Cluj Lideri si afaceri

Fond de investiții de 250.000 de euro la Cluj

30 de oameni de afaceri din Transilvania au înființat un fond de investiții pentru startup-uri. Valoarea inițială a fondului Risky Business e de 250.000 de euro, notează start-up.ro.
Potrivit sursei citate, peste 30 dintre cei mai proeminenţi oameni de afaceri din Transilvania au decis să finanţeze startup-uri accelerate la Cluj. Risky Business devine astfel primul program de accelerare din România care investeşte în echipele selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru aproximativ 10-15 echipe în 2017. Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj. Înscrierile pot fi făcute pe site-ul Risky Business.
Fondatorii Risky Business
Risky Business este fondat și condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin și Adrian Horotan, echipă care s-a remarcat prin rezultatele fără precedent pentru România, obţinute la Cluj cu programul de accelerare Spherik.
“Investesc în primul rând în echipa din spatele Risky Business. Am încredere că majoritatea companiilor accelerate de ei vor face titlurile ziarelor în următorii ani”, declară Sergiu Biriș, fondatorul Zonga şi Trilulilu potrivit start-up.ro.
Fondul de accelerare va investi până la 20.000 de euro în circa 15 companii de-a lungul acestui an, iar cei peste 30 de investitori au şansa să co-investească în oricare dintre acestea sume de până la 100.000 de euro, alături de Risky Business.
Și antreprenori din industrii tradiționale
Pe lângă investitorii proveniţi din IT, Risky Business reuşeşte să atragă în acest fond şi nume sonore din industrii tradiţionale, care cred în potenţialul acestui demers, precum Dan Pitic, fondator Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureșan, fondatorul Electrogrup sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România.
„Suntem mândri că am reunit atât de mulți investitori, diverși, cu experiență solidă, care cred în viziunea noastră și în promovarea investițiilor locale. Deși diverse structuri dedicate startup-urilor din România reușesc să atragă investitori străini, finanțatorii vor să fie aproape de startup-urile aflate la început. De aceea, dezvoltarea unei comunități locale de investitori este crucială pentru accelerarea dezvoltării tehnologice a României”, spune Jennifer Austin, cofondator Risky Business.
Pentru a selecta companiile în care să investească, Risky Business lansează un program de accelerare găzduit în Cluj Business Center, un epicentru al antreprenoriatului clujean. Programul culminează cu un Demo Day în cadrul Techsylvania, cea mai importantă conferință din domeniul tehnologiei din România. Anul trecut, evenimentul l-a avut pe Tim Draper, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori la nivel mondial, ca membru al juriului care a evaluat startup-urile. Anul acesta se preconizează prezenţa a peste 100 de investitori la eveniment.
Deadline – 15 februarie
„Risky Business nu este o simplă asociație sau un grup de tip angel, ci o structură care vrea şi poate să investească imediat în startup-uri de valoare, atât resurse financiare cât şi susţinerea celor peste 30 de investitori. Banii sunt în cont. Acum așteptăm startup-uri promițătoare”, spune Bogdan Colceriu, co-fondator Risky Business.
Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul mai oferă ajutor substanțial în ceea ce privește produsul, intrarea pe piață, strategia și multe altele.

Related posts

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Workspace Studio lanseaza un shop online cu produse dedicate ergonomiei

Nicolae Pop

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Consorțiul Universitaria și BCR, primul think tank universitar pentru leadership şi politici publice

Stefana Muresan

Lecții gratuite de golf la Transilvania Golf Club în acest week-end

Ligia Voro

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

“Greii” Europei, aduși la Cluj. Șansa agriculturii României: președinția UE

redactia

Jidvei lansează cea de-a V-a ediție a campaniei „Must de la Jidvei”  

Ligia Voro

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Varşovia, o rută de succes operată de pe Aeroportul clujean

Stefana Muresan

Grupul BRD Société Générale a semnat acordul de finanțare pentru proiectul Record Park

Ionut Oprea

Super Black Friday la Nissa

Ionut Oprea

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

Spaniolii de la Cikautxo se extind și fac noi angajări la Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Campionii Coman. Tatăl și fiul.

Ligia Voro

Pe unde vor circula trenul metropolitan și metroul din Cluj

Stefana Muresan

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

A. I.

100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Maramureșului

Nora Dumitrescu

Cât costă un castel în Transilvania

Stefana Muresan

Admitere 2017: UBB, mii de locuri şi specializări noi

Stefana Muresan

Încă un expert confirmat la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene”, București

redactia

Cluj Arena va avea gazon hibrid la fel cum au ”Camp Nou” și ”San Siro”. Investiție estimată între 500.000 – 1.000.000 de euro

redactia

Leave a Comment