Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Congresul European de Cardiologie. Noi perspective în cercetare

Societatea Europeană de Cardiologie a organizat, la sfârșitul lunii august, la Roma (Italia), Congresul European de Cardiologie, o nouă ediţie, o manifestare științifică de rang înalt, la care au luat parte personalități sonore ale cardiologiei europene și de peste Ocean.
Organizat sub sloganul „Where the world of cardiology comes together”, Congresul European de Cardiologie a reunit peste 20.000 de participanți, care au prezentat noile trenduri ale cercetării cardiovasculare. România a fost reprezentată de patru personalități recunoscute pe plan internațional în domeniul cardiologiei, una dintre ele fiind prof. univ. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș, președintele Comisiei de Cercetare Științifică a Senatului UMF Tîrgu-Mureș și expert al Comisiei Europene.
Noile perspective
În cadrul manifestării științifice, prof. univ. dr. Theodora Benedek a moderat,
alături de prof. Karin Sipido, președintele Panelului de Sănătate din Comisia Europeană, secțiunea dedicată noilor perspective în viitorul cercetării cardiovasculare prin prisma proiectelor finanțate de către Comisia Europeană. „La sfârșitul lunii august, a avut loc, la Roma, Congresul European de Cardiologie, cea mai mare și prestigioasă manifestare științifică din domeniul cardiologiei, un congres cu peste 20.000 de participanți. Au participat nume sonore ale cardiologiei europene și de peste Ocean, iar țara noastră a avut patru reprezentanți ca președinți de ședință, trei din București și unul din Tîrgu-Mureș, care au moderat secțiunile destinate diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca, în viitor, România să fie mai bine reprezentată în aceste structuri europene de organizare a congreselor internaționale. Eu am reprezentat atât centrul universitar Tîrgu-Mureș, cât și Comisia Europeană la acest congres și am moderat, ca președinte de ședință, alături de președintele Panelului de Sănătate din Comisia Europeană, prof. Karin Sipido, lucrările secțiunii dedicate noilor perspective în viitorul cercetării cardiovasculare prin prisma proiectelor finanțate de către Comisia Europeană. La această secțiune am încercat să facem o prezentare cât mai complexă a posibilităților de accesare a granturilor oferite de Comisia Europeană pentru dezvoltarea carierei tinerilor cercetători care activează în domeniul bolilor cardiovasculare, prin granturi de cercetare, burse, de schimburi interuniversitare oferite de către Comisia Europeană”, a declarat prof. univ. dr. Theodora Benedek.
Dezvoltarea tehnicilor imagistice
Prof. univ. dr. Theodora Benedek a afirmat că în prezent se pune un mare accent pe dezvoltarea tehnicilor imagistice și pe utilizarea programelor personalizate de prevenție cardiovasculară cu ajutorul telefoanelor inteligente. „În cadrul Congresului European de Cardiologie s-au prezentat noile trenduri din cercetarea cardiovasculară. În prezent, se pune accent pe dezvoltarea tehnicilor imagistice, pentru că există foarte multe posibilități de dezvoltare a softurilor și a echipamentelor imagistice hibride sau de fuziune. Un alt domeniu de interes care câștigă tot mai mult teren în este cel reprezentat de conceptul de monitorizare de la distanță a pacientului prin utilizarea telefoniei mobile și a aplicațiilor pe smartphone și tabletă, fără ca pacientul să fie nevoit să mai vină la control, precum și utilizarea programelor personalizate de prevenție cardiovasculară cu ajutorul unor tablete, în care sunt introduse softuri prin care pacientul interacționează cu medicul și cu stația centrală, obținând zilnic sfaturi de adaptare a dietei, a regimului de efort, de la o zi la alta, în funcție de statusul cardiovascular. În acest domeniu s-au dezvoltat programe întregi ale Comisiei Europene, destinate dezvoltării medicinii personalizate”, a precizat prof. univ. dr. Theodora Benedek.
de Teodora Mîndru

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Galleria Mall Arad, planuri de relansare

Articolul următor

Parcul de Vânătoare Șarlota, 112 ani de istorie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share