Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sebes: Infuzie de peste 210 milioane euro pentru ALPIN57LUX

Grupul Food Union, cu operatiuni internationale in domeniul productiei de lactate si inghetata, actionar majoritar al producatorului roman de inghetata ALPIN57LUX si liderul pietei de productie inghetata in Tarile Baltice, a primit o investitie totala de 214 milioane euro de la PAG, un fond de investitii din Asia, si de la Meridian Capital, un investitor existent in grup, potrivit roaliment.ro.
Investitia adusa de PAG si Meridian Capital va sustine expansiunea grupului, cu focus in China, unde Food Union este aproape de a definitiva investitia in doua fabrici moderne de lactate. In plus fata de aportul de capital, PAG va aduce in Food Union know-how specific, care va sustine echipa de management.
PAG va investi 161,6 milioane euro, iar Meridian Capital va investi 52.4, milioane euro in Food Union.
Grupul Food Union este lider in industria procesarii laptelui in Letonia si cel mai mare producator de inghetata in Tarile Baltice si Danmarca, exportand produse in peste 25 taro, inclusiv Rusia si China. Grupul Food Union are peste 2.500 angajati.
PAG este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii alternative din Asia, cu active administrate de peste 16 miliarde dolari. De la infiintare, in 2002, PAG a investit peste 30 miliarde dolari in pietele asiatice. Investitorii fondului includ fonduri de pensii din America de Nord si Europa, precum si fonduri suverane din Asia si Estul Mijlociu.
Meridian Capital este un grup de investitii international, care investeste in segmentul alimentar, transport, imobiliare si resurse naturale. Prima investitie a Meridian Group in Food Union a fost in 2013. Inainte de aceasta, impreuna cu actionarul fondator al Food Union, Meridian Capital a finantat achizitia si expansiunea Unimilk, transformandu-l in lider in productia de lactate din Rusia, vandut ulterior unui grup international.
Sursa foto: m.alpin57lux.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carmen Neagu, CEO-ul EnergoBit, numită administrator al Cora

Articolul următor

Francezii de la Webhelp fac angajări în Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share