Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT, Fondul Proprietatea, Romgaz, OMV PETROM și BRD– cele mai tranzacționate

Bursa de Valori București (BVB) și-a continuat creșterea în decembrie 2016, o lună în care principalii indici ai BVB, BET și BET Total Return (BET-TR) au urmat un trend ascendent. Cel mai mare ritm a fost înregistrat de indicele BET-TR, care a cunoscut o majorare de aproape 10% într-un singur an și a încheiat anul 2016 la un nivel de 8.7591,95 puncte, potrivit dailybusiness.ro. În ultima lună a anului trecut, cele mai tranzacționate cinci acțiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), OMV PETROM (SNP) și BRD – Groupe Societe Generale (BRD).
Indicele BET-TR, care reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum și dividendele distribuite acționarilor de aceste companii, a urcat în ultimii 3 ani cu aproape 30%. Potrivit sursei citate, valoarea medie zilnică de tranzacționare cu acțiuni a crescut anul trecut și a depășit 35 de milioane de lei, apropiindu-se astfel de nivelul de 8 milioane de euro.
Mai mult, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni pe segmentul principal a depășit, pentru prima dată în ultimii doi ani, pragul de 2 miliarde de euro.
Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București a fost de 146,55 miliarde lei la finalul lunii decembrie 2016, nivel care corespunde unei cifre de peste 32 de miliarde de euro. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de 76,34 miliarde lei, adică 16,81 miliarde de euro.
În decembrie 2016, cele mai tranzacționate cinci acțiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), OMV PETROM (SNP) și BRD – Groupe Societe Generale (BRD), notează dailybusiness.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stabilitatea juridica, un factor decisiv

Articolul următor

Bancpost se vinde!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Joburi cu salariile la vedere

37.000 de joburi cu salariul afișat au fost postate de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro.…
Citeste mai mult

Conferințele Dilema la Oradea

Seria va conține patru conferințe, o conferință-spectacol și dialoguri publice. Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share