Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scutire de impozit pentru incubatoare de afaceri

Incubatoarele de afaceri care sunt deţinute în parte de o instituţie de stat vor putea primi scutiri de impozite dacă vor incuba minimum 16 firme şi vor crea cel puţin 32 de locuri de muncă, prin Legea incubatoarelor de afaceri pentru care Ministerul pentru Mediul de Afaceri a aprobat miercuri normele de aplicare.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a decis, miercuri, prin Ordin de Ministru, aprobarea responsabilităţilor ministerului pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 102/ 2016 privind Incubatoarele de Afaceri.
Prin Ordin se aprobă normele de aplicare privind Incubatoarele de Afaceri, titlul de Incubator care va fi acordat solicitanţilor, regulamentul de selectare şi numire a administratorului incubatorului de afaceri, în cazul în care printre fondatori se află o autoritate publică şi constituirea Comisiei cu atribuţii în domeniul incubatoarelor de afaceri, a informat ministerul .
Titlul de Incubator de Afaceri se acordă în urma depunerii:
• Cererii pentru acordarea titlului de incubator de afaceri,
• Studiului de fezabilitate pentru incubatorul de afaceri,
• Planul de afaceri,
• Dovada existenţei infrastructurii incubatorului de afaceri,
• Contractele incheiate de către administratorii, fondatorii sau proprietarii infrastructurii incubatorului cu furnizorii de utilităţi.
Ca urmare a obţinerii titlului de Incubator, solicitantul va avea obligativitatea incubării unui număr minim de 16 societăţi şi crearea de minim 32 locuri de muncă, pentru fiecare ciclu de incubare, a menţionat sursa citată.
Legea 102/2016 a fost publicată în Monitorul Oficial încă din luna mai 2016, însă pentru aplicarea sa era nevoie de norme de aplicare emise de la Guvern.
Potrivit Legii nr. 102/2016, incubatorul de afaceri este o structură de sprijin a afacerilor ce are scopul de a ajuta la dezvoltarea firmelor membre în perioada de început, prin asigurarea unor facilităţi comune şi a suportului managerial necesar.
Incubatorul de afaceri are ca scop crearea unui mediu favorabil, sustenabil pentru întreprinderile mici şi mijlocii nou-înfiinşate, stimulându-le potenţialul de dezvoltare şi de viabilitate.
Pentru încurajarea înfiinţării de incubatoare de afaceri, legea prevede acordarea de facilităţi fondatorului după cum urmeaza:
• scutirea de la plata impozitului pe teren, corespunzător terenului aferent infrastructurii incubatorului de afaceri;
• scutirea de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura incubatorul de afaceri;
• scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale;
• alte facilităţi care pot fi acordate, potrivit legii, de autorităţile administraţiei publice locale sau centrale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihor: Lecția germană- învățământ lângă parcurile industriale

Articolul următor

Cluj: Cosmetic Plant, afaceri de peste 10 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share