Auto Schunn promovează în România, de peste două decenii, valorile binecunoscutului brand german Mercedes-Benz.
Compania germano-română Auto Schunn împlinește în acest an 23 de ani de viață pe piața românească. În anul 1993, când Juergen Schunn a decis să revină în țara natală, România își croia noul destin democratic, oamenii erau entuziaști și încrezători într-o nouă și prosperă viață, pe deplin meritată.
Lumea auto și tehnologiile inovatoare pe care Mercedes-Benz le-a înglobat dintotdeauna în gama de produse auto erau, desigur, idealuri pentru cunoscători, însă piața românească făcea pe atunci doar primii pași. Destinul companiei Auto Schunn s-a scris în acele vremuri, viziunea investitorului Juergen Schunn având la bază valori fundamental germane: rigoarea, munca neobosită, implementarea noutăților tehnologice, asumarea calității ca element definitoriu al serviciilor oferite pieței românești.
După 23 de ani, plecând de la primii 2-3 angajați, compania a ajuns astăzi la 150.
Jürgen Schunn, sas de origine, născut și crescut până la vârsta de 21 de ani în Sibiu, se poate uita cu satisfacție la etapele istorice pe care firma le-a parcurs, la oamenii firmei și strânge mâna cu bucurie și recunoaștere deplină clienților fideli, având zi de zi în vedere viitorul – un viitor al tinerelor generații pentru care a creat adevărate poduri între cele două lumi, între cele două țări: România și Germania.
Care credeți că este cheia longevității afacerii dumneavoastră?
Etapele dezvoltării companiei Auto Schunn s-au grefat pe etapele pe care piața românească le-a parcurs în ultimii 23 de ani. Am trăit împreună evenimentele politice interne și internaționale, respectiv transformările și integrarea pieței românești în noua formulă europeană, prin urmare ne-am adaptat din mers și am fost atenți la lucrurile esențiale care contează, în special elementele calitative ale afacerii.
La plecarea din România, am păstrat nu doar amintiri despre oameni și locuri, dar și o dorință profundă de a reveni acasă. Germania este țara în care m-am format în spiritul principiilor democratice, a valorificării temeinice, a resurselor, a respectului proprietății private și rigorii muncii bine făcute. Am pus împreună spiritul german cu valorile profunde ale țării natale și am așezat spiritul brandului german Mercedes-Benz la baza formării echipelor noastre de specialiști în vânzări și servicii specializate.
Care este părerea dumneavoastră despre mediul de afaceri românesc?
Mediul de afaceri românesc s-a transformat și s-a adaptat fiecărei etape istorice parcursă de țară, de oamenii ei. Politicile de natură economică au fost foarte diverse, unele pasaje în adaptarea la noul destin au înregistrat “curbe strânse”, iar unele greu resimțite de piața românească. Aceste etape le-am parcurs și noi, construind un sistem care s-a dovedit viabil prin dinamismul adaptării la realitate.
De altfel, business-ul nostru este de tip „barometru” inclusiv prin faptul că ne adresăm preponderent mediului de afaceri, acelui segment al pieței reprezentat de oamenii de afaceri care investesc în calitate și prețuiesc brandul Mercedes-Benz ca purtător de valori istorice și avangardiste totodată.
Ce fel de servicii oferiți?
Serviciile noastre se adresează întregii game de autovehicule construite de Mercedes-Benz: autoturisme, camioane, autocare și autobuze.
Produsele Mercedes-Benz sunt însoțite de întreaga gamă de servicii oferite de producător, începând cu piesele de schimb originale, lucrări de întreținere și reparații, inclusiv în perioada de garanție, culantele și posibilitatea extensiilor de garanție pentru diferite produse. Toate acestea sunt oferite în centrele noastre de service din Arad, Deva, Suceava precum și din Sibiu unde completăm gama de disponibilități tehnice inclusiv prin Bosch Car Service.
Care este focusul în serviciile oferite?
Calitatea este elementul de maximă importanță, iar experiența ne permite o abordare tehnică de înalt nivel prin specialiștii formați la şcoala Mercedes-Benz.
Clienții noștri beneficiază de servicii individuale, orientate și construite funcție de cerințele și specificul activităților desfășurate de piață. Mobilitatea clienților este o temă actuală și asumată de echipele noastre, astfel încât serviciile Mobilo Life, Service MB 24 de ore sunt mereu activate și adaptate cerințelor acestora.
Cu ce vă diferențiați de concurență?
Ne deosebim de concurență prin modul în care percepem concurența. Plecăm de la principiile simple ale economiei în care concurența este o realitate a economiei de piață liberă și o realitate pe care în Germania ne-am asumat-o din anul 1985, an în care am deschis prima afacere din domeniul auto. Totodată, ne-am educat oamenii pentru o competiție bazată pe respectul concurenței și pe promovarea propriilor noastre valori. Credem în competiția pozitivă, bazată pe fair-play unde este loc pentru toată lumea și considerăm că, în orice caz, clienții aleg ceea ce răspunde cel mai bine nevoilor și dorințelor acestora.
Ce îmbunătățiri ați adus pieței din România?
Piața este un sistem dinamic și un cumul de valori, iar noi am venit cu valorile noastre. Aminteam de oamenii noștri pe care i-am format la școala germană Mercedes-Benz. Considerăm ca fiind un câștig extrem de important nu doar pentru angajații Auto Schunn, dar și pentru mediul social în care cu toții ne desfășurăm viața profesională. Privind din această perspectivă, doresc să mai precizez și faptul că Auto Schunn participă activ la viața culturală, sprijină tinerii talentați din diferite domenii și încurajează dezvoltarea diferitelor profesii din sectorul auto oferind inclusiv condiții de ucenicie, de practică școlară pentru elevi și studenți. Îmbunătățirea standardelor profesionale oferă clienților noștri un nivel de calitate adaptat nivelului produselor Mercedes-Benz. Nu este simplu să creezi un filon de transfer al valorilor dintr-o zonă în alta, să determini noi mentalități profesionale și să pui împreună interesele legitime ale clienților cu o piață axată tot mai mult pe principiile redimensionării prețurilor în economie.
Care este relația cu angajații?
Avem o pondere masivă de oameni tineri și foarte tineri, aproximativ 90 %, mulți având primul job în compania noastră. Prosperitatea oamenilor este un obiectiv general, ceea ce este important este că această prosperitate să fie o sarcină asumată de ambele părți și să parcurgem drumul împreună. Angajații noștri au, în orice caz, o sarcină complexă și tocmai din acest motiv le oferim diverse formule de pregătire profesională, în toate domeniile activităților noastre. Este demn de menționat faptul că stabilitatea personalului este una peste medie, iar gradul de pregătire este unul dintre cele mai înalte.
Ce urmează pe viitor?
Compania Auto Schunn este în permanență la dispoziția clienților săi și, în mod firesc, vedem dezvoltarea noastră împreună cu dezvoltarea clienților noștri, a piețelor din România și nu numai. Suntem conectați la sisteme performante și credem că dezvoltarea competențelor noii generații, care iată acum nu mai pleacă de la zero precum în urmă cu 23 de ani, este misiunea noastră, a seniorilor.
Ce mesaj le transmiteți oamenilor de afaceri germani care vor să investească în România?
Ca membru al Cluburilor de Afaceri Româno-Germane, precum și al Camerei de Comerț Româno-Germane, adresez o invitație deschisă investitorilor germani să vină cu încredere în România, beneficiem de un cadru economic și politic favorabil și credem în viitorul României într-un larg context european și internațional.
Jürgen Schunn, proprietar Auto Schunn
“Suntem conectați la sisteme performante și credem că dezvoltarea competențelor noii generații, care, iată, acum nu mai pleacă de la zero precum în urmă cu 23 de ani, este misiunea noastră, a seniorilor”
Citește și:
Noul prefect al Clujului: “Mulți investitori importanți vor să vină aici”
Cinci companii din domeniile automotive, construcții de mașini, farmaceutic sau industria ospitalității au solicitat informații despre terenurile disponibile…
8 iulie 2025
Târgul de Turism al României – Ediția de Toamnă
Cel mai mare târg de turism are loc la ROMEXPO! După succesul remarcabil al ediției din februarie, care…
8 iulie 2025
“Ciotul” de la Tureni, prezentat ca o mare realizare. „Scoatem tirurile din Cluj-Napoca”
Deși finalizarea minusculului drum expres a întârziat aproape o jumătate de an, iar continuarea sa spre Dej rămâne…
7 iulie 2025
Reconversie profesională în IT: Cum investește HN Services în formarea tinerilor programatori și viitorul tehnologiei COBOL
Într-o industrie IT dominată de viteza recrutării și goana după seniori, HN Services a ales un drum diferit:…
7 iulie 2025
Guvernul și studenții saltă chiriile în marile orașe ale Transilvaniei
Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara sunt localitățile unde nivelul acestora a crescut accelerat în urma modificărilor fiscale și a unei…
6 iulie 2025
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Statul cere mult, dar oferă puțin – IMM-urile nu mai pot fi tratate ca pușculița bugetului public
Fântâna IMM-urilor va seca la un moment dat. IMM Sibiu susține că mediul antreprenorial va fi afectat la…
4 iulie 2025
Investiții
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Memorandum de Colaborare între Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad
Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad au semnat, miercuri, 9 iulie 2025,…
9 iulie 2025
Pod peste continente: Arad și Hainan sărbătoresc 25 de ani de înfrățire
Un sfert de secol de cooperare, schimb de bune practici și solidaritate reciprocă. Relația dintre Județul Arad și…
9 iulie 2025
Noul prefect al Clujului: “Mulți investitori importanți vor să vină aici”
Cinci companii din domeniile automotive, construcții de mașini, farmaceutic sau industria ospitalității au solicitat informații despre terenurile disponibile…
8 iulie 2025
Parcuri industriale pe credit în Maramureș. “Va fi un efort bugetar imens”
Județul a parafat contractul de împrumut de 18 milioane € de la CEC Bank pentru a concretiza patru…
8 iulie 2025
Nod rutier crucial în Vest: 80 mil. euro pentru ocolirea completă a Aradului
Proiectul variantei ocolitoare Arad Nord-Est – etapa II, cunoscut în plan local drept centura Zimand–Vladimirescu, a intrat pe…
8 iulie 2025
BNR menține dobânda-cheie la 6,5%/an, în ciuda presiunilor inflaționiste
Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de marți, 8 iulie 2025, a hotărât…
8 iulie 2025
Moldova Innovation Technology Park (MITP): Motorul digital al Moldovei
Moldova Innovation Technology Park (MITP) primul e-park din Europa și un pilon principal al industriei de tech și…
8 iulie 2025
Infrastructură
ARL Cluj montează grinzile de la Pasajul Italsofa
Administrația județeană susține că nu se lucrează concomitent și la Pasajul Văcarilor din Baia Mare pentru a nu…
9 iulie 2025
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Memorandum de Colaborare între Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad
Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad au semnat, miercuri, 9 iulie 2025,…
9 iulie 2025
Pod peste continente: Arad și Hainan sărbătoresc 25 de ani de înfrățire
Un sfert de secol de cooperare, schimb de bune practici și solidaritate reciprocă. Relația dintre Județul Arad și…
9 iulie 2025
Noul prefect al Clujului: “Mulți investitori importanți vor să vină aici”
Cinci companii din domeniile automotive, construcții de mașini, farmaceutic sau industria ospitalității au solicitat informații despre terenurile disponibile…
8 iulie 2025
Parcuri industriale pe credit în Maramureș. “Va fi un efort bugetar imens”
Județul a parafat contractul de împrumut de 18 milioane € de la CEC Bank pentru a concretiza patru…
8 iulie 2025
Nod rutier crucial în Vest: 80 mil. euro pentru ocolirea completă a Aradului
Proiectul variantei ocolitoare Arad Nord-Est – etapa II, cunoscut în plan local drept centura Zimand–Vladimirescu, a intrat pe…
8 iulie 2025
Compania de Apă Someș a adus rețeaua până lângă Castelul Banffy
Lucrările de extindere și modernizare au fost recepționate de operatorul regional cu o săptămână înainte de debutul Festivalului…
8 iulie 2025
Turism
Târgul de Turism al României – Ediția de Toamnă
Cel mai mare târg de turism are loc la ROMEXPO! După succesul remarcabil al ediției din februarie, care…
8 iulie 2025
Megaproiect de 25 milioane € la Salina Turda. “Să evităm un dezastru ca la Praid”
Municipalitatea cere statului bani pentru lucrări urgente de punere în siguranță și consolidare pentru obiectivul care atrage anual…
7 iulie 2025
Peste 260.000 de pasageri în semestruI I 2025 și noi rute ce deschid orizonturi
În primele șase luni ale anului 2025, Aeroportul Internațional Sibiu a fost alegerea a 260.234 de călători, față…
7 iulie 2025
Moneasa: din paragină, spre performanță
Cea mai frumoasă și extinsă bază sportivă din mediul rural al județului Arad, situată în stațiunea Moneasa, a…
7 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Maramureșul cere pădurile de pe traseul mocăniței. “Pierdem 100.000 de turiști”
Administrația județeană vrea să preia administrarea Văii Vaserului de la Romsilva și să o transforme în zonă protejată…
3 iulie 2025
Parc botanic cât un cartier lângă Băile Figa. Proiecte de 70 mil. € la Beclean
Grădina Urbană Transilvania (GUT) și parcul de specializare inteligentă se numără printre marile investiții programate în orașul din…
1 iulie 2025
„Festivalul Părădăicilor” de la Macea: gust autentic și tradiție locală
Evenimentul ajuns la a XV-a ediție devine un model de dezvoltare rurală prin promovarea produselor locale, implicarea comunității…
1 iulie 2025
Educație
Universitatea Babeș-Bolyai va sprijini tinerii cercetători în DeepTech
Instituția clujeană de învățământ superior participă la un proiect finanțat prin programul Horizon Europe al Uniunii Europene (UE).…
8 iulie 2025
Mai puțini șomeri în județul Bihor: cifrele AJOFM Bihor arată o tendință pozitivă
La sfârșitul lunii iunie 2025, rata șomajului în județul Bihor a coborât la 2,05%, potrivit datelor centralizate de…
7 iulie 2025
EU GREEN aduce inovația sustenabilă la Universitatea din Oradea
Timp de cinci zile, între 7 și 11 iulie 2025, Universitatea din Oradea este gazda întâlnirilor directe din…
7 iulie 2025
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Clujul scoate de la buget 16 milioane € pentru noul spital de copii
Banii din rectificarea bugetului propriu al instituției județene vor fi alocați de pentru continuarea alertă a lucrărilor la…
2 iulie 2025
Zi de Zi știri economice:
