Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UniCredit, operațiune de majorare a capitalului

Grupul bancar italian UniCredit, prezent și pe piața din România, a anunțat miercuri seară că în data de 6 februarie va lansa o operațiune de emitere de noi acțiuni în valoare de 13 miliarde de euro, o componentă importantă a strategiei sale de consolidare a bazei de capital, informează Reuters, citată de Agerpres.
Într-un comunicat de presă, cea mai mare bancă italiană a informat că prețul emisiunii este de 8,09 euro pe acțiune, urmând să ofere 13 noi acțiuni ordinare pentru fiecare 5 acțiuni ordinare deținute. Prețul fixat de UniCredit pentru noile acțiuni ce urmează să fie emise este cu 38% mai mic decât valoare teoretică a acțiunilor. Miercuri seară, acțiunile UniCredit au încheiat ședința de tranzacționare a bursei de la Milano în creștere cu 5,7% până la 26,6 euro per titlu.
Sub conducerea noului director general, francezul Jean-Pierre Mustier, banca a început să vândă active și să reducă costurile în cadrul unui plan strategic de restructurare denumit “Transform 2019”. “Finalizarea cu succes a vânzării de acțiuni va permite grupului să își mențină cerințele de capital după măsurile implementate în cadrul planului Transform 2019”, a informat banca italiană într-un comunicat.
UniCredit a precizat că vânzarea de noi acțiuni, garantată de un sindicat bancar, va începe luni, 6 februarie, și speră să se finalizeze până la data de 10 martie.
UniCredit este prezentă în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. Grupul bancar este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Veniturile Vodafone România în al treilea trimestru, la 178,7 milioane de euro

Articolul următor

Galleria Mall Arad, planuri de relansare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share