Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Preluarea unor active ale OMV Petrom de către Mazarine Energy, autorizată

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mazarine Energy România SRL preia unele active aparținând OMV Petrom SA, potrivit unui comunicat de presă al autorității.
Conform Consiliului Concurenței, tranzacția prevede preluarea de către Mazarine Energy România SRL a tuturor drepturilor și obligațiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deținute de OMV Petrom SA, împreună cu bunurile, drepturile reale și angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere.
Autoritatea de concurență precizează că a evaluat această operațiune din punct de vedere al compatibilității cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia.
Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group LP.
Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial, fondurile pe care le gestionează investind în patru domenii: a) capital privat al întreprinderilor; b) active reale; c) strategii pentru piața mondială; d) soluții de investiții. În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice.
“Operațiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante. Decizia Consiliului Concurenței va fi publicată pe site-ul instituției, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial”, se precizează în comunicat.
Sursa foto: consiliulconcurentei.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Până la 55.000 Euro de la stat pentru mici afaceri

Articolul următor

Brașov: Roman SA – contract de 12 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share