Bistrița-Năsăud Lideri si afaceri

Leoni- record de producție și noi angajări

Record de producţie în noua fabrică Leoni de la Bistriţa, anunță pagina de socializare a societății. Cei peste 2.000 de angajaţi care lucrează aici au reuşit, până în data de 10 ianuarie, să producă şi să livreze pentru noul model E-Klasse de la Mercedes Benz 200.000 de cabluri. Mai mult, în anul 2017 compania a debutat cu dreptul, deschizându-și porțile pentru noi angajați, site-ul oficial al companiei punând la dispoziția celor interesați mai multe joburi în cele trei fabrici din țară – Bistrița, Arad și Pitești.
„200.000 este cifra impresionantă care deschide orizonturile succesului în noul an pentru cei peste 2.000 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cea mai nouă locaţie Leoni – Leoni 4. 200.000 de cablaje la aproape un an de la debutul producţiei de cablaje pentru noul model E-Klasse. Colegii noştri au atins această performanţă. Până în 10 ianuarie, al Bistriţa au fost produse şi livrate 200.000 de cablajea auto pentru clientul Mercedes Benz. Îi felicităm pe colegii noştri, le mulţumim pentru implicare şi dedicare şi îi asigurăm de toată aprecierea noastră”, a transmis conducerea Leoni pe pagina sa oficială de Facebook.
Noua fabrică produce, pe o suprafață totală de 16.500 mp, cablaje pentru Mercedes Benz. Pentru proiectul BR 213, unul dintre cele mai avansate autovehicule pe care Mercedes le-a avut vreodată din punctul de vedere al tehnologiilor utilizate, Leoni are contract până în 2024.
În februarie 2015, firma Leoni a primit aprobarea Consiliului Local Bistriţa să înceapă construirea unei hale de producţie şi a unor spaţii comerciale pe strada Tărpiului, în zona fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL). Capacitatea de producţie estimată – 26.000 de cablaje/lună. Investiția în noua hală de producție s-a ridicat la peste 20 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro ajutor de stat, cu crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă.
”Decizia construirii noii locații a venit ca urmare a creșterii complexității și conținutului cablajului pentru noua generație E-Klasse. Datorită acestora, bordurile și implicit liniile de asamblare sunt mai mari decât cele folosite la actualul model. Avem procese noi cu echipamente de ultimă generație. Cel mai impoprtant este faptul că Leoni Bistrița, prin investițiile făcute aici, este un pilon central în strategia de dezvoltare pe termen lung a grupului. Am devenit Best in Class în procese de producție, resurse umane, IT, logistică, etc. Prin inovație și pasiune am ajuns la excelență”, spunea atunci Marius Cotor, Managing Director Leoni Wiring Systems Bistrița.
Un lider global
Fondată în 1917, LEONI este acum lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu. Mai mult de 77,000 de angajati, cu înaltă calificare, lucrează împreună în 32 de țări pentru a menține și extinde poziția de lider global pe piață. Pentru a face acest lucru, Leoni se concentrează pe următoarele piețe principale aflate în dezvoltare: autovehicule și vehicule comerciale, industria și sectorul de sănătate, comunicații și infrastructură, aparate de uz casnic și electrice, cabluri și fire.
LEONI in România
Leoni are 11.700 de angajaţi la cele trei fabrici : Arad (a câştigat locul 1 pentru costuri și motivație în anul 2010 și locul 3 pentru costuri și motivație în anul 2013), Bistrița (care a devenit “Fabrica Anului” în 2010) și Pitești (care a devenit “Fabrica Anului” în 2009 și în 2013).” Divizia noastră de cablaje este reprezentativă în România și furnizează o gamă largă de produse pentru diverşi clienți. Este puţin spus că LEONI caută candidați talentați pentru diferite domenii profesionale. Mai mult decât atât, este datoria noastră să luam în considerare tinerii, cum ar fi elevii, studenții și absolvenții, pentru locurile de muncă de la fabricile noastre și să îi introducem în compania noastră, prin diferite evenimente și programe”, se arată pe pagina oficială a companiei.

Related posts

Cluj: SDC Imobiliare, investiţie de 46 de milioane de lei în 276 de apartamente

Stefana Muresan

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

ALISIA ENCO lansează o nouă colecție de cămăși business cu motive grecești

Ionut Oprea

Agenţia de marketing Loopaa intră în familia Cluj IT Cluster

Stefana Muresan

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Noutăți fiscale și legislative la Tax & Finance Forum, Brașov

Stefana Muresan

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Papuc Irina

Dräxlmaier crește capacitatea de producție

Stefana Muresan

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) si-a ales noi administratori in Consiliul Director

Stefana Muresan

Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

MOL, investiție de 2,3 milioane de euro în Bihor

Stefana Muresan

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Traian Dan

Satu Mare: Investiție de 22 mil. Euro, marca GP Sofa

Stefana Muresan

Business to more Business

Și apa se plătește!

Stefana Muresan

1 milion de euro pentru startup-uri din tehnologie, la Cluj

Stefana Muresan

Bistrițeanul Cristian Bodnar a câștigat Premiul Nobel pentru Informatică

redactia

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Ralf Trautwein a lăsat Germania pentru agricultură ecologică în România

Stefana Muresan

Vânzări în creștere cu 3% pentru Praktiker în 2016

Stefana Muresan

Leave a Comment