Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NEPI continuă investițiile: 40 mil. euro în Satu Mare, 20 mil. în Sibiu

Compania NEPI are în vedere deschiderea unui mall regional la Satu Mare în cursul acestui an, dar și reconfigurarea mall-ului din Sibiu. Proiectul de la Satu Mare va avea o suprafață de 18.000 mp, mall-ul ar urma să fie unul regional, iar investiția e anunțată la 40 de milioane de euro doar în centrul comercial.
Potrivit Colliers, pentru anul 2017, volumul de spații comerciale este estimat la 180.000 mp, în condițiile în care vor fi finalizate parcurile de retail: Shopping City Satu Mare (18.000 mp) și Prima Shops Oradea (10.000 mp), precum și extinderi ale proiectelor existente Shopping City Sibiu (16.900 mp – extindere) și Shopping City Galați (27.000 mp – extindere).
Reprezentanţii investitorului NEPI au participat săptămâna trecută la o discuţie cu primarul municipiului Satu Mare pentru a stabili ultimele detalii legate de demararea investiţiei NEPI Mall în Satu Mare. Printre altele, s-a reiterat și faptul că investitorul va contribui financiar la costurile de proiectare a podului pietonal peste Someş.
Locația viitorului mall este în locul fabricii Sarmex de pe drumul Careiului, în apropierea hipermarket-ului Kaufland.
„Mega mall-ul NEPI va fi unul modern, cum nu mai există în Europa Central-Estică”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor în cadrul unei conferințe de presă la finele anului trecut. Acesta va fi un mall regional care va avea două fațade, una spre Drumul Careiului și una spre Someș.
Edilul a mai subliniat și faptul că NEPI va participa cu 100.000 de euro pentru construirea unui pasaj pietonal care va lega Piața 25 Octombrie de noua zonă comercială, potrivit presei locale.
Investiție de 20 milioane de euro în Sibiu
Achiziţionat de NEPI în prima parte a anului trecut, Shopping City Sibiu a intrat sub expertiza managerială a dezvoltatorului. NEPI a anuntat achizitionarea proiectului Shopping city Sibiu pentru suma de 100 de milioane de euro.
Oficialii NEPI au anunțat că au în plan pentru 2017 și un proiect de reconfigurare a mall-ului Shopping City Sibiu, care va presupune o investiţie de 20 milioane de euro, în plan fiind atât deschiderea unui cinematograf, cât şi modificări la galeria comercială.
Shopping City Sibiu va intra în 2017 într-un proces de modernizare şi extindere prin care galeria va fi reconfigurată prin construirea unui nou nivel, pe o suprafaţă de aproximativ 11.000 de metri pătraţi, care va include 50 de noi spaţii de cumpărături, cât şi o nouă zonă de divertisment şi food court.
Astfel, la finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafaţă totală de aproximativ 90.000 de metri pătraţi, devenind unul dintre cele mai mari centre comerciale din ţară.
Modernizarea va viza o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi, modificările planificate urmând să transforme complet aspectul actualului centru comercial, atât prin adăugarea noului nivel, cât şi prin modificarea designului.
Investiție de 25 mil. euro în Piatra Neamț
Fondul sud-african de investiţii NEPI a inaugurat în decembrie anul trecut centrul comercial Shopping City din Piatra Neamţ, după o investiţie de 25 de milioane de euro. „În ultimii ani, NEPI a investit intens în România, ceea ce reconfirmă faptul că suntem un dezvoltator imobiliar extrem de activ, Shopping City Piatra-Neamţ fiind al doilea centru comercial pe care îl inaugurăm în acest an (2016, n.r.), după Shopping City Timişoara. Un astfel de concept de retail are forţa de a atrage locuitorii din întreaga regiune, tocmai pentru că l-am proiectat plecând de la nevoile românilor din nord-estul ţării (…), iar în primul an de funcţionare ne aşteptăm să ne treacă pragul peste 5,5 milioane de vizitatori”, a declarat reprezentntul NEPI, Sebastian Mahu, la data inaugurării Centrului din Piatra Neamț.
Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, precum şi alte centre comerciale.
NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.
Fuziune NEPI – Rockcastle
NEPI si fondul de investiții Rockcastle au incheiat un acord cadru in 13 decembrie 2016, in urma caruia activitatile celor doua societati vor fuziona intr-o noua entitate, inregistrata in Insula Man, NEPI Rockcastle PLC, potrivit unui raport dat astazi publicității la sfârșitul anului trecut.
NEPI este unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari care detine, dezvolta si administreaza proprietati comerciale dominante si cladiri de birouri clasa A in Europa Centrala si de Est (CEE). Rockcastle este investitor imobiliar care detine, dezvolta si administreaza proprietati comerciale dominante in regiunea CEE si investeste in actiuni cotate global. Capitalizarea bursiera a NEPI se situeaza in jurul a 3,4 miliarde euro, respectiv circa 2,2 miliarde euro în cazul Rockcastle, potrivit wall-street.ro.
NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori din Johannesburg (Africa de Sud) si Londra.
In 2016, NEPI a atras peste 150 de milioane de euro de la actionari pentru a finanta achizitiile efectuate si investitiile care vor fi realizate in viitor si in Romania.
Sursa foto: nepinvest.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bogdan Chiritoiu la conferința PRIA Competition

Articolul următor

Cemacon Cluj, dimensiune record a business-ului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share