Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cemacon Cluj, dimensiune record a business-ului

Producătorul de cărămidă Cemacon Cluj a finalizat anul 2016 cu afaceri de 86,8 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.
Pentru CEMACON, 2016 a reprezentat cel mai bun an din istoria sa, înregistrând creşteri record şi reuşite importante. Cifra de afaceri netă a crescut cu 28%, iar profitul operațional (EBITDA) depăşeşte 16 milioane de lei. Este al şaselea an consecutiv de creştere, cifra de afaceri brută atingând pragul de 20 milioane de euro, potrivit datelor oficiale furnizate de oficialii companiei.
“Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ținta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% a cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piață, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente față de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară.
În condițiile unei evoluții pozitive a pieței, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătățit, astfel, poziția la nivel național, iar statutul de lider al pieței din Transilvania este puternic consolidat.” a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.
Veniturile operaționale ale companiei au crescut cu 16%, componentele principale fiind vânzarea de produse finite şi cea de marfă, unde s-a inregistrat o dinamică puternic pozitivă. Ambele facilități de producție au funcționat la capacitate 100%, iar operarea fabricii de la Zalău timp de 12 luni în 2016, fața de 9 luni în 2015, a contribuit substanțial la expansiunea afacerii, generând totodată şi creşterea cheltuielilor operaționale cu 12%.
Pentru 2017, CEMACON îşi propune consolidarea business-ului şi a poziției de jucător de top pe piața materialelor de construcții prin creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, menținerea poziției de lider al pieței de cărămidă din Transilvania, realizarea de investiții pentru susținerea creşterii şi continuarea valorificării activelor aparținȃnd CEMACON Real Estate.
“În 2017 vom consolida compania prin eficientizare; nu avem presiunea creşterii vânzărilor de blocuri ceramice, capacitățile de producție fiind folosite în proporție de 100% şi ne vom concentra pe creşterea calității vânzării. Avem în plan, de asemenea, proiecte de investiții care să ne sustină creşterea pe termen mediu.” a completat Liviu Stoleru.
CEMACON SA ocupă locul al II-lea în topul producătorilor de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieței din Transilvania.
Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.
CEMACON SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deținută, preponderent, de acționari instituționali, fonduri de investiții româneşti şi străine; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

NEPI continuă investițiile: 40 mil. euro în Satu Mare, 20 mil. în Sibiu

Articolul următor

Ministrul Turismului: 700.000 lei pentru Straja

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share