Lideri si afaceri

Asirom – vânzări dublate, profit în creștere

ASIROM VIG a subscris un volum de prime de 888 de milioane de lei, în primele 9 luni ale anului 2016, în creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, anunță business24.ro.
Raportat la primele 9 luni ale anului trecut, volumul primelor în 2016 a crescut cu 106% la asigurări generale şi cu 17% la asigurări de viaţă.
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse de asigurare auto, naturală în contextul actual, marcat de ieşirea de pe piaţă a doua mari companii de asigurări.
Un obiectiv strategic al companiei este mixul de portofoliu. Vânzarea de produse de asigurare non RCA în anul 2016 a avut o creştere considerabilă, compania îmbunătaţindu-şi portofoliul de asigurări facultative de locuinţă, CASCO, asigurări de sănătate şi viaţă. Datele oficiale emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară poziţionează ASIROM VIG cu o cota de piaţă de 13%, aferentă primelor 9 luni ale anului 2016. Pentru asigurările de viaţă, cota de piaţă a urcat de la 5,7% la 7,5%, şi de la 7,7% la 14% pentru asigurări generale, în comparaţie cu anul 2015.
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP a plătit daune în valoare de 358 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2016.
Din cele 49.720 dosare de daună plătite în primele 9 luni ale anului, cea mai mare parte o reprezintă dosarele instrumentate pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. ASIROM plăteşte aproximativ 200 dosare RCA pe zi.
Semnificative în anul 2016 rămân despăgubirile pe segmentul RCA pentru vătămari corporale. Din totalul de 43 milioane lei despăgubiri pentru vătămări corporale, ASIROM a plătit 4 milioane lei pentru o daună externă şi 3 milioane lei în cazul unui accident rutier de pe teritoriul ţării noastre.
Anul 2016 aduce un fundament financiar puternic. În contextul creşterii vânzărilor pe toate segmentele de asigurări, depăşind pragul de 1 miliard lei în prime brute subscrise, ASIROM a dezvoltat o politică prudentă a rezervelor de daună, care au crescut într-un procent mai mare decat volumul primelor subscrise.
În anul 2016, ASIROM a celebrat 25 de ani de existenţă. Pentru cei aproape un milion de clienţi, ASIROM a dezvoltat o reţea teritorială de 138 de agenţii, colaborează cu 532 de unităţi reparatoare auto şi 31 de corespondenţi pentru daunele produse în străinătate. Compania dispune de o forţă proprie de vânzări de 1.900 agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi.

Related posts

Peste 50% din vânzările Secuiana, la export

Stefana Muresan

ABSL Romania is offering 30 scholarships every years for postgraduate studies

Stefana Muresan

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a înregistrat venituri mai mari în 2019. Exporturile au crescut cu 25%

Papuc Irina

Germanii de la Kaeser, vânzări în continuă creștere

Stefana Muresan

Grupul ARCON preluat de Hirsch Porozell

Transilvania Business

CADASTER AND REAL-ESTATE REGISTRATION: NEW LEGISLATIVE CHANGES

redactia

Hornbach: Vânzarea de produse pentru casele inteligente este în creștere

Ion Surdu

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

BVB, petiție pentru o zi națională a investițiilor

Stefana Muresan

Aquaphor: Apă minerală direct de la robinetul din bucătărie

Stefana Muresan

Casa Savri, pensiunea-muzeu din Sighișoara

Stefana Muresan

“Managementul nu înseamnă doar cărți, ci și foarte multă empatie” – Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, după 20 de ani de business

Nicolae Pop

Acoperire națională a aplicației Regista: peste 300 de primării și companii din România folosesc aplicația de registratură și managementul documentelor

Nicolae Pop

Noi avocați asociați la POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII

Ionut Oprea

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Investiții strategice în centrul țării

Ligia Voro

Ciprian Dan este noul președinte ABSL

Papuc Irina

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Crama Liliac, în căutarea unui investitor care să dezvolte cabane în mijlocul viei, investiţie de circa 350.000 euro

Stefana Muresan

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție a Open Innovation Contest a NTT DATA

Nicolae Pop

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment