Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MEP Retail, liber să preia Profi

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MEP Retail Investments SRL preia Profi Rom Food SRL, informează joi autoritatea naţională de concurenţă. Tranzacția a fost anunțată încă de anul trecut și se ridică la 533 de milioane de euro.
Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.
Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia.
Profi Rom Food SRL are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun (supermarketuri).
MEP Retail Investments SRL este o companie înfiinţată în luna noiembrie 2016, având ca obiect principal de activitate consultanţă în management şi afaceri. MEP Retail Investments este parte a grupului de investiţii de capital privat Mid Europa Partners.
Mid Europa a plătit 533 mil. euro pentru Profi, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din retailul local. Fondul de investiţii mai are în România reţeaua de sănătate privată Regina Maria.
Profi a terminat anul trecut cu 500 de magazine şi afaceri de aproape 800 mil. euro. Pentru acest an şi-a bugetat 200 de deschideri şi afaceri de peste 1 mld. euro.
Sursa foto: profi.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Exporturile, în creștere

Articolul următor

Afinele – o afacere în Hunedoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share