Cluj Lideri si afaceri Slider

Cemacon Cluj, dimensiune record a business-ului

Producătorul de cărămidă Cemacon Cluj a finalizat anul 2016 cu afaceri de 86,8 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.
Pentru CEMACON, 2016 a reprezentat cel mai bun an din istoria sa, înregistrând creşteri record şi reuşite importante. Cifra de afaceri netă a crescut cu 28%, iar profitul operațional (EBITDA) depăşeşte 16 milioane de lei. Este al şaselea an consecutiv de creştere, cifra de afaceri brută atingând pragul de 20 milioane de euro, potrivit datelor oficiale furnizate de oficialii companiei.
“Am atins nişte vârfuri importante, în toate aspectele business-ului: am dublat ținta de creştere estimată pentru acest an, cu un avans de 28% a cifrei de afaceri, în urma fructificării unor contexte interne şi de piață, avem o EBITDA de 19%, în creştere cu 3 procente față de anul trecut, şi un rezultat net de peste 5 milioane de lei, rezultat neafectat de restructurarea financiară.
În condițiile unei evoluții pozitive a pieței, estimate la 8-10%, CEMACON a crescut cu 28% volumul de blocuri ceramice vândute. Ne-am îmbunătățit, astfel, poziția la nivel național, iar statutul de lider al pieței din Transilvania este puternic consolidat.” a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.
Veniturile operaționale ale companiei au crescut cu 16%, componentele principale fiind vânzarea de produse finite şi cea de marfă, unde s-a inregistrat o dinamică puternic pozitivă. Ambele facilități de producție au funcționat la capacitate 100%, iar operarea fabricii de la Zalău timp de 12 luni în 2016, fața de 9 luni în 2015, a contribuit substanțial la expansiunea afacerii, generând totodată şi creşterea cheltuielilor operaționale cu 12%.
Pentru 2017, CEMACON îşi propune consolidarea business-ului şi a poziției de jucător de top pe piața materialelor de construcții prin creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, menținerea poziției de lider al pieței de cărămidă din Transilvania, realizarea de investiții pentru susținerea creşterii şi continuarea valorificării activelor aparținȃnd CEMACON Real Estate.
“În 2017 vom consolida compania prin eficientizare; nu avem presiunea creşterii vânzărilor de blocuri ceramice, capacitățile de producție fiind folosite în proporție de 100% şi ne vom concentra pe creşterea calității vânzării. Avem în plan, de asemenea, proiecte de investiții care să ne sustină creşterea pe termen mediu.” a completat Liviu Stoleru.
CEMACON SA ocupă locul al II-lea în topul producătorilor de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieței din Transilvania.
Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.
CEMACON SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deținută, preponderent, de acționari instituționali, fonduri de investiții româneşti şi străine; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

Related posts

CTP acquires Equest Logistic Park, expands CTPark Bucharest by 57,000 m2

Papuc Irina

S-a născut copilul cu numărul 100 în Maternitatea Spitalului REGINA MARIA Cluj

Nicolae Pop

Electrogrup Cluj, cu afaceri anuale de 92 mil. euro, vrea la bursă

Stefana Muresan

Schimbările climatice, tema fierbinte evitată de liderii UE la Summit-ul de la Sibiu

Ligia Voro

În regim de autostradă, de la Sibiu până la Viena, cu o întrerupere de 13 km

Stefana Muresan

Fuziune în industria jocurilor video din România: Scorpius Games se alătură echipei Amber

Papuc Irina

Șeful aeroporturilor din România: “Ne trebuie fonduri UE pentru terminalele cargo”

Nora Dumitrescu

Sibienii au cel mai mare salariu din regiune

Stefana Muresan

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

Clujul, timp de două zile capitala europeană a clusterelor

Ligia Voro

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Premiere pentru IRUM SA Reghin

Ligia Voro

Schaeffler România a primit distincția „Supplier Quality Excellence Award” din partea General Motors

Papuc Irina

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda, în grafic pentru octombrie

Stefana Muresan

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

redactia

Ale cui sunt primele certificate montane pentru cașcaval, smântână și urdă din România

Stefana Muresan

După 28 de ani, Barajul de la Răstolița se apropie de finalizare?

Ligia Voro

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

Autostrada Gilău-Nădășelu, aproape de deschidere

Stefana Muresan

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Oradea Job Expo dă startul la angajările de toamnă în Bihor

Traian Dan

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

ALISIA ENCO lansează o nouă colecție de cămăși business cu motive grecești

Ionut Oprea

Leave a Comment