Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PMP), negociator-șef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, a prezentat, astăzi, în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, obiectivele politice în materie bugetară ale Parlamentului pentru anul viitor și a declarat că principalele priorități trebuie să rămână și în 2018 creșterea economică, locurile de muncă și siguranța cetățenilor europeni, potrivit unui comunicat de presă disponibil pe siegfriedmuresan.eu.
„Creșterea economică și crearea de locuri de muncă sunt principalele mele priorități pentru bugetul Uniunii Europene pentru anul următor. Vom finanța în primul rând prioritățile de creștere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiții în infrastructură, cercetare, inovare, IMM-uri deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.
„Este important să finanțăm în bugetul din 2018 programe precum Mecanismul de Conectare a Europei, Orizont 2020, COSME cel puțin la nivelul de anul acesta deoarece sunt instrumente care ajută la creșterea competitivității economiei europene și, implicit, garantează investiții și locuri de muncă de bună calitate. Voi apăra politica de coeziune, căci aceasta este una dintre principalele politici de investiții ale Uniunii; de pe urma acestor investiții, nu beneficiază doar statele care primesc cele mai multe fonduri de coeziune, precum România, ci întreaga Uniune. Însă, pentru ca economia să crească, este nevoie ca cetățenii și companiile europene să se simtă în siguranță. Uniunea Europeană va trebui să continue alocările financiare pentru soluționarea crizei refugiaților și pentru creșterea siguranței cetățenilor europeni. Experiența ne arată că este mult mai ieftin și mai eficient să investim în țările de origine ale migranților și în țările de tranzit; dacă îmbunătățim situația în tarile din vecinătatea Uniunii, acei oameni nu vor mai fi nevoiți să plece spre Europa”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.
O altă prioritate bugetară asupra căreia negociatorul-șef al Parlamentului pentru Bugetul UE din 2018 a insistat este Politica Agricolă Comună. „În 2018 va trebui să continuăm să sprijinim sectorul agricol european, întrucât acesta contribuie în mod decisiv la asigurarea securității noastre alimentare. Așa cum am făcut-o și anul trecut, când, la inițiativa mea, am alocat 500 de milioane de euro în plus pentru a-i sprijini pe fermierii europeni afectați de criza din sectorul laptelui și de embargoul rusesc, în aceeași măsură cred că este nevoie să le garantăm agricultorilor că și în 2018 îi vom ajuta dacă se vor afla în dificultate”, a mai spus Siegfried Mureșan.
O componentă importantă de pe lista de negocieri a deputatul european Siegfried Mureșan este și alocarea de fonduri suplimentare pentru vecinătatea estică și sudică, inclusiv pentru Republica Moldova. „Uniunea Europeană trebuie, de asemenea, să acorde mai mult sprijin statelor din vecinătatea sudică și estică, mai ales celor care implementează acorduri de asociere cu UE, precum Republica Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a continua implementarea reformelor prevăzute în aceste acorduri pe care guvernele lor și le-au asumat și de care cetățenii acestor state au mare nevoie, pentru a se transforma în economii cât mai competitive și a întări statul de drept”, a mai declarat Siegfried Mureșan, potrivit sursei citate.
De precizat că, așa cum reiese din biografia disponibilă pe pagina personală a deputatului european, Siegfried Mureșan este originar din Hunedoara.
Sursa foto: siegfriedmuresan.eu
Citește și:
S-a semnat contractul de finanțare pentru spitalul de boli infecțioase de la Oradea
Proiectul spitalului ultramodern de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa intră în linie dreaptă. Marți, 5 decembrie, primarul…
6 decembrie 2023
Din 2024, de la Oradea vor fi operate patru zboruri pe săptămână spre Varșovia
Aeroportul din Varșovia este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având conexiuni către Statele Unite, Canada,…
6 decembrie 2023
25 de ani de dezvoltare regională în România, celebrați la Timișoara
20 de miliarde de euro este suma care a fost gestionată de cele opt ADR-uri din România, în…
6 decembrie 2023
Angajații IMM-urilor din Cluj se perfecționează în inteligența artificială
40 de salariați ai unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din județ au demarat astfel de cursuri cu…
6 decembrie 2023
Clădirea Anatomia, mai aproape de reabilitare. A fost stabilit statutul parcelei
Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat un proiect de hotărâre ce vine în sprijinul Universității de Medicină și…
6 decembrie 2023
Obiectivele de dezvoltare durabilă din Transilvania, monitorizate de la Bruxelles
O delegație din Regiunea Nord-Vest a României s-a aflat în “capitala” Europei în vederea finalizării unui proiect ce…
6 decembrie 2023
Centru pentru tineret dezvoltat de Primăria Hunedoara
Proiectul de 10 milioane de lei derulat de Primăria Hunedoara intră în a doua etapă – reconstrucția clădirii…
5 decembrie 2023
CNAIR va avea 5 contracte de concesiune pe segmente de autostradă în Transilvania, din cele 12 la nivel național
CNAIR a anunțat luni, 4 decembrie, concesionare cu numărul PC 1002551, pentru atribuirea prin licitație deschisă a unui…
4 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
