Lideri si afaceri

Asirom – vânzări dublate, profit în creștere

ASIROM VIG a subscris un volum de prime de 888 de milioane de lei, în primele 9 luni ale anului 2016, în creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, anunță business24.ro.
Raportat la primele 9 luni ale anului trecut, volumul primelor în 2016 a crescut cu 106% la asigurări generale şi cu 17% la asigurări de viaţă.
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse de asigurare auto, naturală în contextul actual, marcat de ieşirea de pe piaţă a doua mari companii de asigurări.
Un obiectiv strategic al companiei este mixul de portofoliu. Vânzarea de produse de asigurare non RCA în anul 2016 a avut o creştere considerabilă, compania îmbunătaţindu-şi portofoliul de asigurări facultative de locuinţă, CASCO, asigurări de sănătate şi viaţă. Datele oficiale emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară poziţionează ASIROM VIG cu o cota de piaţă de 13%, aferentă primelor 9 luni ale anului 2016. Pentru asigurările de viaţă, cota de piaţă a urcat de la 5,7% la 7,5%, şi de la 7,7% la 14% pentru asigurări generale, în comparaţie cu anul 2015.
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP a plătit daune în valoare de 358 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2016.
Din cele 49.720 dosare de daună plătite în primele 9 luni ale anului, cea mai mare parte o reprezintă dosarele instrumentate pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. ASIROM plăteşte aproximativ 200 dosare RCA pe zi.
Semnificative în anul 2016 rămân despăgubirile pe segmentul RCA pentru vătămari corporale. Din totalul de 43 milioane lei despăgubiri pentru vătămări corporale, ASIROM a plătit 4 milioane lei pentru o daună externă şi 3 milioane lei în cazul unui accident rutier de pe teritoriul ţării noastre.
Anul 2016 aduce un fundament financiar puternic. În contextul creşterii vânzărilor pe toate segmentele de asigurări, depăşind pragul de 1 miliard lei în prime brute subscrise, ASIROM a dezvoltat o politică prudentă a rezervelor de daună, care au crescut într-un procent mai mare decat volumul primelor subscrise.
În anul 2016, ASIROM a celebrat 25 de ani de existenţă. Pentru cei aproape un milion de clienţi, ASIROM a dezvoltat o reţea teritorială de 138 de agenţii, colaborează cu 532 de unităţi reparatoare auto şi 31 de corespondenţi pentru daunele produse în străinătate. Compania dispune de o forţă proprie de vânzări de 1.900 agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi.

Related posts

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

Alexandra Stoica: “Conceptul de work & living este în vogă la Cluj”

Stefana Muresan

De 20 de ani, VELUX România construiește povești din mansarde

Nicolae Pop

Elmas Brașov a investit 1,25 milioane de euro în dezvoltare

Stefana Muresan

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Retailerii -creşteri ale vânzărilor cu până la 80%

Stefana Muresan

MedLife investeşte 5 milioane de euro în Ungaria

redactia

Bitdefender mută producția din China la Satu Mare

Stefana Muresan

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Traian Dan

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Stefana Muresan

DWNT: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – O reţea pentru investitorii vorbitori de limba germană în Transilvania de Nord

redactia

Camillo Torta: România este o ţară care oferă multe oportunităţi

Stefana Muresan

„Școala altfel” la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

MedLife investește 5 milioane de euro în Ungaria. Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara țării

redactia

Piața de Real Estate din România dă semne de maturizare. Ce înseamnă asta pentru retail, industrial & logistics, office & residential

Papuc Irina

Obiectiv 60 – Cosmetic Plant

Transilvania Business

Techsylvania 2018, între speakeri internaționali, record de participanți și incubatoare anunțate în premieră

redactia

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, creatorul grupului informatic SAP, interesat de Sibiu

Stefana Muresan

Samsonite România, cifră de afaceri de 6,88 milioane de euro

Stefana Muresan

Aviz favorabil pentru un proiect imobiliar situat în actuala parcare a Cluj Business Center

Stefana Muresan

Farmec deschide primul magazin Gerovital din Cluj

Stefana Muresan

POZITIV TB: Ștefan Matuz, Inter-Cons – „Frica ar putea să-și pună amprenta pe toate ramurile economiei. Vor prevala investițiile pe termen scurt și cele cu riscuri reduse. Afacerile de nișă vor avea cele mai mari șanse”

redactia

Director interimar la conducerea Dräxlmaier Satu Mare

Stefana Muresan

Volkswagen-Audi şi Enercon, interesate să demareze afaceri în România

Stefana Muresan

Leave a Comment