Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Holzindustrie Schweighofer – sistem de urmărire a camioanelor prin GPS

Holzindustrie Schweighofer (HS) dezvoltă și implementează un sistem de urmărire a camioanelor prin GPS pentru livrările directe de lemn, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.
Sistemul, denumit Timflow, va fi gestionat de unul dintre cei mai importanți furnizori de telefonie mobilă din România.
Începând cu decembrie 2016, Holzindustrie Schweighofer a început să echipeze cu dispozitive GPS camioanele care livrează bușteni la fabricile de cherestea și la punctele de lucru (depozite).
Potrivit oficialilor HS, furnizorii și transportatorii vor trebui să prezinte traseul parcurs de camioane, în plus față de toate celelalte documente cerute de legislația în vigoare. Traseul GPS va fi analizat cu atenție.
“Prin această măsură ne vom asigura că încărcătura camionului provine într-adevăr din locul specificat în documente și că transportatorii nu pot devia de la traseul prestabilit și nu pot falsifica documentele emise pentru HS pentru a livra lemn ilegal altor procesatori” declara Hannes Plackner—Project Manager Holzindustrie Schweighofer .
Procedura Timflow de urmărire a camioanelor care livrează lemn la Holzindustrie Schweighofer este următoarea:
* La locul de încărcare, șoferul camionului va fotografia încărcătura, va introduce în sistemul Timflow numărul avizului, numerele de înmatriculare ale camionului și va apasa butonul start. În acel moment, transportul se consideră ca și ,,început’.
* Pe durata transportului, dispozitivul GPS, care este integrat în instalația electrică a camionului, înregistrează traseul acestuia, la intervale de 30 de secunde și transmite aceste date către un server cloud.
* Atunci când camionul ajunge la fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer, transportul este marcat în sistemul Timflow ca fiind ,,ajuns la destinație’ de către angajații HS. În mod automat, pachetul de date va fi încărcat pe dispozitivul angajatului HS de la poarta fabricii. Acest pachet de date cuprinde:
—Fotografii ale încărcăturii înainte de începerea transportului
—Numărul de aviz
—Numerele de înmatriculare
—Ruta parcursă de camion de la locul de încărcare și până la destinație
* Angajatul de la poarta fabricii HS verifică toate aceste date. Dacă acesta identifică nereguli, cum ar fi o deviere inexplicabilă de la ruta firească sau o diferență a încărcăturii suprinsă în fotografiile făcute înainte de a începe transportul și cele de la destinație, camionul nu va fi acceptat.
După 24 de ore (pentru a respecta drepturile șoferului în ceea ce privește datele cu caracter personal), setul de date aferente transportului va fi publicat pe timflow.com unde cei interesați pot accesa aceste date, pot cere documentele încărcăturii și pot trimite observații către Holzindustrie Schweighofer. HS va verifica imediat aceste informații și va răspunde reclamantului în cazul confirmării suspiciunilor, dacă respectivul caz este dat pe mâna autorităților sau dacă nu există nicio dovadă a vreunei nereguli.
Pachetul de date pentru fiecare încărcătură va fi publicat imediat cum sistemul Timflow va fi operațional complet (programat pentru primul trimestrul din 2017).
La momentul actual, peste 185 de camioane sunt deja echipate cu dispozitivul Timflow-GPS. La sfârșitul primului trimestru al anului 2017, peste 400 de camioane vor fi echipate cu acest dispozitiv.
Precizăm că HS înregistrează în România mai multe locații de producție – Sebeș, Comănești, Rădăuți, Siret și Reci.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

“Stranierii” ridică economia din Valea Jiului

Articolul următor

Braşov: Star East Pet, preluată de austriecii de la Alpla

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Topul Firmelor din Bihor ediția a XXXI-a

În anul 2023 au depus bilanț 30.361 firme, aferente județului Bihor, fiind acceptate pentru calculul punctajului, conform metodologiei,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share