Contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti a fost atribuit prin procedură de licitaţie publică asocierii Spea Ingegneria Europea, sucursala din Bucureşti, contractul având o durată de implementare de 17 luni, potrivit unui comunicat transmis luni de CNAIR.
Contractul „Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti” a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă asocierii Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti Tecnic Consulting Engineering România SRL, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Finanţarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (85%) şi bugetul de stat (15%).
CNAIR a supus dezbaterii publice cele cinci variante de traseu ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti, încă din faza realizării Studiului de Fezabilitate şi a declanşat discuţii cu autorităţile locale şi cu toţi cei interesaţi.
Având în vedere importanţa acestui proiect, autostrada Sibiu-Piteşti, la nivelul CNAIR s-a înfiinţat încă de anul trecut colectivul de lucru – Unitatea de Implementare pentru Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru „Autostrada Sibiu-Piteşti”. Această unitate, în cadrul căreia au fost desemnaţi 18 angajaţi ai CNAIR de diferite specializări, va urmări procesul de realizare a SF-ului şi, în mod special, realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât să fie respectate standardele de calitate impuse de UE.
Pentru realizarea eficientă a Studiului de Fezabilitate, compania a decis în luna decembrie 2016 suspendarea contractului pentru o perioadă de trei luni întrucât în sezonul de iarnă nu se pot realiza investigaţii de teren, în special studii geotehnice.
În cadrul CTE-CNAIR din noiembrie 2016 a fost avizat traseul pentru ultimele secţiuni ale autostrazii Sibiu – Piteşti, după cum urmează: secţiunea 2 (Boiţa – Racoviţă, de la km 15+000 la km 43+000) şi secţiunea 3 (Racoviţă – Văleni, de la km 43+000 la km 72+000).
Astfel, traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, în lungime de aproximativ 123 km, este compus din şase secţiuni:
– Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (Defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente;
– Secţiunea 2, Boiţa – Racoviţă de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţă;
– Secţiunea 3, Racoviţă-Văleni de la km 43+000 la km 72+000, asigura continuitatea autostrazii prin Valea Baiasului făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului;
– Secţiunea 4, Văleni – Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000 traversează Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Argeş;
– Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, de la km 90+000 to km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă prin valea Argeşului;
– Secţiunea 6, această secţiune constă în reabilitarea a 14 km de Drum Naţional, respectiv DN 73C fiind drum de legătură între Nodul Rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.
Citește și:
S-a semnat contractul de execuție pentru Centura Biharia
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a semnat joi, 28 septembrie 2023, contractul de execuție a lucrărilor la…
28 septembrie 2023
Susanna Tusa, numită Director General și Vicepreședinte al Nokian Tyres Romania
Susanna Tusa a fost numită Director General și Vicepreședinte al Nokian Tyres România Operations. Ea va coordona și proiectul construcției fabricii din Oradea. În această primăvară,…
28 septembrie 2023
Primul strat de asfalt pe Centura Nojorid
Constructorii au început miercuri, 27 septembrie, turnarea primului strat de asfalt pe Centura Nojorid, o investiție din fonduri…
27 septembrie 2023
Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, premiat la Gala TB
Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara este al treilea aeroport din România după numărul de pasageri, deservind o populație…
27 septembrie 2023
Un nou blocaj pe Autostrada Transilvania: viaductele de pe Nădășelu – Zimbor
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este pusă în dificultate de tronsonul în execuție din județul…
26 septembrie 2023
Lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea sunt în grafic
Lucrările de prelungire a pistei de aterizare/decolare a Aeroportului Oradea se desfășoară conform graficului, stadiul fizic al acestora…
25 septembrie 2023
ACI Cluj a finalizat Sala Sporturilor din Blaj
Noul obiectiv este gata și va avea inaugurarea în 30 septembrie, anunță proiectanții de la Vlad Sebastian Rusu…
25 septembrie 2023
TCI demarează lucrările la Park & Ride-ul de la Aeroportul Cluj
Investiția de 14 milioane de euro din zona aerogării din Someșeni are ca termen limită finalul anului viitor.…
24 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
