Bistrița-Năsăud Lideri si afaceri

Leoni- record de producție și noi angajări

Record de producţie în noua fabrică Leoni de la Bistriţa, anunță pagina de socializare a societății. Cei peste 2.000 de angajaţi care lucrează aici au reuşit, până în data de 10 ianuarie, să producă şi să livreze pentru noul model E-Klasse de la Mercedes Benz 200.000 de cabluri. Mai mult, în anul 2017 compania a debutat cu dreptul, deschizându-și porțile pentru noi angajați, site-ul oficial al companiei punând la dispoziția celor interesați mai multe joburi în cele trei fabrici din țară – Bistrița, Arad și Pitești.
„200.000 este cifra impresionantă care deschide orizonturile succesului în noul an pentru cei peste 2.000 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cea mai nouă locaţie Leoni – Leoni 4. 200.000 de cablaje la aproape un an de la debutul producţiei de cablaje pentru noul model E-Klasse. Colegii noştri au atins această performanţă. Până în 10 ianuarie, al Bistriţa au fost produse şi livrate 200.000 de cablajea auto pentru clientul Mercedes Benz. Îi felicităm pe colegii noştri, le mulţumim pentru implicare şi dedicare şi îi asigurăm de toată aprecierea noastră”, a transmis conducerea Leoni pe pagina sa oficială de Facebook.
Noua fabrică produce, pe o suprafață totală de 16.500 mp, cablaje pentru Mercedes Benz. Pentru proiectul BR 213, unul dintre cele mai avansate autovehicule pe care Mercedes le-a avut vreodată din punctul de vedere al tehnologiilor utilizate, Leoni are contract până în 2024.
În februarie 2015, firma Leoni a primit aprobarea Consiliului Local Bistriţa să înceapă construirea unei hale de producţie şi a unor spaţii comerciale pe strada Tărpiului, în zona fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL). Capacitatea de producţie estimată – 26.000 de cablaje/lună. Investiția în noua hală de producție s-a ridicat la peste 20 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro ajutor de stat, cu crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă.
”Decizia construirii noii locații a venit ca urmare a creșterii complexității și conținutului cablajului pentru noua generație E-Klasse. Datorită acestora, bordurile și implicit liniile de asamblare sunt mai mari decât cele folosite la actualul model. Avem procese noi cu echipamente de ultimă generație. Cel mai impoprtant este faptul că Leoni Bistrița, prin investițiile făcute aici, este un pilon central în strategia de dezvoltare pe termen lung a grupului. Am devenit Best in Class în procese de producție, resurse umane, IT, logistică, etc. Prin inovație și pasiune am ajuns la excelență”, spunea atunci Marius Cotor, Managing Director Leoni Wiring Systems Bistrița.
Un lider global
Fondată în 1917, LEONI este acum lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu. Mai mult de 77,000 de angajati, cu înaltă calificare, lucrează împreună în 32 de țări pentru a menține și extinde poziția de lider global pe piață. Pentru a face acest lucru, Leoni se concentrează pe următoarele piețe principale aflate în dezvoltare: autovehicule și vehicule comerciale, industria și sectorul de sănătate, comunicații și infrastructură, aparate de uz casnic și electrice, cabluri și fire.
LEONI in România
Leoni are 11.700 de angajaţi la cele trei fabrici : Arad (a câştigat locul 1 pentru costuri și motivație în anul 2010 și locul 3 pentru costuri și motivație în anul 2013), Bistrița (care a devenit “Fabrica Anului” în 2010) și Pitești (care a devenit “Fabrica Anului” în 2009 și în 2013).” Divizia noastră de cablaje este reprezentativă în România și furnizează o gamă largă de produse pentru diverşi clienți. Este puţin spus că LEONI caută candidați talentați pentru diferite domenii profesionale. Mai mult decât atât, este datoria noastră să luam în considerare tinerii, cum ar fi elevii, studenții și absolvenții, pentru locurile de muncă de la fabricile noastre și să îi introducem în compania noastră, prin diferite evenimente și programe”, se arată pe pagina oficială a companiei.

Related posts

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

AHK avertizează că România poate pierde investiții

Ligia Voro

Proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative

Stefana Muresan

Lidl, 500 de noi angajări anul acesta

Stefana Muresan

Cele mai apreciate companii din industria serviciilor de afaceri, premiate la Gala ABSL România 2018

Stefana Muresan

Kadra (ex. Aluterm) Cluj, 35 mil. lei cifră de afaceri în 2018.

Ionel Albu

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

TPA – new logo and a new office in Cluj

Transilvania Business

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

Samsonite România, cifră de afaceri de 6,88 milioane de euro

Stefana Muresan

Cele mai performante companii din Bistrița-Năsăud, recompensate în cadrul Galei festive Topul Firmelor 2017

Stefana Muresan

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Raluca Voivozeanu este acum fondatoarea PRIAevents

Transilvania Business

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Banca Transilvania a contribuit in ultimii 5 ani cu peste 2,1 miliarde de lei- taxe si alte contributii la bugetul de stat

Stefana Muresan

Marțian Vasile Roșca, crescătorul de Angus de la poalele Călimanilor

Stefana Muresan

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Regio 2014-2020: Peste o jumătate de miliard de lei pentru drumurile din Nord-Vest

Stefana Muresan

UBER și UBB, parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative

Stefana Muresan

Vivre Deco atrage 3,5 milioane euro prin plasamentul privat de obligaţiuni intermediat de BT Capital Partners

Papuc Irina

Dacia Plant, investitii in extindere si marketing

Stefana Muresan

Zeci de medici au venit la Bistrița să profeseze la Spitalul Județan de Urgență datorită condițiilor de aici

redactia

Leave a Comment