Lideri si afaceri

NEPI continuă investițiile: 40 mil. euro în Satu Mare, 20 mil. în Sibiu

Compania NEPI are în vedere deschiderea unui mall regional la Satu Mare în cursul acestui an, dar și reconfigurarea mall-ului din Sibiu. Proiectul de la Satu Mare va avea o suprafață de 18.000 mp, mall-ul ar urma să fie unul regional, iar investiția e anunțată la 40 de milioane de euro doar în centrul comercial.
Potrivit Colliers, pentru anul 2017, volumul de spații comerciale este estimat la 180.000 mp, în condițiile în care vor fi finalizate parcurile de retail: Shopping City Satu Mare (18.000 mp) și Prima Shops Oradea (10.000 mp), precum și extinderi ale proiectelor existente Shopping City Sibiu (16.900 mp – extindere) și Shopping City Galați (27.000 mp – extindere).
Reprezentanţii investitorului NEPI au participat săptămâna trecută la o discuţie cu primarul municipiului Satu Mare pentru a stabili ultimele detalii legate de demararea investiţiei NEPI Mall în Satu Mare. Printre altele, s-a reiterat și faptul că investitorul va contribui financiar la costurile de proiectare a podului pietonal peste Someş.
Locația viitorului mall este în locul fabricii Sarmex de pe drumul Careiului, în apropierea hipermarket-ului Kaufland.
„Mega mall-ul NEPI va fi unul modern, cum nu mai există în Europa Central-Estică”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor în cadrul unei conferințe de presă la finele anului trecut. Acesta va fi un mall regional care va avea două fațade, una spre Drumul Careiului și una spre Someș.
Edilul a mai subliniat și faptul că NEPI va participa cu 100.000 de euro pentru construirea unui pasaj pietonal care va lega Piața 25 Octombrie de noua zonă comercială, potrivit presei locale.
Investiție de 20 milioane de euro în Sibiu
Achiziţionat de NEPI în prima parte a anului trecut, Shopping City Sibiu a intrat sub expertiza managerială a dezvoltatorului. NEPI a anuntat achizitionarea proiectului Shopping city Sibiu pentru suma de 100 de milioane de euro.
Oficialii NEPI au anunțat că au în plan pentru 2017 și un proiect de reconfigurare a mall-ului Shopping City Sibiu, care va presupune o investiţie de 20 milioane de euro, în plan fiind atât deschiderea unui cinematograf, cât şi modificări la galeria comercială.
Shopping City Sibiu va intra în 2017 într-un proces de modernizare şi extindere prin care galeria va fi reconfigurată prin construirea unui nou nivel, pe o suprafaţă de aproximativ 11.000 de metri pătraţi, care va include 50 de noi spaţii de cumpărături, cât şi o nouă zonă de divertisment şi food court.
Astfel, la finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafaţă totală de aproximativ 90.000 de metri pătraţi, devenind unul dintre cele mai mari centre comerciale din ţară.
Modernizarea va viza o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi, modificările planificate urmând să transforme complet aspectul actualului centru comercial, atât prin adăugarea noului nivel, cât şi prin modificarea designului.
Investiție de 25 mil. euro în Piatra Neamț
Fondul sud-african de investiţii NEPI a inaugurat în decembrie anul trecut centrul comercial Shopping City din Piatra Neamţ, după o investiţie de 25 de milioane de euro. „În ultimii ani, NEPI a investit intens în România, ceea ce reconfirmă faptul că suntem un dezvoltator imobiliar extrem de activ, Shopping City Piatra-Neamţ fiind al doilea centru comercial pe care îl inaugurăm în acest an (2016, n.r.), după Shopping City Timişoara. Un astfel de concept de retail are forţa de a atrage locuitorii din întreaga regiune, tocmai pentru că l-am proiectat plecând de la nevoile românilor din nord-estul ţării (…), iar în primul an de funcţionare ne aşteptăm să ne treacă pragul peste 5,5 milioane de vizitatori”, a declarat reprezentntul NEPI, Sebastian Mahu, la data inaugurării Centrului din Piatra Neamț.
Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, precum şi alte centre comerciale.
NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.
Fuziune NEPI – Rockcastle
NEPI si fondul de investiții Rockcastle au incheiat un acord cadru in 13 decembrie 2016, in urma caruia activitatile celor doua societati vor fuziona intr-o noua entitate, inregistrata in Insula Man, NEPI Rockcastle PLC, potrivit unui raport dat astazi publicității la sfârșitul anului trecut.
NEPI este unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari care detine, dezvolta si administreaza proprietati comerciale dominante si cladiri de birouri clasa A in Europa Centrala si de Est (CEE). Rockcastle este investitor imobiliar care detine, dezvolta si administreaza proprietati comerciale dominante in regiunea CEE si investeste in actiuni cotate global. Capitalizarea bursiera a NEPI se situeaza in jurul a 3,4 miliarde euro, respectiv circa 2,2 miliarde euro în cazul Rockcastle, potrivit wall-street.ro.
NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori din Johannesburg (Africa de Sud) si Londra.
In 2016, NEPI a atras peste 150 de milioane de euro de la actionari pentru a finanta achizitiile efectuate si investitiile care vor fi realizate in viitor si in Romania.
Sursa foto: nepinvest.com

Related posts

OMV, profit peste așteptări în T1 din 2017

Stefana Muresan

Teraplast – planuri ambițioase: exporturile să ajungă la 25% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Alba Iulia: Apulum, peste 1.500 de angajaţi şi locuri de muncă disponibile

Stefana Muresan

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

Ale cui sunt primele certificate montane pentru cașcaval, smântână și urdă din România

Stefana Muresan

Brașov: Coresi Shopping Resort, 25.000 de vizitatori pe zi în 2016

Stefana Muresan

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România – investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Papuc Irina

Clever Taxi, cea mai folosită aplicație de comandă de taxi din România, cumpărată de Daimler

Stefana Muresan

Bistriţa: Filadelfia, afaceri de 37 mil. euro în 2016

Stefana Muresan

Evenimentele, cea mai eficientă modalitate de promovare B2B

Ionut Oprea

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie și estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat

Stefana Muresan

Farmec deschide primul magazin Gerovital din Cluj

Stefana Muresan

FOTO: Fermele de excepție ale Ardealului, testate de europeni  

Ligia Voro

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Stefana Muresan

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

Camera Economică a Austriei, întâlnire cu reprezentanții Guvernului

Stefana Muresan

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

OMV Petrom are un nou director general executiv

Stefana Muresan

Acoperire națională a aplicației Regista: peste 300 de primării și companii din România folosesc aplicația de registratură și managementul documentelor

Nicolae Pop

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Andre Vivan da Silva, membru de Board FIC – soluții, priorități și direcții pentru România

redactia

Nou director pentru NRCC

Transilvania Business

1 comment

Satu Mare va avea pod pietonal peste Somes si Mall regional de 40 de milioane de euro » SM Live 14 February 2017 at 9:14

[…] Cititi continuarea pe transilvaniabusiness.ro click aici. […]

Reply

Leave a Comment