Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Compa va amenaja două hoteluri

Cea mai mare companie cu capital privat românesc din Sibiu, Compa SA, a schimbat planurile referitoare la Arsenal Residence, unul din primele proiecte de reconversie industrială din oraș. În locul proiectatelor cămine studențești, conducerea companiei a decis să amenajeze două hoteluri, dintre care unul de patru sau cinci stele. Cel de trei stele este deja ridicat, potrivit turnulsfatului.ro.
Potrivit directorului general al Compa, complexul hotelier, odată finalizat, va ocupa cam jumătate din cei 37.000 de mp de teren. Pentru jumătatea rămasă liberă, în perioada imediat următoare va fi luată o nouă decizie, precizeaza sursa citata. Pentru finalizarea complexului hotelier, conducerea Compa SA și-a fixat și un termen: anul 2019, când zona Sibiului va fi Regiune Gastronomică Europeană.
Înființată în 1969 (sub numele de Întreprinderea de Piese Auto Sibiu), fabrica a preluat denumirea Compa SA din 1991, fiind privatizată integral în septembrie 1999. Acționarul majoritar în acest moment este Asociația salariaților Compa, care deține 54,6% din participațiuni. Potrivit ultimelor raportări date publicității (aferente primelor trei trimestre ale anului trecut) cifra de afaceri a Compa SA a crescut cu 40%: de la 348,2 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2015, la 485,2 milioane de lei, în primele nouă luni ale lui 2016.
Compa SA Sibiu are în prezent aproximativ 2.200 de angajați, care produc sisteme de injecție, arcuri, piese ștanțate și alte subansamble auto pentru o gamă foarte largă de mărci, de la Audi, la BMW, Citroen, Toyota sau Porsche.
Sursa foto: compa.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investițiile directe ale companiilor străine, nivelul-record în 2016

Articolul următor

”Prima împădurire” - 6.000 de euro pe hectar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share