Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Recepție oficială la Ambasada Italiei la București, de Ziua Republicii Italiene

de Ionuț ȚÎRDEA
Cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Italiene, Reședinta Ambasadorului Italiei la București, Diego Brasioli, a găzduit joi, 2 iunie, o recepție oficială la care au participat numeroși reprezentanți ai institutiilor române, precum și ai corpului diplomatic, alături de exponenți ai comunității antreprenoriale, sociale și culturale italiene din România.
Invitatul de onoare al evenimentului a fost președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre Italia și România, în mod deosebit raporturile economice, amintind importanta contribuție a întreprinzătorilor italieni la dezvoltarea României. De altfel, într-un interviu acordat Transilvania Business, și ambasadorul Diego Brasioli a subliniat că viitorul raporturilor economice dintre Italia şi România este asigurat, Italia şi România fiind un exemplu pozitiv la nivel european, completându-se reciproc. Totodată, în discursul domniei-sale, Diego Brasioli a amintit de cele două vizite făcute de către preşedintele Klaus Iohannis în Italia, la Roma şi Milano.
„Italia este aproape de România şi noi sprijinim cu mândrie aspiraţiile sale legitime de a fi inclusă în Spaţiul Schengen. De fapt, noi credem că România şi-a îndeplinit toate cerinţele necesare de a adera la Spaţiul Schengen din 2011. Cred că este greu de imaginat o relaţie mai apropiată între două ţări decât cea existentă între Italia şi România. Vorbim două limbi similare, împărtășim valori culturale comune, avem tradiţii similare. Mai bine de un milion de români trăiesc în Italia, fiind integraţi cu succes în societatea noastră. Mai mult de 20.000 de companii italiene investesc şi produc în România în fiecare sector al economiei”, a precizat diplomatul italian, care a amintit și că, în anul 2015, schimburile comerciale bilaterale au atins un nivel record. „Anul trecut, volumul schimburilor bilaterale au atins un nivel record de 13,5 miliarde de euro, mai mult de 2.200 de companii italiene noi au intrat pe piaţa din România în 2015, aproximativ 400 de zboruri către şi dinspre cele două ţări conectează în fiecare săptămână 20 de oraşe din România şi Italia”, a susținut Ambasadorul Italiei la București.
În 2016 și 2017, investitorii italieni vor avea, potrivit diplomatului italian, un interes crescut faţă de agricultură şi sectorul agro–industrial, dar și față de energie, care reprezintă un factor important, România având un nivel de producere a energiei ce o face unică în Europa, „bucurându-se aproape în întregime de autonomie energetică, având, totodată, şi un important rol strategic prin poziţia sa geografică la răscrucea celor mai importante fluxuri energetice din Europa, de la energia tradiţională, până la cea bazată pe resurse regenerabile”, a precizat Diego Brasioli, care a mai spus că în sprijinul acestei teorii stă faptul că liderii mondiali italieni din sectorul construcţiei infrastructurilor sau al conductelor pentru transportul energiei şi gazului îşi au sediile în România. Un alt sector foarte important este acela al infrastructurii, România având mari posibilităţi de dezvoltare în acest domeniu, iar companiile italiene excelează în acest sens.
La recepţie, printre invitaţi s-au numărat mai mulţi membri ai corpului diplomatic, inclusiv ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, şi mai mulţi diplomaţi, printre care şi Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummell.
La eveniment au mai fost prezenți: fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, fostul premier Victor Ponta, alături de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Beclean, orașul model de urmat pentru toată România

Articolul următor

Camillo Torta: România este o ţară care oferă multe oportunităţi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share