SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a anunțat recent investiții de 2 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în susținerea adoptării tehnologiilor din sfera Internet of Things de către companii și instituțiile publice.
Compania reunește totodată portofoliul de soluții și servicii dedicate IoT sub umbrela SAP Leonardo, conectând lumea dispozitivelor inteligente cu oameni și procese, pentru transformarea digitală a organizațiilor. În acest context, SAP lansează un program dedicat companiilor care doresc să implementeze proiecte pilot în acest domeniu, prin care oferă un cost fix pentru primul an de utilizare a soluțiilor din portofoliul SAP Leonardo, dedicat IoT, alături de servicii de consultanță specializate. Printre soluțiile incluse în program se numără SAP Connected Goods, SAP Vehicle Insights, SAP Predictive Maintenance and Services și SAP Asset Intelligence Network.
Prin introducerea unui cost fix pentru serviciile și soluțiile din portofoliul IoT se elimină posibile incertitudini legate de bugetul necesar, clienții putând să dezvolte programe pilot cu obiective și durată clare. Programul, disponibil la nivel global, face parte din strategia SAP de accelerare a procesului de inovare în zona IoT, o piață estimată a ajunge la nivelul de 250 de miliarde de euro în 2020. Portofoliul SAP IoT îmbină soluții cu un grad ridicat de adaptabilitate, aplicații bazate pe Big Data și produse dedicate conectivității, în cadrul unor pachete care adresează toate liniile de business și industriile.
„Prin intermediul portofoliului de soluții SAP Leonardo, reușim să conectăm toate datele disponibile cu procesele de business, precum și cu oameni, oferind posibilitatea de eficientizare a tuturor activităților, cu ajutorul celor mai noi tehnologii, precum inteligența artificială și sistemele autonome.”, a declarat Dr. Tanja Rueckert Internet of Things, vicepreședinte executiv Digital Assets and IoT, SAP.
Prin intermediul SAP HANA Cloud Platform, SAP Leonardo oferă aplicații inteligente bazate pe IoT, servicii adiționale dedicate dezvoltatorilor, precum și servicii tehnice pentru procesarea datelor la o viteză ridicată și a informațiilor provenite de la senzorii și echipamentele IoT.
SAP Leonardo îmbină toate capabilitățile dezvoltate de companie în ultimii 45 de ani în domeniul managementului proceselor de business din 25 de industrii, precum și cercetările și inovațiile dezvoltate în domeniul Big Data.
Prin SAP Leonardo, compania oferă noi facilități, adresând diverse arii, de la conectivitatea produselor și dispozitivelor, până la conectivitatea oamenilor și a comunităților, cu o serie de noi beneficii.
Conectivitatea produselor, oferă, spre exemplu, noi insight-uri în ceea ce privește procesul de aprovizionare și managementul ciclului de viață al acestora, permițând crearea și dezvoltarea unor produse inteligente, în toate industriile. Posibilitatea de a identifica, urmări și analiza bunurile fixe, inclusiv procesele de producție și mentenanță, datorită conectivității acestora, reduce semnificativ costurile și crește durata de funcționare a echipamentelor.
Conectivitatea flotelor oferă organizațiilor care dețin bunuri în mișcare (vehicule, roboți, motostivuitoare, vehicule autonome) posibilitatea, printre altele, să își îmbunătățească serviciile și nivelul de securitate, oferind o vizibilitate mult mai mare proceselor logistice. Colectarea de informații de la sistemele de infrastructură, inclusiv diverse construcții sau rețele de utilități, permite de asemenea creșterea calității serviciilor oferite, eficientizarea operațiunilor și diminuarea riscurilor asociate.
Zonele rurale și urbane își pot optimiza procesele de producție, utilizarea spațiului și a resurselor naturale datorită piețelor conectate. Nu în ultimul rând, conectarea oamenilor și a comunităților, prin intermediul tehnologiilor IoT, optimizează, de exemplu, colaborarea în cadrul profesional, gestionarea problemelor de sănătate sau crearea unor spații de locuit inteligente, îmbunătățind practic stilul de viață cotidian.
Despre SAP
Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi din sectorul public și privat să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.
Despre SAP România
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.
Citește și:
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Spitalul Județean Bihor, un exemplu de performanță și autonomie financiară
Vineri, 4 iulie 2025, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic Județean…
4 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
Statul cere mult, dar oferă puțin – IMM-urile nu mai pot fi tratate ca pușculița bugetului public
Fântâna IMM-urilor va seca la un moment dat. IMM Sibiu susține că mediul antreprenorial va fi afectat la…
4 iulie 2025
Baza7 – Schimbare continuă. Cum un startup românesc ridică standardul în lumea liberilor profesioniști din IT
Într-un context în care cererea pentru servicii IT de calitate a explodat, iar oferta, în special în zona…
3 iulie 2025
Tramvaie dotate cu sisteme ce reduc riscurile de coliziune, la Oradea
Oradea a primit deja primul tramvai echipat cu sistemul de ultimă generație care avertizează coliziunea frontală. Tram Forward…
3 iulie 2025
Cum alegi laptopul potrivit pentru muncă, educație sau antreprenoriat.
Într-o perioadă în care mobilitatea și digitalizarea sunt esențiale, alegerea laptopului potrivit a devenit o decizie strategică, nu…
3 iulie 2025
Digitalizarea, cea mai mare provocare pentru companiile de arhivare fizică
Foarte multe companii de arhivare au făcut pasul spre digitalizare, pas care a însemnat și creșterea exponențială a…
3 iulie 2025
Investiții
Spitalul Județean Bihor, un exemplu de performanță și autonomie financiară
Vineri, 4 iulie 2025, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic Județean…
4 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Reșițenii cu tunurile pe Guvern: când se redeschide Arsenal Reșița?
Încă din prima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, jurnaliștii din Banat au sărit cu tunurile pe…
3 iulie 2025
DP World lansează în România primul scanner tip drive-through din CEE
Scannerul îmbunătățește securitatea și eficiența activității comerciale în România, iar, în plus, oferă predictibilitate business-urilor pe lanțurile de…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Afaceri de peste 9 miliarde de lei, derulate de primele 10 companii din Satu Mare
La 9.181,25 milioane de lei se ridică cifra de afaceri cumulată a primelor zece firme din județul Satu…
30 iunie 2025
Infrastructură
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Primul drum expres din Cluj va avea parapet dublu New Jersey
Acest sistem este mult mai robust și mai ușor de întreținut decât cel din metal și a început…
3 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Dealurile Transilvaniei, sperietoarea “drumarilor”
Alunecările de teren sunt cel mai des invocate de administrație pentru întârzierile de 10-15 ani în concretizarea autostrăzilor,…
1 iulie 2025
Hidronic, povestea unei companii din Cluj-Napoca care mișcă apa și transformă comunitățile.
Hidronic a început cu ambiția de a construi local ceea ce alții aduceau din afară. Astăzi, compania este…
27 iunie 2025
Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale
„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
26 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
Turism
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Maramureșul cere pădurile de pe traseul mocăniței. “Pierdem 100.000 de turiști”
Administrația județeană vrea să preia administrarea Văii Vaserului de la Romsilva și să o transforme în zonă protejată…
3 iulie 2025
Parc botanic cât un cartier lângă Băile Figa. Proiecte de 70 mil. € la Beclean
Grădina Urbană Transilvania (GUT) și parcul de specializare inteligentă se numără printre marile investiții programate în orașul din…
1 iulie 2025
„Festivalul Părădăicilor” de la Macea: gust autentic și tradiție locală
Evenimentul ajuns la a XV-a ediție devine un model de dezvoltare rurală prin promovarea produselor locale, implicarea comunității…
1 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Comisia Europeană a făcut team building pe Via Transilvanica
Vicepreședintele instituției, Roxana Mînzatu, a participat, în județul Bistrița-Năsăud, la o dezbatere despre mediul rural și a inaugurat…
30 iunie 2025
Fostul ministru MIPE, Marcel Boloș, s-a întors director general la ADR Nord – Vest
Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a întors, cu gânduri mari, pe poziția de…
27 iunie 2025
Se deschide complet Inelul Rutier Metropolitan Oradea – a doua centură a Oradiei
Cei care călătoresc dinspre Arad spre Cluj Napoca nu vor mai trebui să treacă pe Centura Oradiei. La…
25 iunie 2025
Educație
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Clujul scoate de la buget 16 milioane € pentru noul spital de copii
Banii din rectificarea bugetului propriu al instituției județene vor fi alocați de pentru continuarea alertă a lucrărilor la…
2 iulie 2025
Cărturești propune pentru RIVUS Cluj-Napoca cea mai mare librărie și cel mai nou concept edutainment din România
O mare varietate de cărți și produse de papetărie, cafenea și spații de joacă, ateliere creative și educaționale,…
1 iulie 2025
Începe admiterea la Universitatea din Oradea. În premieră, Învățământ dual
Universitatea din Oradea are alocate 2.020 de locuri bugetate pentru sesiunea de admitere 2025. Odată cu luna iulie…
1 iulie 2025
Alba va avea un campus de învățământ profesional de 20 milioane €
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va oferi programe de inginerie mecanică și economică industrială, dar și de tehnologia construcțiilor…
30 iunie 2025
Zi de Zi știri economice:
