Cultural Sibiu Turism

Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019

Sibiul a primit  titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Decernarea oficială a titlului a avut loc astăzi, 25 ianuarie 2017, la Atena,  în prezența  reprezentanților   de la  Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism. Din delegația prezentă la eveniment fac parte președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean;  vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer;  șeful  Serviciului Strategii Dezvoltare Economică și Socială din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Dana Lupică;  directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu; președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă; primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.
poza Atena 12
” În numele regiunii Sibiu si a României vă mulțumesc pentru onoarea de a purta in anul 2019 titlul de regiune gastronomică europeană. Este o ocazie deosebită  de a reafirma vocația europeană  a României și regiunilor sale, de a participa la “unitatea europeană prin diversitate” și de a reafirma caracterul multinațional, multietnic si multicultural al Sibiului. Credem ca si voi că viitorul nostru comun are o bază mai solidă dacă se bazează pe specificul local și regional, pe conservarea si dezvoltarea identității culturale și etnice, pe cooperarea în diversitate si toleranță”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu,  Daniela Cîmpean la preluarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019.
poza atena 9 s
 
”Astăzi, la Atena, Regiunea Sibiu a primit oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Iată că la 10 ani de când Sibiul a fost capitală culturală europeană un alt titlu european  important face din Sibiu o emblemă pentru dezvoltarea economică dar și turistică. Turiștii care ajung anual în Sibiu apreciază pe lângă obiectivele vizitate, mâncărurile tradiționale specifice  fiecărei zone a județului. Dar cu siguranță mai sunt multe de descoperit în domeniul gastronomic iar acest program va avea multe de oferit.  Așteptăm cât mai mulți turiști  români dar și străini să se bucure de evenimentele care vor avea loc în  cadrul programului Regiunea gastronomică europeană 2019”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer.
Dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019 a fost depus în luna iulie 2016 și a fost analizat de un juriu internațional în  luna septembrie 2016. Consorțiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea ” Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Programul Regiune Gastronomică Europeană își propune să ofere turiștilor   posibilitatea  de a descoperi  preparatele tradiționale din județul Sibiu.
”  Ne dorim să readucem in atenția tinerilor gusturile de poveste cu care ne-au obișnuit bunicile noastre, dar in același timp ne dorim să promovăm creativitatea și să reinterpretăm, să înnoim gusturile si bucatele tradiționale. Ne asumăm in acest fel atât provocarea de a îmbogăți si harta de gusturi a Transilvaniei și a României, cât și cea de a promova viața sănătoasă, producția si cercetarea, agricultura si hrana sustenabilă, contribuind la creșterea belșugului in Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei, o regiune cu gust de poveste”.
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean i-a invitat pe cei prezenți să viziteze Regiunea Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei și să descopere gustul de poveste al Sibiului în anul 2019.
poza Atena 11

Related posts

Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Nicolae Pop

„Brukenthalfest”: Trei săptămâni de petrecere în grădinile Palatului Brukenthal Avrig

Ion Surdu

Biserica Sfântul Mihail din Cluj, reabilitată cu peste 4,7 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

„Oraşul faptelor bune” costă Oradea peste 120.000 de euro

Traian Dan

Kaufland România lansează un nou apel de proiecte pentru ONG-uri

Traian Dan

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează campania națională „Donează sânge! Fii erou!”

Ligia Voro

Aeroportul Internațional Sibiu, rol strategic în creșterea sustenabilă a regiunii

Stefana Muresan

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

ROMGAZ, posibilități de colaborare pe proiectele TANAP și TAP

redactia

Tinerii din Transilvania, instruiți să facă ecoturism de Fundația Noi Orizonturi

Traian Dan

Univers T, staţie de încărcare a autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Noul Porsche Cayenne, promovat printr-un film turnat în România

redactia

Premieră- Theodora Golf Club participă cu stand propriu la Go Expo Helsinki 2019, Finlanda

Stefana Muresan

Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment de promovare a culturii săsești din Transilvania și a turismului local, se va desfășura online, în perioada 31 iulie – 2 august

Papuc Irina

Eximtur, vânzări de 50 mil. euro

Stefana Muresan

Peste 300 de echipamente IT pentru copiii de la țară, prin intermediul IT4Kids

Traian Dan

Neştiuta „Deltă” a Transilvaniei

Stefana Muresan

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Ion Surdu

Remus Lăpuşan şi Nicolae Minea, numiți administratori ai Transgaz pentru următorii patru ani

Stefana Muresan

Care sunt cele mai asigurate județe din Transilvania la dezastre naturale

Nora Dumitrescu

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Mediul de afaceri francofon investește în educația din Transilvania

Stefana Muresan

Enel România, nouă ediție a programului educațional PlayEnergy

Stefana Muresan

Leave a Comment