Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița: Lacto-Muntean, cifră de afaceri de 5,1 mil. euro

Producătorul de lactate Lacto-Muntean, din localitatea Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, deţinut de antreprenorul Simion Drecşan, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 23 mil. lei (5,1 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, potrivit zf.ro.
Fabrica de lactate din Teaca are o capacitate de procesare de 30.000 litri de lapte pe zi, materie primă care este colectată de la fermele din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş, dar şi de la micii fermieri individuali. În 2008, compania a accesat fonduri europene în valoare de 2,6 mil. euro, din care 50% finanţare nerambursabilă, pentru înfiinţarea unei noi fabrici în care îşi desfăşoară compania activitatea în prezent.
”Creştere constantă a cifrei de afaceri din ultimii ani se datorează accentului pus pe dezvoltare prin accesarea programelor de investiţii, încheierii de noi parteneriate comerciale, intrării pe piaţa supermarketurilor, dar şi celor peste 100 de angajaţi ai companiei”, a spus Iulia Drecşan, manager al companiei Lacto-Muntean, potrivit sursei citate.
Lacto-Muntean produce anual aproape 3.000 de tone de produse finite, respectiv brânzeturi, unt, iaurt, smântână şi lapte de consum, din care cel mai bine vândut produs este telemeaua, care reprezintă circa 35% din cifra de afaceri a companiei.
”Ne situăm în prezent pe locul al treilea în judeţul Bistriţa-Năsăud privind cifra de afaceri din industria laptelui, cu o producţie anuală de 2.740 tone de produse lactate, producţie pe care o vindem prin cele 14 magazine proprii din judeţele Cluj, Mureş, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, în magazinele Profi, Selgros şi Billa, dar şi către distribuitori”, a afirmat Drecşan pentru zf.ro.
Piaţa lactatelor se ridică la 1 mld. euro
Piaţa produselor de lactate se apropia de 4,5 mld. lei (1 mld. euro) în 2015, potrivit datelor publice. Printre cei mai mari jucători din piaţă se numără procesatorii de lacatate Albalact, Danone, FrieslandCampina, Hochland, Covalact sau LaDorna.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Automobile Bavaria Group, creșteri spectaculoase!

Articolul următor
ADR Centru

ADR Centru: Grad ridicat de absorbție a fondurilor europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share