IT&C Lideri si afaceri

SAP investește în accesul la tehnologiile IoT

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a anunțat recent investiții de 2 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în susținerea adoptării tehnologiilor din sfera Internet of Things de către companii și instituțiile publice.
Compania reunește totodată portofoliul de soluții și servicii dedicate IoT sub umbrela SAP Leonardo, conectând lumea dispozitivelor inteligente cu oameni și procese, pentru transformarea digitală a organizațiilor. În acest context, SAP lansează un program dedicat companiilor care doresc să implementeze proiecte pilot în acest domeniu, prin care oferă un cost fix pentru primul an de utilizare a soluțiilor din portofoliul SAP Leonardo, dedicat IoT, alături de servicii de consultanță specializate. Printre soluțiile incluse în program se numără SAP Connected Goods, SAP Vehicle Insights, SAP Predictive Maintenance and Services și SAP Asset Intelligence Network.
Prin introducerea unui cost fix pentru serviciile și soluțiile din portofoliul IoT se elimină posibile incertitudini legate de bugetul necesar, clienții putând să dezvolte programe pilot cu obiective și durată clare. Programul, disponibil la nivel global, face parte din strategia SAP de accelerare a procesului de inovare în zona IoT, o piață estimată a ajunge la nivelul de 250 de miliarde de euro în 2020.  Portofoliul SAP IoT îmbină soluții cu un grad ridicat de adaptabilitate, aplicații bazate pe Big Data și produse dedicate conectivității, în cadrul unor pachete care adresează toate liniile de business și industriile.
„Prin intermediul portofoliului de soluții SAP Leonardo, reușim să conectăm toate datele disponibile cu procesele de business, precum și cu oameni, oferind posibilitatea de eficientizare a tuturor activităților, cu ajutorul celor mai noi tehnologii, precum inteligența artificială și sistemele autonome.”,  a declarat Dr. Tanja Rueckert Internet of Things, vicepreședinte executiv Digital Assets and IoT, SAP.
Prin intermediul SAP HANA Cloud Platform, SAP Leonardo oferă aplicații inteligente bazate pe IoT, servicii adiționale dedicate dezvoltatorilor, precum și servicii tehnice pentru procesarea datelor la o viteză ridicată și a informațiilor provenite de la senzorii și echipamentele IoT.
SAP Leonardo îmbină toate capabilitățile dezvoltate de companie în ultimii 45 de ani în domeniul managementului proceselor de business din 25 de industrii, precum și cercetările și inovațiile dezvoltate în domeniul Big Data.
Prin SAP Leonardo, compania oferă noi facilități, adresând diverse arii, de la conectivitatea produselor și dispozitivelor, până la conectivitatea oamenilor și a comunităților, cu o serie de noi beneficii.
Conectivitatea produselor, oferă, spre exemplu, noi insight-uri în ceea ce privește procesul de aprovizionare și managementul ciclului de viață al acestora, permițând crearea și dezvoltarea unor produse inteligente, în toate industriile. Posibilitatea de a identifica, urmări și analiza bunurile fixe,  inclusiv procesele de producție și mentenanță, datorită conectivității acestora, reduce semnificativ costurile și crește durata de funcționare a echipamentelor.
Conectivitatea flotelor oferă organizațiilor care dețin bunuri în mișcare (vehicule, roboți, motostivuitoare, vehicule autonome) posibilitatea, printre altele, să își îmbunătățească serviciile și nivelul de securitate, oferind o vizibilitate mult mai mare proceselor logistice. Colectarea de informații de la sistemele de infrastructură, inclusiv diverse construcții sau rețele de utilități, permite de asemenea creșterea calității serviciilor oferite, eficientizarea operațiunilor și diminuarea riscurilor asociate.
Zonele rurale și urbane își pot optimiza procesele de producție, utilizarea spațiului și a resurselor naturale datorită piețelor conectate.  Nu în ultimul rând, conectarea oamenilor și a comunităților, prin intermediul tehnologiilor IoT, optimizează, de exemplu, colaborarea în cadrul profesional, gestionarea problemelor de sănătate sau crearea unor spații de locuit inteligente, îmbunătățind practic stilul de viață cotidian.
Despre SAP
Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi din sectorul public și privat să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.
Despre SAP România
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

Related posts

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

Chatbotul Ioana îi ajută pe angajaţii Groupama cu informaţii și suport IT

Traian Dan

BVB, petiție pentru o zi națională a investițiilor

Stefana Muresan

B | BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

CJ | Borodi, Brinel: „IT-ul nu mai este doar o utilitate!”

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

Cluj: Antares, cifră de afaceri de 9,2 mil. euro

Stefana Muresan

CEMACON, locul 1 la categoria „Sănătate” la Romanian CSR Awards 2017

Stefana Muresan

Gartner poziționează CA Technologies drept lider pe piața soluțiilor IGA

Stefana Muresan

Continental: 15 ani de istorie la Sibiu

Papuc Irina

Eximtur, creştere pe toate segmentele de business

Stefana Muresan

BH | Investiţie pentru wireless în Oradea

Transilvania Business

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Camera D-Link HD Omna™ 180, disponibilă la vânzare

Stefana Muresan

Conacul Wass din Românași, inventariat în format 3D

Nora Dumitrescu

11 startup-uri, dintre care trei din Transilvania, selectate de Techcelerator pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

Ion Surdu

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Ligia Voro

Germanii ridică un data center cu 300 de rack-uri la Cluj

Nora Dumitrescu

Vodafone România anunță noua echipă executivă

Ligia Voro

Perspective pentru România de la Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurări și președinte Foreign Investors Council

redactia

Leave a Comment