Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj: Frații Mureșan (Direct One), liber la preluarea Netcity Telecom

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, de către Direct One S.A., furnizor independent și neutru de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicații.
Direct One va prelua pachetul integral de acțiuni ale operatorului deținut de către UTI Netcity Investment BV și UTI Grup SA, în urma unui acord semnat în luna septembrie 2016 de către cele două părți. ”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia. Netcity Telecom este concesionarul rețelei “Netcity”, având ca responsabilități principale proiectarea, realizarea și operarea acesteia. Rețeaua “Netcity” reprezintă infrastructură suport pentru rețele de comunicații electronice și este pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București. Direct One deține o rețea națională de fibră optică, care asigură legături inter-orașe. Prin intermediul acesteia, Direct One oferă servicii de acces la infrastructura fizică de fibră optică (dark fiber), servicii de transport de date de mare capacitate (linii închiriate), precum și acces la internet în punctele sale de prezență de pe teritoriul României”, precizează comunicatul de presă al Consiliului Concurenței, publiat în urmă cu câteva zile.
Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. Surse din piața de fuziuni și achiziții estimau, anul trecut, că achiziția este de până la 35 mil. Euro.
Frații Teofil și Simion Mureșan (Direct One) dețin și Electrogrup, companie de infrastructură de telecomunicații cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, și sunt printre cei mai bogați oameni de afaceri clujeni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2017, anul planului BEPS

Articolul următor

Cluj: Cătălin Chiș a preluat Graffiti Public Relations

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share