dinspre România spre Ungaria, de 438MW, este ocupată în totalitate, şi va rămâne la acest nivel până la finalul zilei, potrivit sursei citate. Lucru normal, dat fiind că preţurile sunt de peste două ori mai mari în Ungaria. Spre exemplu, la ora 20, preţul pe piaţa spot din România era de 68 euro/MWh, iar în Ungaria de 140 de euro. La ora 21, preţul la noi este de 48,8 euro, iar în Ungaria de 119 euro, spre exemplu, iar comparaţia se menţine în majoritatea intervalelor orare.
Marți la ora 18 exportul de energie atingea 1.330 MW respectiv diferența dintre producția de 11.139 MW și consumul de 9.809 MW.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Vânzările Continental AG, la 40,5 miliarde de euro

Articolul următor

Primul centru privat de transplant renal din România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share