Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Până la 55.000 Euro de la stat pentru mici afaceri

Antreprenorii cu firme mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea obtine ajutoare nerambursabile de la stat de pana la 250.000 de lei (circa 55.000 Euro) pentru investitii, in cadrul noului Program Comert 2017. Informatia apare intr-o propunere de procedura de derulare a acestui program, emisa luni de Ministerul pentru Mediul de Afaceri – Directia Politici Antreprenoriale.
Astfel, in Programul Comert 2017 ajutorul nerambursabil de la stat ar urma sa creasca de la 200.000 de lei, cat era anul trecut, la 250.000 de lei. Intensitatea ajutorului va fi de maximum 90%, ceea ce inseamna ca beneficiarul va treuie sa suporte minimum 10% din investitie din banii lui si tot TVA-ul. De asemenea, antreprenorii vor trebui sa faca mai intai cheltuielile din banii lor, pentru ca apoi sa primeasca ajutor financiar de la stat in baza cheltuielilor eligibile in program, din cate pare sa reiasa din aceasta propunere de procedura.
“Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA)” – se arata in proiect.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 va fi de 49.949.000 lei. Prin implementarea programului in anul 2017 statul estimeaza ca va acorda ajutor de minimis unui numar de minim 200 de beneficiari. Schema ar urma sa fie valabila pana la 31 decembrie 2017, iar platile in cadrul schemei de minimis ar urma sa fie efectuate pana la 31 decembrie 2018.
Potentialii beneficiari vor depune planuri de investitii, in baza carora vor fi selectati. Firmele doritoare vor putea aplica pentru banii din programul Comert 2017 pe site-ul Directiei. Acest program NU este inca deschis, fiind necesara adoptarea procedurii in forma sa finala si deschiderea sesiunii de inscrieri prin aplicatie electronica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Braşov: Sergiana a ajuns la 45 mil. €

Articolul următor

Preluarea unor active ale OMV Petrom de către Mazarine Energy, autorizată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share