Auto

Automobile Bavaria aduce Volkswagen Autovehicule Comerciale

Michael Schmidt, fondatorul Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW, intra pe piata auto non-premium, si aduce in portofoliu modele Volkswagen Autovehicule Comerciale, sustine wall-street.ro.
“In anul 2017 vom adauga in portofoliul nostru marca Volkswagen – automobile comerciale, cu o reprezentanta in Brasov”, anunta reprezentantii Automobile Bavaria Group, potrivit sursei citate.
Anul trecut, Michael Schmidt, a declarat pentru WALL-STREET.RO ca vrea sa aiba in portofoliu masini mai accesibile, dar tot germane. “Am cumparat la Baia Mare un fost service Skoda, in insolventa. Vrem sa ne extindem. Ma gandesc sa intru in segmentul masinilor mai accesibile, sa am toata paleta, nu doar domeniul premium, desi acesta mi se pare mai stabil decat celalalt. Raman la marci germane, in ianuarie iau o decizie”, a declarat Schmidt.
Business-ul din Germania a mers foarte bine anul trecut, a fost pentru prima data cand cifra de afaceri din Germania a depasit-o pe cea din Romania, 140 de milioane de euro fata de 120-130 de milioane euro.
Ponderea cea mai mare in Germania o au masinile second-hand, iar in Romania cele noi. Contributia la profit in Germania este service-ul si rezultatul din vanzarile de masini second-hand, spre deosebire de Romania unde sunt vanzarile de masini noi.
Schmidt a unit anul trecut cele trei business-uri, Automobile Bavaria Group Romania, MHS Truck & Bus Group Romania si Schmidt Gruppe Deutschland, sub numele de MHS Holding. Anul trecut, MHS Holding a avut 1.000 de angajati, dintre care 188 in Germania, iar restul in Romania.
Automobile Bavaria Group este cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est. Grupul detine 11 dealeri BMW in Romania, trei centre MINI de vanzari si service si singurul service Rolls-Royce in sud-estul Europei. Automobile Bavaria Group este si singurul dealer BMW M. Incepand cu 2015 Automobile Bavaria Group a devenit primul dealer autorizat BMW in Romania. Un service autorizat complet echipat pentru masini electrice a fost inaugurat la sediul din Baneasa.
MHS Truck & Bus Group Romania este importatorul general MAN in Romania si detine opt centre proprii pentru vehicule comerciale MAN. Schmidt Gruppe Deutschland detine opt dealershipuri BMW si un dealership Rolls-Royce in sudul Germaniei.
Michael Horst Schmidt este fondatorul si presedintele MHS Holding si al companiilor afiliate. Schmidt s-a nascut in Brasov, in anul 1960. A fondat Automobile Bavaria in 1994, care a devenit importatorul BMW in Romania. In 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN in Romania. In 2007, dl. Schmidt a inceput expansiunea in afara tarii, prin achizitia unor dealeri BMW din Germania.

Related posts

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Noua an­ve­lopă Win­ter­Con­tact TS 860 S oferă per­for­manță ”la rece”

Stefana Muresan

Groupe Renault a livrat în exclusivitate un vehicul Dacia Papei Francisc

Nicolae Pop

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Programele "Rabla Clasic" și "Rabla Plus", accesibile din 18 mai

Stefana Muresan

Feminitate la puterea a treia

Ligia Voro

Ford Craiova estimează volume record de producție în 2020

Ligia Voro

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Preh Brașov, 13 mil. euro pentru investiţii

Stefana Muresan

Sistemul de frânare Continental MK C1 reduce emisiile de CO2 la mașinile hibrid cu aproximativ 5 g / km

Stefana Muresan

Țiriac Collection, la 5 ani: „Singura colecție care are prima mașină din 1899, iar ultima e venită, mai ieri, de la Porsche”

redactia

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

Groupe Renault anunță un proiect de dezvoltare a organizației în jurul mărcilor sale

Nicolae Pop

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Traian Dan

Takata, peste 200 de locuri de muncă disponibile în Sibiu și Arad

Stefana Muresan

Programul Prima Maşină, 50 milioane de lei pentru 2017

Stefana Muresan

Companiile din industria auto din Alba au crescut valoarea exporturilor la 1,3 miliarde de euro; Germania, principalul partener

redactia

Românii vor intra în Ungaria pe două autostrăzi în acest an, pe la Nădlac și Borș

Traian Dan

O treime dintre autoturismele existente în parcul auto naţional erau, în 2019, Euro 6, electrice şi hibride

Papuc Irina

La RAR poate fi aflat istoricul daunelor vehiculelor înmatriculate în România

Traian Dan

Încă un autobuz hibrid Mercedes-Benz, achiziționat pe fonduri UE, a ajuns la Oradea

Traian Dan

Industria auto față în față cu viitorul

redactia

Schaeffler începe producția în masă a motoarelor electrice

Nicolae Pop

Cecilia Tudor este numită managing director Renault Brand South Eastern Europe

Nicolae Pop

Leave a Comment