Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parintele BMW în Romania începe să vândă şi Volkswagen

MHS Holding, grupul auto controlat de omul de afaceri Michael Schmidt, începe în acest an să vândă şi utilitare Volkswagen, printr-un proiect pilot în Brasov, existând posibilitatea de a ajunge la şapte centre de vânzări şi service pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale. Astfel, MHS Holding are în portofoliu mărcile BMW, MINI, Rolls-Royce, MAN, Neoplan şi Volkswagen Autovehicule Comerciale, anunţă hotnews.ro.
Începerea comercializării de utilitare Volkswagen a demarat firesc, deoarece compania MAN este deţinută de Volkswagen Group, iar, la un moment dat, dealerii MAN au putut aplica pentru a se extinde prin începerea comercializării de Volkswagen Autovehicule Comerciale. Una dintre firmele lui Michael Schmidt este importator general şi distribuitor în România pentru MAN, aşa că mutarea a fost logică.
Toate firmele lui Schmidt operează din 2016 sub umbrela MHS Holding, iar această grupare include firmele: Automobile Bavaria Group, MHS Truck & Bus Group România, Schmidt Gruppe Germany, MHS Automotive Austria.
Aşadar, omul de afaceri Michael Schmidt controlează cinci companii în trei ţări. Cererea lui Schmidt a fost aprobată, iar primul centru MAN care vinde utilitare Volkswagen este cel din Braşov.
Într-un scenariu ideal, Schmidt poate comercializa Volkswagen Autovehicule Comerciale în şapte amplasamente din România.
“Avem un proiect pilot în Braşov. Noi avem 8 locaţii MAN în toată ţara şi în toate – cu o singură excepţie, că este mai mic – avem capacitate suficientă (…). Dar depinde de Porsche România, unde ei văd eficienţa, o promovare a acestor maşini”, a explicat Michael Schmidt, marţi, 31 ianuarie, într-o conferinţă de presă ţinută în Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), susţine sursa citată.
Începută ca o afacere dedicată mărcii BMW, activitatea lui Michael Schmidt a ajuns acum un holding cu mai multe mărci şi companii, în mai multe ţări.
MHS Holding a avut în 2016 circa 374 milioane euro venit net şi 1.054 angajaţi. Firmele lui Schmidt din România vând aproape 70% dintre maşinile noi BMW şi MINI comercializate în toată ţara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timişoara: Americanii de la Azur văd afaceri în creştere cu 10%

Articolul următor

Ajutoare de stat: 10.000 de euro pentru 200 de porci

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share