Cluj Lideri si afaceri Slider

Cemacon Cluj, dimensiune record a business-ului

Producătorul de cărămidă Cemacon Cluj a finalizat anul 2016 cu afaceri de 86,8 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.
Pentru CEMACON, 2016 a reprezentat cel mai bun an din istoria sa, înregistrând creşteri record şi reuşite importante. Cifra de afaceri netă a crescut cu 28%, iar profitul operațional (EBITDA) depăşeşte 16 milioane de lei. Este al şaselea an consecutiv de creştere, cifra de afaceri brută atingând pragul de 20 milioane de euro, potrivit datelor oficiale furnizate de oficialii companiei.
“Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ținta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% a cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piață, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente față de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară.
În condițiile unei evoluții pozitive a pieței, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătățit, astfel, poziția la nivel național, iar statutul de lider al pieței din Transilvania este puternic consolidat.” a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.
Veniturile operaționale ale companiei au crescut cu 16%, componentele principale fiind vânzarea de produse finite şi cea de marfă, unde s-a inregistrat o dinamică puternic pozitivă. Ambele facilități de producție au funcționat la capacitate 100%, iar operarea fabricii de la Zalău timp de 12 luni în 2016, fața de 9 luni în 2015, a contribuit substanțial la expansiunea afacerii, generând totodată şi creşterea cheltuielilor operaționale cu 12%.
Pentru 2017, CEMACON îşi propune consolidarea business-ului şi a poziției de jucător de top pe piața materialelor de construcții prin creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, menținerea poziției de lider al pieței de cărămidă din Transilvania, realizarea de investiții pentru susținerea creşterii şi continuarea valorificării activelor aparținȃnd CEMACON Real Estate.
“În 2017 vom consolida compania prin eficientizare; nu avem presiunea creşterii vânzărilor de blocuri ceramice, capacitățile de producție fiind folosite în proporție de 100% şi ne vom concentra pe creşterea calității vânzării. Avem în plan, de asemenea, proiecte de investiții care să ne sustină creşterea pe termen mediu.” a completat Liviu Stoleru.
CEMACON SA ocupă locul al II-lea în topul producătorilor de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieței din Transilvania.
Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.
CEMACON SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deținută, preponderent, de acționari instituționali, fonduri de investiții româneşti şi străine; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

Related posts

The MIPIM 2020 finalists

Ionut Oprea

Bucharest- skyline transformation 2025 | Colliers – Bucharest office market: more and taller is still better

Ionut Oprea

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

redactia

CBRE: Crăciunul începe în noiembrie, odată cu Black Friday

Ionut Oprea

Business Focus Timișoara: lideri în business și programe speciale de employer branding, inteligență emoțională și leadership

Ionut Oprea

Gilău-Nădășelu va fi conectată la Autostrada Transilvania. La sfârșitul lunii, recepția lucrărilor de la Gilău

redactia

SÂMBĂTĂ, 5 MAI 2018, ORELE 10.30-16.00: ÎMPREUNIȘUL-MĂSURIȘUL OILOR ÎN TRANSILVANIA TRADIȚIONALĂ, RECONSTITUIT ÎN PARCUL ETNOGRAFIC „ROMULUS VUIA”

Stefana Muresan

La 100 de ani de la înfiinţarea universităţii româneşti din Cluj, UBB țintește recunoaștere internațională după modelul Harvard

redactia

HR Summit Cluj-Napoca – Punctul de întâlnire al specialiştilor HR din Transilvania!

Stefana Muresan

Recrutările de personal din Ardeal se mută în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Fabrică de 12 milioane de euro: Grupul TeraPlast intră pe piața de ambalaje biodegradabile

Ion Surdu

EMS – supplier of the best flooring systems

redactia

E.ON Distribuție România a devenit Delgaz Grid

Stefana Muresan

Avansează şantierul pe 16 km din Autostrada Transilvania

redactia

Kaufland, un nou magazin la Brașov și 100 de locuri create

Stefana Muresan

Două noi programe de studiu la Universitatea Oradea din acest an

Traian Dan

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Stefana Muresan

Comunicat privind demararea proiectului: Realizare platformă multimedia ”ARDEAL24.RO” – Ziar Regional Online

Nicolae Pop

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Nora Dumitrescu

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Romgaz: Întâlnire pentru dezvoltarea proiectului Caragele. 40 milioane investiți în proiect

Ligia Voro

Românii ar alege o carieră în IT pentru atractivitate, siguranță și salarii mari

Traian Dan

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

redactia

Leave a Comment