Record de producţie în noua fabrică Leoni de la Bistriţa, anunță pagina de socializare a societății. Cei peste 2.000 de angajaţi care lucrează aici au reuşit, până în data de 10 ianuarie, să producă şi să livreze pentru noul model E-Klasse de la Mercedes Benz 200.000 de cabluri. Mai mult, în anul 2017 compania a debutat cu dreptul, deschizându-și porțile pentru noi angajați, site-ul oficial al companiei punând la dispoziția celor interesați mai multe joburi în cele trei fabrici din țară – Bistrița, Arad și Pitești.
„200.000 este cifra impresionantă care deschide orizonturile succesului în noul an pentru cei peste 2.000 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cea mai nouă locaţie Leoni – Leoni 4. 200.000 de cablaje la aproape un an de la debutul producţiei de cablaje pentru noul model E-Klasse. Colegii noştri au atins această performanţă. Până în 10 ianuarie, al Bistriţa au fost produse şi livrate 200.000 de cablajea auto pentru clientul Mercedes Benz. Îi felicităm pe colegii noştri, le mulţumim pentru implicare şi dedicare şi îi asigurăm de toată aprecierea noastră”, a transmis conducerea Leoni pe pagina sa oficială de Facebook.
Noua fabrică produce, pe o suprafață totală de 16.500 mp, cablaje pentru Mercedes Benz. Pentru proiectul BR 213, unul dintre cele mai avansate autovehicule pe care Mercedes le-a avut vreodată din punctul de vedere al tehnologiilor utilizate, Leoni are contract până în 2024.
În februarie 2015, firma Leoni a primit aprobarea Consiliului Local Bistriţa să înceapă construirea unei hale de producţie şi a unor spaţii comerciale pe strada Tărpiului, în zona fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL). Capacitatea de producţie estimată – 26.000 de cablaje/lună. Investiția în noua hală de producție s-a ridicat la peste 20 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro ajutor de stat, cu crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă.
”Decizia construirii noii locații a venit ca urmare a creșterii complexității și conținutului cablajului pentru noua generație E-Klasse. Datorită acestora, bordurile și implicit liniile de asamblare sunt mai mari decât cele folosite la actualul model. Avem procese noi cu echipamente de ultimă generație. Cel mai impoprtant este faptul că Leoni Bistrița, prin investițiile făcute aici, este un pilon central în strategia de dezvoltare pe termen lung a grupului. Am devenit Best in Class în procese de producție, resurse umane, IT, logistică, etc. Prin inovație și pasiune am ajuns la excelență”, spunea atunci Marius Cotor, Managing Director Leoni Wiring Systems Bistrița.
Un lider global
Fondată în 1917, LEONI este acum lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu. Mai mult de 77,000 de angajati, cu înaltă calificare, lucrează împreună în 32 de țări pentru a menține și extinde poziția de lider global pe piață. Pentru a face acest lucru, Leoni se concentrează pe următoarele piețe principale aflate în dezvoltare: autovehicule și vehicule comerciale, industria și sectorul de sănătate, comunicații și infrastructură, aparate de uz casnic și electrice, cabluri și fire.
LEONI in România
Leoni are 11.700 de angajaţi la cele trei fabrici : Arad (a câştigat locul 1 pentru costuri și motivație în anul 2010 și locul 3 pentru costuri și motivație în anul 2013), Bistrița (care a devenit “Fabrica Anului” în 2010) și Pitești (care a devenit “Fabrica Anului” în 2009 și în 2013).” Divizia noastră de cablaje este reprezentativă în România și furnizează o gamă largă de produse pentru diverşi clienți. Este puţin spus că LEONI caută candidați talentați pentru diferite domenii profesionale. Mai mult decât atât, este datoria noastră să luam în considerare tinerii, cum ar fi elevii, studenții și absolvenții, pentru locurile de muncă de la fabricile noastre și să îi introducem în compania noastră, prin diferite evenimente și programe”, se arată pe pagina oficială a companiei.
Citește și:
Aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie ale Spitalului Orășenesc Rupea
Spitalul din Rupea primește aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă…
27 septembrie 2023
Balanța comercială a Clujului înclină tot mai mult spre importuri
Comparativ cu primele cinci luni din 2022, exportul în județ a scăzut cu 6,7%, iar importul a urcat…
27 septembrie 2023
Primarii Clujului au aflat cum pot obține bani europeni gratis
Administrațiile locale din județ au fost informate despre banii care pot fi accesați prin noile programe operaționale. Consiliul…
27 septembrie 2023
AROBS își recompensează angajații cu 11 milioane de acțiuni gratuite
Compania AROBS Transilvania Cluj va aloca acțiuni cu titlul gratuit către angajați și membrii organelor de conducere a…
27 septembrie 2023
Primul strat de asfalt pe Centura Nojorid
Constructorii au început miercuri, 27 septembrie, turnarea primului strat de asfalt pe Centura Nojorid, o investiție din fonduri…
27 septembrie 2023
Street Food Festival revine la Cluj
Street Food Festival (SFF) se întoarce acasă, la Cluj-Napoca, în Iulius Parc cu concerte C.T.C, The Mono Jacks,…
27 septembrie 2023
Aerogara din Cluj, prima din România cu autobuz electric
Autovehiculul cu 112 locuri produs de compania chineză BYD a costat aproape 1 milion de euro. Aeroportul Internațional…
27 septembrie 2023
Prima ediție a Maratonului Rombat are loc pe 30 septembrie în Bistrița
Sâmbătă, 30 septembrie 2023, alergătorii de anduranță din toată țara sunt invitați să ia parte la prima ediție…
27 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
