Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Zoltan Prosszer, noul președinte al CA al Romcab SA. Provocări imediate

Producătorul de cabluri Romcab SA Tîrgu Mureș are din această săptămână un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte în persoana omului de afaceri mureșean Zoltan Prosszer. Mandatul începe sub auspicii interesante, compania fiind subiectul mai multor materiale de presă legate de datorii, al unor analize ale companiilor de brokeraj și nu numai și al unui comunicat al Bursei de Valori București emis în această seară.
 
Zoltan Prosszer este, începând din 16 ianuarie 2016, noul președinte al Consiliului de Administrație al SC Romcab SA Tîrgu Mureș, se arată într-un raport remis de companie Bursei de Valori București în 17 ianuarie. Din noul Consiliu de Administrație, numit pentru un mandat de 2 ani, vor mai face parte cetățeanul austriac Werner Kraftl și Anca Ioan, din București, potrivit Hotărârii Nr. 1 a Adunării Generale a Acționarilor Ordinare.
Fiecare membru al CA va primi o remunerație lunară fixă în cuantum de 7000 de euro brut.
Hotărârea mai prevede la articolul 3 aprobarea realizării de asigurări(i) de răspundere profesională pentru membrii Consiliului de Administrație la un cuantum de 160.000 euro/persoană și încheierea acesteia (acestora) de către societate pentru administratorii săi.
În final se mai precizează că data de înregistrare prin care se vor identifica acționarii care urmează a beneficia de alte drepturi și asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adunării generale va fi 02.02.2017 și ”ex date” va fi 01.02.2017.
 
Problema datoriilor
 
Romcab a făcut în ultimele zile obiectul unor materiale de presă în care se arătau că societatea târgumureșeană a avut 79 de incidente de plăți în ultimele trei luni.
Compania a fost analizată după ce la sfârșitul anului trecut a convocat Adunarea Generală a Acționarilor Extraordinară pentru data de 31 ianuarie, în care pe ordinea de zi apare: (1) Aprobarea de principiu a unui program de emisiuni de titluri de valoare denominate în EUR, organizat de Banca Investec Bank plc, în calitate de aranjor principal și exclusiv al programului de emisiune obligațiuni, în valoare de maxim 200.000.000 EUR (algoritm: 5*EBITDA ultimelor situații financiare), cu o scadență între minim 3 și maxim 10 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an. În baza acestui program de emisiune se vor putea emite titluri de valoare, în aceleași condiții și cu aceiași termeni ce pot face obiectul admiterii la tranzacționare pe bursele din Statele Membre UE; (2) Alternativ, aprobarea de principiu a accesării de către Romcab SA a unui împrumut în valoare de maxim 200.000.000 EUR (algoritm: 5*EBITDA ultimelor situații financiare), cu o scadență între minim 3 și maxim 10 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an; (3) Aprobarea utilizării sumelor obținute pentru rambursarea datoriilor existente în acest moment în companie, respectiv pentru asigurarea capitalului de lucru necesar în vederea susținerii planului de afaceri strategic al companiei.
Urmare a materialelor de presă bazate pe analiza societății de brokeraj Tradeville remisă propriilor clienţi, doar în şedinţa de tranzacţionare de astăzi a BVB, preţul acțiunilor Romcab SA a scăzut cu aproape 15 % şi titlurile au fost oprite de la tranzacţionare.
Legat de companie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a remis astăzi un comunicat prin care amintește companiilor listate că au obligații speciale față de investitori pe piața de capital.
“Am constatat necesitatea unei reacţii ordonate, transparente şi accesibile fiecărei persoane interesate, din partea societăţii Romcab, ca un răspuns adecvat la situaţia care face, în prezent, obiectul atenţiei publice. În acest context, susţinem şi poziţia investitorilor exprimată, spre exemplu, de către Investors Club Bucureşti, unul dintre partenerii BVB în îmbunătăţirea culturii pieţei de capital”, se precizează în comunicatul BVB, care poate fi lecturat integral aici Comunicat Romcab
Romcab SA este deținută majoritar de Sadalbari SRL, cu o deținere de 69 % din capitalul social.
Până în această seară, Romcab nu a răspuns comunicatului BVB. (L.V.)
Sursa foto: romcab.ro

Related posts

Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin

Stefana Muresan

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Ligia Voro

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

Azomureș și Herlitz vor susține profesorii fericiți

Nora Dumitrescu

Loteria Română a acordat, în primele zece luni, premii în valoare de peste 185 de milioane de euro

Papuc Irina

GEORGIA, UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ȚĂRI DIN LUME, DEVINE DISPONIBILĂ TURIȘTILOR ROMÂNI DIN 3 IULIE GRAȚIE PACHETELOR OFERITE DE WIZZ TOURS

Stefana Muresan

Târgu-Mureş: Proiect de 23 de milioane lei pentru extinderea celui mai mare spital public din Transilvania

Stefana Muresan

Parteneriat pentru Sănătate. Modelul Bistrița

redactia

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

redactia

Excursie la Budapesta, recompensa ContiTech Timișoara pentru angajaţii performanți

Stefana Muresan

MOL România sprijină financiar cu 560.000 lei tineri sportivi și artiști

Traian Dan

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

Un simbol al Timișoarei întră în reabilitare, la 62 de ani de la construire

redactia

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

redactia

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

Ionut Oprea

Anunț Groupe Renault: Uzinele din Mioveni își întrerup activitatea începând de mâine

Ligia Voro

Câți turiști și câți bani a atras Castelul Bran în anul 2019

Papuc Irina

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Stefana Muresan

Tot ce trebuie să știi despre Transylvania Awards

redactia

Investiția UBM Feed Romania din Sânpaul, apreciată de fermieri

Stefana Muresan

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri Braşov FIN-ECO activizează în regim normal și face apel la colectarea separată a gunoiului

Ion Surdu

Leave a Comment