Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa Savri, pensiunea-muzeu din Sighișoara

De Florin Marcel ȘANDOR
Investiițiile Grupului de firme Coralia din Sighișoara au ajuns anul acesta și în zona turismului. Poate cea ma interesantă pensiune din Sighișoara, Casa Savri, ne propune o incursiune în istorie, fără să uite de confortul specific turismului modern. Inițiativa vine din partea a doi tineri antreprenori sighișoreni, frații Cristian și Roxana Moldovan.
Casa Savri, din Sighișoara, este o clădire monument istoric de clasa A (de interes naţional), care face parte integrantă din zona protejată cu valoare mondială (UNESCO).
Pensiunea, localizată pe Uliţa Morii (Muhlgasse), la poalele Cetăţii Medievale, la două minute de centrul comercial şi istoric, a fost amenajată în cea mai veche clădire datată din Sighişoara, după cum dovedesc inscripţiile de pe fresca faţadei (anul 1568).
Procesul de restaurare a pensiunii, întins pe o perioadă de 7 ani, ne aminteşte de stilul unui muzeu, iar, astăzi, oaspeţii Casei Savri pot admira aici obiecte vechi şi o colecţie impresionantă de unelte de muncă ale mesteşugarilor din diferite perioade de timp.
Camere unicat, cramă și o terasă inedită
_EAC4101
_EAC3985
Fiecare dintre cele 7 camere are un stil aparte, atât în ceea ce priveşte mobilierul cât şi elementele de decor.
Camera Rozalia, de exemplu, deţine elemente care reflectă cultura şi tradiţia maghiare. Mobila acestei camere este un dar de nuntă şi datează din anul 1934. Un alt element deosebit este un cufăr de zestre datat din anul 1853.
Eleganţa camerei Regina este dată de mobilierul aparte de culoare albă reprezentând compasiunea şi puritatea. Această culoare se îmbină perfect cu modelele florale prezente în această cameră.
Cea mai spaţioasă cameră este camera Wilhelm Leonhardt, unde patul, confecţionat din lemn executat manual, face ca aspectul camerei să fie unul grandios.
E bine de știut că, în pofida aspectulului original, fiecare camera beneficiază de o baie proprie, cu cele mai bune dotări.
Un alt punct de atracție al pensiunii este crama, care prin tavanul din grinzi de stejar așezate pe lespezi de piatră este unică în zona Sighişoarei. Aici pot fi organizate degustări de vinuri, seri culturale, lansări de carte etc.
Ca oaspete, aveți acces și la terasa cu vedere la cetate, cu mese de picnic şi echipament pentru grătar. De asemenea, puteţi admira aici uneltele de muncă ale mesteşugarilor, obiecte ce reprezintă o parte din elementele autentice ale pensiunii.
Micul dejun pregătit cu bucate tradiţionale, pâine de casă, brânzeturi, cărnuri locale, legume și fructe proaspete de sezon completează oferta pensiunii.
Câteva dintre cele mai populare activităţi ale oaspeţilor pot fi turul de biciclete pe colinele Transilvaniei, relaxarea în Salină sau plimbările în localităţile din împrejurimi: Mălâncrav, Biertan, Viscri, Saschiz.
Frații Cristian și Roxana Moldovan, cei care se ocupă de administrarea Casei Savri, spun că impresia făcută până acum a fost foarte bună: “Deși am deschis pensiunea doar către finalul verii, am avut mulți musafiri. Între aceștia și câteva personalități din lumea artistică. Am găzduit, de asemenea, câteva companii care au venit pentru teambuilding. E locul ideal pentru astfel de evenimente. Toți au fost încântați de această pensiune aparte, care îmbină foarte bine elementele tradiționale zonei cu turismul modern, bazat pe calitate la standarde înalte.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oblio, pași îndrăzneți în producție

Articolul următor

Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share