Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Guvernul a decis joi adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, a anunţat ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.
‘Avem adoptat astăzi un memorandum, potrivit programului de guvernare 2017 – 2020, având în vedere crearea unor noi instrumente de investiţii publice, crearea Fondului Suveran de Investiţii fiind o măsură de stimulare economică, instrument de finanţare în investiţii în sectoare competitive, rentabile şi sustenabile, cu efect de multiplicare în economie, în urma atragerii de capital şi surse din piaţa financiară’, a declarat Alexandru Petrescu, într-un briefing la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.
Potrivit ministrului Economiei, FSDI va reprezenta un partener pentru investitorii instituţionali, BERD, BEI, Banca Mondială, fonduri de investiţii şi alţi investitori privaţi.
‘Prin acest document nu facem decât să marcăm iniţiativa şi demararea acestui proces. În continuare, am formalizat constituirea unor comisii interministeriale, cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului de Finanţe, reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, ASF-ului. (…) Astăzi este ziua în care formalizăm demersul, de mâine aceste comisii formal se adună, (…) emit puncte de vedere’, a spus Petrescu.
Conform acestuia, au avut loc discuţii şi cu principalii jucători din arena investiţională naţională, regională, astfel încât procesul de lansare a fondului ‘să fie acompaniat’ şi cu ‘avizul şi asentimentul lor general’.
Totodată, ministrul Economiei a precizat că urmează să fie adoptat şi un act normativ privind funcţionarea efectivă a acestui fond.
‘Următorul pas va fi un alt act normativ, care va avea central actul constitutiv, unde vom avea exact mecanismul de funcţionare şi de structurare a fondului’, a mai afirmat Petrescu.
FSDI va contribui atât la eforturile României de obţinere a statutului de piaţă emergentă pentru piaţa autohtonă de capital prin creşterea lichidităţii pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile prin asigurarea surselor financiare de cofinanţare a proiectelor de investiţii, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Conform sursei citate, statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acţionar unic pe toată perioada de funcţionare a FSDI.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul Prima Maşină, 50 milioane de lei pentru 2017

Articolul următor

Hunedorean, numit negociator-şef din partea PE pentru bugetul UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share