Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianța Renault-Nissan, 400.000 de vehicule electrice vândute

Renault-Nissan a vândut pe plan global peste 400.000 de vehicule electrice și intenționează să-și majoreze investițiile pentru a-și păstra poziția de lider al pieței, a afirmat miercuri directorul general al alianței, Carlos Ghosn, într-un interviu acordat Reuters, în cadrul Forumului de la Davos, relatează Agerpres.
“Ne vom majora investițiile, vom lansa noi modele, cu baterii mai bune, performanțe mai bune și prețuri mai scăzute”, a declarat Ghosn.
Noul președinte al SUA, Donald Trump, a amenințat cu introducerea unor taxe vamale pentru mașinile produse în afara țării, producătorii auto fiind afectați de o astfel de măsură.
Dar directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, crede că industria auto se va adapta politicilor lui Trump.
“SUA este a doua mare piață auto din lume și va trebui să ne adaptăm la evoluția administrației de la Washington, nu există altă opțiune”, a afirmat Carlos Ghosn pentru CNBC.
“Vom majora capacitatea de producție în anii următori și vom aștepta detaliile politicilor președintelui SUA, înainte de a lua o decizie”, a explicat șeful alianței.
El a adăugat: “Nu ar fi prudent pentru nimeni să opteze pentru o fabrică în Mexic în loc de una în SUA, cel puțin până când noua administrație nu anunță măsuri specifice”. Ghosn a reasigurat investitorii că nu trebuie să fie îngrijorați în legătură cu investigațiile de la Renault.”Știm exact ce avem în motoarele noastre”, a declarat Ghosn.
Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, iar Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aramis din Baia Mare a ajuns la 4.500 de angajaţi

Articolul următor

Asirom - vânzări dublate, profit în creștere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ebm-past Oradea, preluată de Siemens

Acordul de vânzare a diviziei Industrial Drive Technology (IDT) a ebm-papst către Siemens a fost semnat miercuri, 21…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share