Fonduri Europene

Hunedorean, numit negociator-şef din partea PE pentru bugetul UE

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PMP), negociator-șef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, a prezentat, astăzi, în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, obiectivele politice în materie bugetară ale Parlamentului pentru anul viitor și a declarat că principalele priorități trebuie să rămână și în 2018 creșterea economică, locurile de muncă și siguranța cetățenilor europeni, potrivit unui comunicat de presă disponibil pe siegfriedmuresan.eu.
„Creșterea economică și crearea de locuri de muncă sunt principalele mele priorități pentru bugetul Uniunii Europene pentru anul următor. Vom finanța în primul rând prioritățile de creștere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiții în infrastructură, cercetare, inovare, IMM-uri deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.
„Este important să finanțăm în bugetul din 2018 programe precum Mecanismul de Conectare a Europei, Orizont 2020, COSME cel puțin la nivelul de anul acesta deoarece sunt instrumente care ajută la creșterea competitivității economiei europene și, implicit, garantează investiții și locuri de muncă de bună calitate. Voi apăra politica de coeziune, căci aceasta este una dintre principalele politici de investiții ale Uniunii; de pe urma acestor investiții, nu beneficiază doar statele care primesc cele mai multe fonduri de coeziune, precum România, ci întreaga Uniune. Însă, pentru ca economia să crească, este nevoie ca cetățenii și companiile europene să se simtă în siguranță. Uniunea Europeană va trebui să continue alocările financiare pentru soluționarea crizei refugiaților și pentru creșterea siguranței cetățenilor europeni. Experiența ne arată că este mult mai ieftin și mai eficient să investim în țările de origine ale migranților și în țările de tranzit; dacă îmbunătățim situația în tarile din vecinătatea Uniunii, acei oameni nu vor mai fi nevoiți să plece spre Europa”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.
O altă prioritate bugetară asupra căreia negociatorul-șef al Parlamentului pentru Bugetul UE din 2018 a insistat este Politica Agricolă Comună. „În 2018 va trebui să continuăm să sprijinim sectorul agricol european, întrucât acesta contribuie în mod decisiv la asigurarea securității noastre alimentare. Așa cum am făcut-o și anul trecut, când, la inițiativa mea, am alocat 500 de milioane de euro în plus pentru a-i sprijini pe fermierii europeni afectați de criza din sectorul laptelui și de embargoul rusesc, în aceeași măsură cred că este nevoie să le garantăm agricultorilor că și în 2018 îi vom ajuta dacă se vor afla în dificultate”, a mai spus Siegfried Mureșan.
O componentă importantă de pe lista de negocieri a deputatul european Siegfried Mureșan este și alocarea de fonduri suplimentare pentru vecinătatea estică și sudică, inclusiv pentru Republica Moldova. „Uniunea Europeană trebuie, de asemenea, să acorde mai mult sprijin statelor din vecinătatea sudică și estică, mai ales celor care implementează acorduri de asociere cu UE, precum Republica Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a continua implementarea reformelor prevăzute în aceste acorduri pe care guvernele lor și le-au asumat și de care cetățenii acestor state au mare nevoie, pentru a se transforma în economii cât mai competitive și a întări statul de drept”, a mai declarat Siegfried Mureșan, potrivit sursei citate.
De precizat că, așa cum reiese din biografia disponibilă pe pagina personală a deputatului european, Siegfried Mureșan este originar din Hunedoara.
Sursa foto: siegfriedmuresan.eu

Related posts

Peste 6,5 milioane de euro pentru modernizarea Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Pensiunea Ovidiu & Paula, oază de relaxare la poalele Munţilor Gurghiu

Stefana Muresan

Arad: Peste 5 mil. euro, din fonduri europene, pentru servicii de sănătate și infrastructura velo

Stefana Muresan

O singură ofertă pentru drumul de legătură nou, Timişoara – A1, depusă de o firmă italiană, cu filieră chinezească

Robert Bloancă

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

CJ Cluj modernizează 32 km de drumuri judeţene cu 12 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Italienii de la Todini Construzioni Generali pot începe lucrările la drumul expres Timișoara – A1

Robert Bloancă

Kotys, zeița tracă a furtunii, dă numele celui mai puternic supercalculator din mediul universitar din țară, cumpărat de UBB Cluj cu bani europeni

redactia

100.000 euro pentru pensiuni și restaurante prin programul „ELECTRIC UP”

Traian Dan

Fonduri europene de 155 milioane euro pentru sprijinirea studenților defavorizați, a doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor post-doctorat

Stefana Muresan

Proiect european de 4,4 mil. euro pentru electrificarea cu leduri a oraşului Beclean

Stefana Muresan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

A. I.

Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru fonduri europene despre politica de coeziune post-2020

Stefana Muresan

Primăria Oradea va dota unitățile școlare din municipiu cu dispozitive IT

Traian Dan

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Investiție de 5 mil. euro din fonduri europene, pentru iluminatul public din Alba Iulia

Stefana Muresan

Municipiul Aiud, proiecte pe fonduri europene în valoare de 61 mil. euro

redactia

Cum vrea Primăria Sibiu să modernizeze transportul public din oraș: aproape 100 de milioane de lei pentru reînnoirea flotei de autobuze

Papuc Irina

Fonduri europene de 10 miliarde de euro, în exercițiul actual

Stefana Muresan

Program pilot pentru extinderea rețelei de gaz din România, promis de ministrul Lucrărilor Publice

Papuc Irina

Finanțare de până la 500.000 de euro pentru proiecte de mobilitate ale universităților

Traian Dan

Aproape 250 de milioane de euro pentru IMM-uri

Stefana Muresan

Documentația tehnică aferentă Drumului Expres Oradea – Arad în licitație publică

Traian Dan

Fonduri pentru fermierii din toată țara. Studiu de caz: Ridichile și ardeii de Apahida cresc cu tractorul european

redactia

Leave a Comment