Energie Slider

Romgaz are finanțarea pentru investiția de la Iernut

ROMGAZ SA, cel mai mare producător de gaze naturale din România, i-a fost aprobată de Ministerul Energiei cererea de finanțare pentru investiția “Ciclu combinat cu turbine cu gaze”, care va fi realizată la Iernut. Romgaz a raportat joi, 19 ianuarie, Bursei de Valori București aprobarea cererii de finanțare printr-un comunicat semnat de către directorul general al companiei, Virgil-Marius Metea. Investiția de la Iernut în construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine de gaz, se cifrează la 268.836.329,82 euro, fără TVA.
 
Societatea Națională de Gaze Naturale “ROMGAZ” S.A. a raportat ieri Bursei de Valori București comunicarea din partea Ministerului Energiei din data de 18 ianuarie 2017 cu privire la aprobarea Cererii de finanțare pentru investiția ʺCiclu combinat cu turbine pe gazʺ, depusă în vederea atragerii de fonduri pentru investiții finanțate din Planul Național de Investiții.
În anunțul Romgaz, semnat de directorul general al companiei, Virgil-Marius Metea se mai precizează că procesul de negociere între Romgaz și Ministerul Energiei se va derula în perioada următoare. Negocierile vor viza clauzele Contractului de finanțare pentru investiţia ʺCiclu combinat cu turbine pe gazʺ și Graficul cererilor de rambursare (care include sumele estimative de rambursat si data depunerii cererilor de rambursare).
Dosarul Cererii de finanțare a fost depus în contextul încheierii, cu asocierea formată din Duro Felguera SA și Romelectro SA a contractului de achiziţie publică nr. 13384/31 octombrie 2016. Contractul de lucrări are ca obiect executarea la cheie a proiectului (respectiv proiectare, livrare echipamente, execuţie lucrări şi punere în funcţiune) ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ, o centrală cu o putere instalată cuprinsă între 380-430 MW.
Potrivit contractului, lucrările vor fi finalizate în 36 luni de la data intrării în vigoare a contractului. Acesta va intra în vigoare în 5 zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanţare din fondurile PNI (Planul Naţional de Investiţii), conform HG 1096/2013 actualizată. Valoarea estimată a contractului este de 268.836.329,82 euro, fără TVA.
Romgaz a preluat în 2013 Centrala Termoelectrică de la Iernut în contul datoriilor pe care Elcen le avea față de producătorul de gaze naturale.
Compania Romgaz, al cărei acționar principal este statul român cu o participație de 70 %, este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE).
Ligia VORO

Related posts

Încep plățile pentru Programul Tomate

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș: AAGES Mureș (Ranking 18), producător strategic pentru industrie

Transilvania Business

Cum se obține energia electrică și care este viitorul său?

A. I.

Premieră: Pacienți cu ocluzie coronariană totală cronică, salvați prin două intervenții complexe la Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca

Stefana Muresan

Primul centru privat de transplant renal din România

Stefana Muresan

SATURN SA Alba Iulia, furnizor important de piese turnate

Ioan Sandor

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

Kozma Mónika, directorul executiv al Fundației Pro Economica și vicepreședinte OFA: “Femeile pot face diferența în mediul antreprenorial”  

Ligia Voro

Revista Transilvania Business va continua să fie o platformă activă de promovare a afacerilor

Ligia Voro

Cea mai mare conferință de branding a regiunii

Stefana Muresan

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Salariul mediu net – 3100 de lei în luna mai. Cine sunt în top câștiguri?

Ligia Voro

ABSL Cluj Business Mixer in cadrul TechFest

Ionut Oprea

Impozit redus pentru firmele de IT din Oradea înscrise în programul „Make IT în Oradea”

Traian Dan

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Traian Dan

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Saniya Melnicenco – NIS Petrol, în fruntea Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA)

redactia

E.ON și Samus TEC Dej, parteneri într-un proiect de producere a energiei fotovoltaice 

Ligia Voro

VISIONAPARTMENTS buys former Ramada Bucharest Majestic Hotel

Ionut Oprea

E.ON suplimentează doza de energie la Electric Castle

Ligia Voro

Mai multe companii timişorene, premiate pentru succesul în domeniul eficienței energetice

Robert Bloancă

Au început lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic din Oradea

Traian Dan

Schimbări importante în E.ON la nivel european

Ligia Voro

Ordin al Ministerului Sănătății: se suspendă pentru 6 luni exportul mai multor medicamente și dispozitive medicale

Papuc Irina

Leave a Comment