Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asirom – vânzări dublate, profit în creștere

ASIROM VIG a subscris un volum de prime de 888 de milioane de lei, în primele 9 luni ale anului 2016, în creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, anunță business24.ro.
Raportat la primele 9 luni ale anului trecut, volumul primelor în 2016 a crescut cu 106% la asigurări generale şi cu 17% la asigurări de viaţă.
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse de asigurare auto, naturală în contextul actual, marcat de ieşirea de pe piaţă a doua mari companii de asigurări.
Un obiectiv strategic al companiei este mixul de portofoliu. Vânzarea de produse de asigurare non RCA în anul 2016 a avut o creştere considerabilă, compania îmbunătaţindu-şi portofoliul de asigurări facultative de locuinţă, CASCO, asigurări de sănătate şi viaţă. Datele oficiale emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară poziţionează ASIROM VIG cu o cota de piaţă de 13%, aferentă primelor 9 luni ale anului 2016. Pentru asigurările de viaţă, cota de piaţă a urcat de la 5,7% la 7,5%, şi de la 7,7% la 14% pentru asigurări generale, în comparaţie cu anul 2015.
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP a plătit daune în valoare de 358 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2016.
Din cele 49.720 dosare de daună plătite în primele 9 luni ale anului, cea mai mare parte o reprezintă dosarele instrumentate pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. ASIROM plăteşte aproximativ 200 dosare RCA pe zi.
Semnificative în anul 2016 rămân despăgubirile pe segmentul RCA pentru vătămari corporale. Din totalul de 43 milioane lei despăgubiri pentru vătămări corporale, ASIROM a plătit 4 milioane lei pentru o daună externă şi 3 milioane lei în cazul unui accident rutier de pe teritoriul ţării noastre.
Anul 2016 aduce un fundament financiar puternic. În contextul creşterii vânzărilor pe toate segmentele de asigurări, depăşind pragul de 1 miliard lei în prime brute subscrise, ASIROM a dezvoltat o politică prudentă a rezervelor de daună, care au crescut într-un procent mai mare decat volumul primelor subscrise.
În anul 2016, ASIROM a celebrat 25 de ani de existenţă. Pentru cei aproape un milion de clienţi, ASIROM a dezvoltat o reţea teritorială de 138 de agenţii, colaborează cu 532 de unităţi reparatoare auto şi 31 de corespondenţi pentru daunele produse în străinătate. Compania dispune de o forţă proprie de vânzări de 1.900 agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alianța Renault-Nissan, 400.000 de vehicule electrice vândute

Articolul următor

Dräxlmaier crește capacitatea de producție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share