Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record de pasageri pe Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a înregistrat în 2016 cel mai mare număr de pasageri din istorie, potrivit unui comunicat de presă remis de oficialii Aeroportului. Astfel, anul trecut, traficul pe Aeroportul Cluj a fost de 1.880.319 pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%).
Odată cu creșterea traficului de pasageri, s-a înregistrat și o majorare a numărului de mişcări aeronave. În 2016 au fost consemnate 19.152 de aterizări și decolări pe și de pe Aeroportul Internațional Cluj (+23,81%).
Trendul crescător se menține și în ceea ce privește traficul de marfă (îmbarcată/debarcată). În 2016, acesta a fost de 2.100,895 tone (+25,02%).
Pentru 2017 se estimează un trafic cuprins între 2,7 milioane-3 milioane de pasageri.
Aeroportul Internațional Cluj își consolidează astfel poziția de primul aeroport regional și al doilea aeroport din țară, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București, susțin oficialii Aeroportului.
Aeroportul Internațional Cluj continuă strategia de dezvoltare atât în ceea ce privește infrastructura, cât și rețelele de rute, anul acesta fiind anunțate destinații noi precum Stockholm (Suedia), Bratislava (Slovacia), Karlsruhe-Baden-Baden, Frankfurt Hahn, Hamburg (Germania), Larnaca (Cipru), Nisa (Franța), Budapesta (Ungaria), Malta și Constanța (România).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IRUM-MAVI - o nouă etapă de dezvoltare

Articolul următor

Sobolewski (BVB): Infrastructura este pentru investitorii care vor să "doarmă liniștiți"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share