Cluj Lideri si afaceri

Fond de investiții de 250.000 de euro la Cluj

30 de oameni de afaceri din Transilvania au înființat un fond de investiții pentru startup-uri. Valoarea inițială a fondului Risky Business e de 250.000 de euro, notează start-up.ro.
Potrivit sursei citate, peste 30 dintre cei mai proeminenţi oameni de afaceri din Transilvania au decis să finanţeze startup-uri accelerate la Cluj. Risky Business devine astfel primul program de accelerare din România care investeşte în echipele selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru aproximativ 10-15 echipe în 2017. Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj. Înscrierile pot fi făcute pe site-ul Risky Business.
Fondatorii Risky Business
Risky Business este fondat și condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin și Adrian Horotan, echipă care s-a remarcat prin rezultatele fără precedent pentru România, obţinute la Cluj cu programul de accelerare Spherik.
“Investesc în primul rând în echipa din spatele Risky Business. Am încredere că majoritatea companiilor accelerate de ei vor face titlurile ziarelor în următorii ani”, declară Sergiu Biriș, fondatorul Zonga şi Trilulilu potrivit start-up.ro.
Fondul de accelerare va investi până la 20.000 de euro în circa 15 companii de-a lungul acestui an, iar cei peste 30 de investitori au şansa să co-investească în oricare dintre acestea sume de până la 100.000 de euro, alături de Risky Business.
Și antreprenori din industrii tradiționale
Pe lângă investitorii proveniţi din IT, Risky Business reuşeşte să atragă în acest fond şi nume sonore din industrii tradiţionale, care cred în potenţialul acestui demers, precum Dan Pitic, fondator Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureșan, fondatorul Electrogrup sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România.
„Suntem mândri că am reunit atât de mulți investitori, diverși, cu experiență solidă, care cred în viziunea noastră și în promovarea investițiilor locale. Deși diverse structuri dedicate startup-urilor din România reușesc să atragă investitori străini, finanțatorii vor să fie aproape de startup-urile aflate la început. De aceea, dezvoltarea unei comunități locale de investitori este crucială pentru accelerarea dezvoltării tehnologice a României”, spune Jennifer Austin, cofondator Risky Business.
Pentru a selecta companiile în care să investească, Risky Business lansează un program de accelerare găzduit în Cluj Business Center, un epicentru al antreprenoriatului clujean. Programul culminează cu un Demo Day în cadrul Techsylvania, cea mai importantă conferință din domeniul tehnologiei din România. Anul trecut, evenimentul l-a avut pe Tim Draper, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori la nivel mondial, ca membru al juriului care a evaluat startup-urile. Anul acesta se preconizează prezenţa a peste 100 de investitori la eveniment.
Deadline – 15 februarie
„Risky Business nu este o simplă asociație sau un grup de tip angel, ci o structură care vrea şi poate să investească imediat în startup-uri de valoare, atât resurse financiare cât şi susţinerea celor peste 30 de investitori. Banii sunt în cont. Acum așteptăm startup-uri promițătoare”, spune Bogdan Colceriu, co-fondator Risky Business.
Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul mai oferă ajutor substanțial în ceea ce privește produsul, intrarea pe piață, strategia și multe altele.

Related posts

Fabrica de încălțăminte Clujana a depășit faza insolvenței

Nora Dumitrescu

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

Kadra (ex. Aluterm) Cluj, 35 mil. lei cifră de afaceri în 2018.

Ionel Albu

A fost modernizata singura sectie de chirurgie toracica din Cluj

Stefana Muresan

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Made in Romania: Patru companii din Transilvania premiate de BVB

Ligia Voro

Misiune economică în Iordania, organizată la Cluj, sub patronajul Casei Regale a României

Stefana Muresan

Werner Braun: Clubul Economic German Brașov este un liant între investitori și comunitate

Nicolae Pop

BearingPoint a castigat Central Banking Award 2016 la categoria „Furnizorul de Tehnologie al Anului”

Transilvania Business

Regina Maria susține start-up-urile din România cu abonamente medicale gratuite

Stefana Muresan

Grupul TERAPLAST și-a adus la Marketing omul care a revigorat Farmec și Gerovital

Stefana Muresan

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Parcul Etnografic din Cluj, revitalizat în urma unui concurs internațional de idei

Stefana Muresan

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Stefana Muresan

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Complexul de schi de pe Feleac a fost reamenajat

Nora Dumitrescu

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Centru Expozițional şi Park&Ride, pe 42 de hectare, lângă aeroportul Cluj

Stefana Muresan

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

TeraPlast și-a înființat propria firma de reciclare deșeuri din PVC

Stefana Muresan

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

redactia

Expoziție de machete între cele două terminale ale Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment