Infrastructura

TransCarpatic, la primul drum

După o lună de probe, trenul Astra TransCarpatic – companie care face parte din grupul de firme Astra Vagoane Călători Arad, controlat de Valer Blidar – va face primul drum.
astra 2  - astra 2 300x100 - TransCarpatic, la primul drum
„Avem plăcerea de a vă anunța că în data de 2 februarie 2017, va pleca din stația Arad, la ora 20.30, trenul nr. 15532 cu destinația Arad-Simeria-Sighișoara-Brașov-București Nord. Momentan, biletele de călătorie se pot achiziționa doar în tren de la personalul specializat. Începând cu a doua jumătate a lunii februarie, călătorii vor avea posibilitatea de a-și rezerva locurile online” – se arată într-o informare a companiei.
Preţul unui bilet de călătorie cu TransCarpatic se situează la nivelul celui practicat de CFR Călători pe ruta Arad-Bucureşti (240 de lei la vagon de dormit, 141 de lei la cuşetă cu şase locuri, 157 de lei la cuşetă cu patru locuri). „Trenul oferă condiţii deosebite, peste tot ceea ce avem acum în ţară. Printre dotări se află vagoane de dormit dotate cu duşuri, condiţiile de transport vor fi ca în avion, în sensul că vom servi la vagonul de dormit clasa I sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, la cuşetă doar cafea şi apă. Va avea însoţitori de bord. Interior luxos” – a declarat pentru Mediafax omul de afaceri Valer Blidar, acţionarul majoritar al grupului de firme Astra Vagoane Călători.
Trenul 15532 Arad-Bucureşti Nord va circula în zilele de 2/3, 5/6, 7/8, 9/10, 12/13, 14/15, 16/17 februarie şi zilnic în perioada 19/20 februarie-27/28 martie 2017. Cum spuneam, plecarea din Arad e programată seara, la ora 20.30, iar sosirea la Bucureşti – a doua zi dimineaţa, la ora 10.30. Durata călătoriei este de 13 ore şi 30 de minute. La întoarcerea din Capitală la Arad, călătoria durează 13 ore şi un minut. Trenul 15531 Bucureşti Nord-Braşov-Sighişoara-Simeria-Arad va pleca din Bucureşti la ora 21.07 şi va sosi în Arad la ora 10.08. Trenul 15531 Bucureşti-Arad va circula în zilele de 3/4, 6/7, 8/9, 10/11, 13/14, 15/16, 17/18 februarie şi zilnic în perioada 20/21 februarie-27/28 martie 2017.
Transcarpatic este un tren complet românesc, concepţie proprie a companiei Astra Vagoane Călători Arad. Investiţia în conceperea trenului, a companiei de transport AstraTranscarpatic şi a operaţionalizării rutei se ridică la 18-20 milioane euro.
S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. are ca obiect de activitate principal construcţia şi reparaţia materialului rulant. ASTRA Vagoane Călători S.A. şi-a dezvoltat capabilitatea sa tehnică şi acoperă prin compartimentele sale toate domeniile necesare fabricării de material rulant. Centrul de Cercetare, Proiectre şi Tehnologie (CCPT) s-a dezvoltat ca un centru de excelenţă unde se efectuează studiile tehnice în conformitate cu strategia ASTRA, şi se elaborează documentaţia de execuţie a vagoanelor, tehnologiile de fabricaţie şi soluţiile la cheie pentru problemele ridicate de clienţii noştrii.
În secţiile de producţie se fabrică şi se testează vagoanele de cale ferată, precum şi carcasele, boghiurile şi o gamă largă de componente. La ora actuală, S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. dispune de toate capacităţile pentru realizarea a toate tipurile de vagoane de călători de 200 km/h pentru traficul internaţional UIC, metrouri, tramvaie, şi servicii de mentenanţă, reconstrucţie şi modernizare vagoane călători, precum şi soluţii la cheie în conformitate cu nevoile clienţilor noştri.
S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. este nucleul unui grup de firme din care mai fac parte ASTRA VEST, SIRV TITU, MARMURA BUCUREŞTI,TRISTAR BUCUREŞTI, ARCONS SECURITY şi TREND-INVEST Arad.
Sursa foto: astra-passengers.ro

Related posts

Undă verde pentru lucrările la autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4

Stefana Muresan

| Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

AutostradaTransilvania. S-a stabilit poziţia pasajului peste autostradă și calea ferată în nodul rutier Iernut

Stefana Muresan

Încep lucrările la podul peste Someș dintre localitățile Seini și Pomi, contract de de 15 mil. lei

Stefana Muresan

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

Nora Dumitrescu

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

redactia

Charter Sibiu – Antalya – Sibiu în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

Șase ofertanți pentru lucrările de la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Termen de finalizare 2020

Stefana Muresan

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Stefana Muresan

Itinera Spa va construi pasajul Oltenița

Ligia Voro

Fonduri europene de peste 115 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Satu Mare

Stefana Muresan

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Autostrada Turda – Aiud va fi funcţională în acest an

Stefana Muresan

Aproximativ 2,7 miliarde de euro vor fi investiți în sectorul feroviar în 2014-2020

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finanţare pentru 70 kilometri noi ai Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Aeroportul Timişoara, primul din România cu tur virtual în Google Maps

redactia

Satu Mare: Al treilea pod peste Someș

Stefana Muresan

Autostrada A3 între Ogra și Câmpia Turzii: Progres ”foarte bun” al celor de la Astaldi-Max Boegl

Stefana Muresan

TAROM lansează ruta Sibiu – Stuttgart

Stefana Muresan

CJ Cluj modernizează 32 km de drumuri judeţene cu 12 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Municipiul Dej va avea centură ocolitoare până în 2021

redactia

Emil Boc: 30 de autobuze electrice pentru clujeni

Stefana Muresan

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Artera Proiect va construi Lotul 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, în valoare de 882 mil. lei

Stefana Muresan

Leave a Comment