SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a anunțat recent investiții de 2 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în susținerea adoptării tehnologiilor din sfera Internet of Things de către companii și instituțiile publice.
Compania reunește totodată portofoliul de soluții și servicii dedicate IoT sub umbrela SAP Leonardo, conectând lumea dispozitivelor inteligente cu oameni și procese, pentru transformarea digitală a organizațiilor. În acest context, SAP lansează un program dedicat companiilor care doresc să implementeze proiecte pilot în acest domeniu, prin care oferă un cost fix pentru primul an de utilizare a soluțiilor din portofoliul SAP Leonardo, dedicat IoT, alături de servicii de consultanță specializate. Printre soluțiile incluse în program se numără SAP Connected Goods, SAP Vehicle Insights, SAP Predictive Maintenance and Services și SAP Asset Intelligence Network.
Prin introducerea unui cost fix pentru serviciile și soluțiile din portofoliul IoT se elimină posibile incertitudini legate de bugetul necesar, clienții putând să dezvolte programe pilot cu obiective și durată clare. Programul, disponibil la nivel global, face parte din strategia SAP de accelerare a procesului de inovare în zona IoT, o piață estimată a ajunge la nivelul de 250 de miliarde de euro în 2020. Portofoliul SAP IoT îmbină soluții cu un grad ridicat de adaptabilitate, aplicații bazate pe Big Data și produse dedicate conectivității, în cadrul unor pachete care adresează toate liniile de business și industriile.
„Prin intermediul portofoliului de soluții SAP Leonardo, reușim să conectăm toate datele disponibile cu procesele de business, precum și cu oameni, oferind posibilitatea de eficientizare a tuturor activităților, cu ajutorul celor mai noi tehnologii, precum inteligența artificială și sistemele autonome.”, a declarat Dr. Tanja Rueckert Internet of Things, vicepreședinte executiv Digital Assets and IoT, SAP.
Prin intermediul SAP HANA Cloud Platform, SAP Leonardo oferă aplicații inteligente bazate pe IoT, servicii adiționale dedicate dezvoltatorilor, precum și servicii tehnice pentru procesarea datelor la o viteză ridicată și a informațiilor provenite de la senzorii și echipamentele IoT.
SAP Leonardo îmbină toate capabilitățile dezvoltate de companie în ultimii 45 de ani în domeniul managementului proceselor de business din 25 de industrii, precum și cercetările și inovațiile dezvoltate în domeniul Big Data.
Prin SAP Leonardo, compania oferă noi facilități, adresând diverse arii, de la conectivitatea produselor și dispozitivelor, până la conectivitatea oamenilor și a comunităților, cu o serie de noi beneficii.
Conectivitatea produselor, oferă, spre exemplu, noi insight-uri în ceea ce privește procesul de aprovizionare și managementul ciclului de viață al acestora, permițând crearea și dezvoltarea unor produse inteligente, în toate industriile. Posibilitatea de a identifica, urmări și analiza bunurile fixe, inclusiv procesele de producție și mentenanță, datorită conectivității acestora, reduce semnificativ costurile și crește durata de funcționare a echipamentelor.
Conectivitatea flotelor oferă organizațiilor care dețin bunuri în mișcare (vehicule, roboți, motostivuitoare, vehicule autonome) posibilitatea, printre altele, să își îmbunătățească serviciile și nivelul de securitate, oferind o vizibilitate mult mai mare proceselor logistice. Colectarea de informații de la sistemele de infrastructură, inclusiv diverse construcții sau rețele de utilități, permite de asemenea creșterea calității serviciilor oferite, eficientizarea operațiunilor și diminuarea riscurilor asociate.
Zonele rurale și urbane își pot optimiza procesele de producție, utilizarea spațiului și a resurselor naturale datorită piețelor conectate. Nu în ultimul rând, conectarea oamenilor și a comunităților, prin intermediul tehnologiilor IoT, optimizează, de exemplu, colaborarea în cadrul profesional, gestionarea problemelor de sănătate sau crearea unor spații de locuit inteligente, îmbunătățind practic stilul de viață cotidian.
Despre SAP
Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi din sectorul public și privat să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.
Despre SAP România
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.
Citește și:
Proiectul ZenAiOS vrea să facă din Oradea un Mecca AI în domeniul medical
Implicarea inteligenței artificiale în domeniul sănătății, proiect anunțat de orădeanul George Haber în urmă cu un an, care…
17 aprilie 2025
ARDT Oradea, ONG-ul născut dintr-un pariu, a aniversat 10 ani
Sala de evenimente Fix a Palatului Baroc din Oradea a găzduit, marți seara, 15 aprilie 2025, aniversarea de…
16 aprilie 2025
O echipă a Universității Oradea a câștigat un loc I la Robotic Tournament din Polonia
Echipa de robotică TOR, formată din studenți și absolvenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) din…
15 aprilie 2025
Insights de la cel mai important eveniment de cybersecurity din Transilvania – care sunt provocările momentului în IT?
Trei forțe mondiale ale industriei informatice – Cisco, VEEAM și Apple – s-au alăturat clujenilor de la Brinel…
15 aprilie 2025
Frecvența incidentelor cibernetice prin metode de inginerie socială impun măsuri complementare de protecție
Leader Team Broker de asigurări, integrator de oferte specializat în pachete complexe de asigurări de răspunderi profesionale IT…
15 aprilie 2025
Colaborări cu impact: o firmă locală poate să devină globală fără să iasă din Cluj
Într-un Cluj în continuă transformare, unde companiile caută nu doar eficiență, ci și autenticitate, parteneriatele care pun oamenii…
15 aprilie 2025
Universitatea din Oradea, cosemnatar al Acordului Multilateral de Mobilitate EU GREEN
Reprezentanții Universității din Oradea a fost prezenți la reuniunea alianței universitare europene EU GREEEN găzduită, între 8 –…
14 aprilie 2025
Premieră: E.ON Energie România a lansat primul instrument inteligent de căutare pe eon.ro
Clienții și vizitatorii aflați pe site-ul eon.ro vor primi răspunsuri complete legate de produsele și serviciile E.ON și…
14 aprilie 2025
Investiții
Proiectul ZenAiOS vrea să facă din Oradea un Mecca AI în domeniul medical
Implicarea inteligenței artificiale în domeniul sănătății, proiect anunțat de orădeanul George Haber în urmă cu un an, care…
17 aprilie 2025
Tinerii din Bihor sunt atrași de agricultură
Peste 39 de milioane de euro au intrat în conturile tinerilor fermieri bihoreni. În satele bihorene se face…
17 aprilie 2025
Compania Silvania a finalizat campingul modern de la Lacul Vida
La recepție au participat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Copos, primarul comunei Dobrești, angajați din cadrul…
16 aprilie 2025
Homplex accelerează investițiile în inovație și leadership pentru a livra soluții smart în infrastructură
Homplex, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții inovatoare pentru siguranță, confort și eficiență energetică, își consolidează…
16 aprilie 2025
Se pregătește inaugurarea noului pod hobanat peste Someș la Satu Mare
Lucrările la noul pod hobanat peste râul Someș din Satu Mare se apropie de final. Primarul Kereskenyi Gabor…
16 aprilie 2025
Un nou pasaj suprateran pe Centura Oradea peste linia Tram-trenului spre Băile Felix
Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de realizare a unui pasaj rutier suprateran…
15 aprilie 2025
Tânăra cramă HB Wine din Miniș intră în Liga campionilor vinului românesc
Cu patru Medalii de Aur obținute la Premiile de excelență Vinul.ro 2025, Crama HB Wine s-a clasat pe…
14 aprilie 2025
În vizită la Primărie, ambasadorul Țărilor de Jos a pedalat prin Oradea
Primăria Oradea a avut luni, 14 aprilie 2025, onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Willemijn van Haaften,…
14 aprilie 2025
Infrastructură
Drumul spre minicentura de nord a Clujului, modernizat după 15 ani
Între timp, numărul locuitorilor din comuna Chinteni s-a mărit de la 1.700 la 7.000. Șoseaua nu este recepționată,…
16 aprilie 2025
Se pregătește inaugurarea noului pod hobanat peste Someș la Satu Mare
Lucrările la noul pod hobanat peste râul Someș din Satu Mare se apropie de final. Primarul Kereskenyi Gabor…
16 aprilie 2025
Centura Făgărașului, 6 km de drum nou, finalizată de STRABAG cu 6 luni mai devreme
Centura Municipiului Făgăraș, în valoare de 47 milioane lei, construită de compania STRABAG, a depășit 90% grad de…
15 aprilie 2025
Un nou pasaj suprateran pe Centura Oradea peste linia Tram-trenului spre Băile Felix
Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de realizare a unui pasaj rutier suprateran…
15 aprilie 2025
În vizită la Primărie, ambasadorul Țărilor de Jos a pedalat prin Oradea
Primăria Oradea a avut luni, 14 aprilie 2025, onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Willemijn van Haaften,…
14 aprilie 2025
Oradea, exemplu de bune practici în utilizarea fondurilor PNRR
Oradea se clasează pe locul V dintre municipiile din România în ceea ce privește absorbția fondurilor europene prin…
14 aprilie 2025
Podul de la Ungheni are autorizație de construire
Primul pod rutier la nivel de autostradă peste Prut are autorizație de construire, eliberată de către partea română.…
11 aprilie 2025
Cea mai scumpă autostradă din România este în Sălaj
Gruparea turcă Makyol – Ozaltin a semnat, la Zalău, contractul de 1,5 miliarde de euro în prezența premierului…
10 aprilie 2025
Turism
Compania Silvania a finalizat campingul modern de la Lacul Vida
La recepție au participat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Copos, primarul comunei Dobrești, angajați din cadrul…
16 aprilie 2025
TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene
Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
16 aprilie 2025
Oradea descoperită prin tururi ghidate ale comorilor arhitecturale
Începe Oradea City Hunt, ediția 2025, turul interactiv al comorilor arhitecturale din centrul orașului. Oradea City Hunt reprezintă o…
16 aprilie 2025
Lucrători indieni și nepalezi în creierii Munților Șureanu
Ajunși în creierii Munților Șureanu, acolo unde odinioară rezida nucleul stăpânirii dace, apoi romane, la Resortul Sf. Petru,…
15 aprilie 2025
Performanțele firmelor din Brașov, Covasna și Harghita, celebrate la Gala The Voices of Business
Transilvania Business a continuat seria evenimentelor de prestigiu în care premiază performanța în afaceri, organizând Gala The Voices…
14 aprilie 2025
Aradul mizează pe „Turismul de o zi”
Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
11 aprilie 2025
Târgul de Paști umple Cetatea Oradea de veselie și bunătăți
Vineri, 11 aprilie, începe o nouă ediție a Târgului de Paști. Timp de 11 zile, Cetatea Oradea va…
10 aprilie 2025
Cele mai bune Destinații ale Anului 2025. Majoritatea sunt din Transilvania
Gala Destinația Anului 2025 s-a desfășurat aseară la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, fiind organizată cu…
9 aprilie 2025
Educație
Tinerii din Bihor sunt atrași de agricultură
Peste 39 de milioane de euro au intrat în conturile tinerilor fermieri bihoreni. În satele bihorene se face…
17 aprilie 2025
ARDT Oradea, ONG-ul născut dintr-un pariu, a aniversat 10 ani
Sala de evenimente Fix a Palatului Baroc din Oradea a găzduit, marți seara, 15 aprilie 2025, aniversarea de…
16 aprilie 2025
Oradea descoperită prin tururi ghidate ale comorilor arhitecturale
Începe Oradea City Hunt, ediția 2025, turul interactiv al comorilor arhitecturale din centrul orașului. Oradea City Hunt reprezintă o…
16 aprilie 2025
O echipă a Universității Oradea a câștigat un loc I la Robotic Tournament din Polonia
Echipa de robotică TOR, formată din studenți și absolvenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) din…
15 aprilie 2025
Apare o nouă facultate la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj
Senatul Universității Iuliu Hațieganu (UMFIH) a validat numirea conferențiarului Cosmin Caraiani în funcția de decan al celei mai…
15 aprilie 2025
Colaborări cu impact: o firmă locală poate să devină globală fără să iasă din Cluj
Într-un Cluj în continuă transformare, unde companiile caută nu doar eficiență, ci și autenticitate, parteneriatele care pun oamenii…
15 aprilie 2025
În vizită la Primărie, ambasadorul Țărilor de Jos a pedalat prin Oradea
Primăria Oradea a avut luni, 14 aprilie 2025, onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Willemijn van Haaften,…
14 aprilie 2025
A dispărut primul hotel de 5* al Clujului. De la producția de bomboane, la cea de magistrați
Clădirea de pe str. Traian Moșoiu a suferit două mari transformări după Revoluție: mai întâi fabrica de dulciuri…
14 aprilie 2025
Zi de Zi știri economice:
