Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019

Sibiul a primit  titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Decernarea oficială a titlului a avut loc astăzi, 25 ianuarie 2017, la Atena,  în prezența  reprezentanților   de la  Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism. Din delegația prezentă la eveniment fac parte președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean;  vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer;  șeful  Serviciului Strategii Dezvoltare Economică și Socială din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Dana Lupică;  directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu; președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă; primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.
poza Atena 12
” În numele regiunii Sibiu si a României vă mulțumesc pentru onoarea de a purta in anul 2019 titlul de regiune gastronomică europeană. Este o ocazie deosebită  de a reafirma vocația europeană  a României și regiunilor sale, de a participa la “unitatea europeană prin diversitate” și de a reafirma caracterul multinațional, multietnic si multicultural al Sibiului. Credem ca si voi că viitorul nostru comun are o bază mai solidă dacă se bazează pe specificul local și regional, pe conservarea si dezvoltarea identității culturale și etnice, pe cooperarea în diversitate si toleranță”, a precizat președinta Consiliului Județean Sibiu,  Daniela Cîmpean la preluarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019.
poza atena 9 s
 
”Astăzi, la Atena, Regiunea Sibiu a primit oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Iată că la 10 ani de când Sibiul a fost capitală culturală europeană un alt titlu european  important face din Sibiu o emblemă pentru dezvoltarea economică dar și turistică. Turiștii care ajung anual în Sibiu apreciază pe lângă obiectivele vizitate, mâncărurile tradiționale specifice  fiecărei zone a județului. Dar cu siguranță mai sunt multe de descoperit în domeniul gastronomic iar acest program va avea multe de oferit.  Așteptăm cât mai mulți turiști  români dar și străini să se bucure de evenimentele care vor avea loc în  cadrul programului Regiunea gastronomică europeană 2019”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer.
Dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019 a fost depus în luna iulie 2016 și a fost analizat de un juriu internațional în  luna septembrie 2016. Consorțiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea ” Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Programul Regiune Gastronomică Europeană își propune să ofere turiștilor   posibilitatea  de a descoperi  preparatele tradiționale din județul Sibiu.
”  Ne dorim să readucem in atenția tinerilor gusturile de poveste cu care ne-au obișnuit bunicile noastre, dar in același timp ne dorim să promovăm creativitatea și să reinterpretăm, să înnoim gusturile si bucatele tradiționale. Ne asumăm in acest fel atât provocarea de a îmbogăți si harta de gusturi a Transilvaniei și a României, cât și cea de a promova viața sănătoasă, producția si cercetarea, agricultura si hrana sustenabilă, contribuind la creșterea belșugului in Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei, o regiune cu gust de poveste”.
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean i-a invitat pe cei prezenți să viziteze Regiunea Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei și să descopere gustul de poveste al Sibiului în anul 2019.
poza Atena 11

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Casa Savri, pensiunea-muzeu din Sighișoara

Articolul următor

Banca Transilvania finanțează achiziția Profi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share