Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj: Cosmetic Plant, afaceri de peste 10 milioane de lei

Producătorul de cosmetice Cosmetic Plant a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri în creştere cu aproximativ 17%, comparativ cu 2015, şi mizează pe un avans cu cel puţin 10 procente în acest an, potrivit capital.ro.
Astfel, compania a ajuns la afaceri de peste 10,4 milioane de lei (2,3 milioane de euro) în creştere faţă de 2015 când a atins o cifră de afaceri de 8,9 milioane de lei (2 milioane de euro). În ceea ce priveşte volumul produselor vândute, acesta s-a situat la cca. 1,2 milioane de unităţi.
„Creşterea business-ului în 2016 a fost determinată de mai mulţi factori. Printre aceştia se numără mărirea gamei sortimentale, creşterea notorietăţii brandului şi lansarea livrărilor către lanţul de super şi hipermarketuri Carrefour, în a doua jumătate a anului”, a declarat Susana Laszlo (foto), director general al Cosmetic Plant, potrivit sursei citate.
Aceasta a subliniat, în plus, că majorarea business-ului a fost impulsionată şi de vânzările mari pentru produsele solare, odată cu lărgirea gamei cu produse bazate pe ulei de cocos BIO, acest lucru fiind facilitat şi de condiţiile meteorologice favorabile din lunile calde.
„Și în cazul shop-ului nostru online, în 2016 am realizat o creştere cu 16% a vânzărilor, româncele fiind tot mai interesate de achiziţia de produse cosmetice online. Raportat la cele mai bine vândute produse, cremele antirid sunt cele mai cerute, cu 57,4% din totalul produselor destinate îngrijirii tenului”, a mai spus Susana Laszlo.
În ceea ce priveşte exporturile companiei, anul 2016 a adus noi parteneriate în ţări precum Spania şi Grecia, dar şi lărgirea gamei sortimentale către magazinele partenere din Ungaria, unde compania deţine şi o reprezentanţă. În plus, de anul trecut produsele companiei sunt disponibile şi pe alte două noi pieţe, Franţa şi Cipru.
Pentru 2017, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 10 procente, la cca. 2,5 milioane de euro, cât şi a numărului de produse vândute.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Scutire de impozit pentru incubatoare de afaceri

Articolul următor

Veniturile Vodafone România în al treilea trimestru, la 178,7 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share