Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Clifford Chance Badea își extinde practica de Corporate M&A și Real Estate prin recrutarea lui Mihai Măcelaru pe poziția de Counsel, începând cu 15 februarie.
Mihai are peste 13 ani de experiență în firme de avocatură de top, inclusiv ca partener într-o firmă de avocatură internațională, fiind specializat în tranzacții complexe de fuziuni și achiziții, asocieri de tip joint-venture și privatizări pe piața de capital. A fost implicat, de-a lungul anilor, într-unele dintre cele mai importante tranzacții realizate în România, în domenii precum real estate, telecomunicații, servicii medicale, industria alimentară, retail, industria de piese auto.
„Prioritatea noastră numărul 1 este să asigurăm permanent clienților noștri servicii de asistență juridică la cele mai înalte standarde profesionale, prin intermediul celei mai bune echipe de avocați din piață”, spune Nadia Badea, Partener Clifford Chance și coordonatorul practicii Corporate M&A și Real Estate de la București. „Apreciem profesionalismul și experiența lui Mihai, cu care am avut ocazia să lucrăm de câteva ori, în ultimii ani, și ne bucurăm că a decis să ni se alăture. Am încredere că va avea o contribuție importantă, coordonând proiecte de referință pentru practica M&A și pentru firma noastră, per ansamblu”.
Mihai Măcelaru adaugă: „Preiau noul rol cu entuziasm și determinare, cunoscând complexitatea mandatelor pe care lucrează Clifford Chance și standardele profesionale la care se raportează. Am convingerea că aduc valoare unei practici deja consacrate la nivel local și internațional, anticipând – totodată – și câștigul de experiență și cunoaștere care vin la pachet cu intrarea într-una dintre cele mai dinamice și inovatoare echipe de avocați din lume”.
Portofoliu său din ultimii ani include, printre altele, asistență acordată la:
– achiziția de către grupul japonez Nidec a fabricii de motoare ANA IMEP Pitești;
– vânzarea magazinelor de bricolaj bauMax din România către grupul francez Adeo (Leroy Merlin);
– preluarea de către operatorul german Deutsche Telekom AG a companiei poloneze de servicii de telecomunicaţii GTS Central Europe, cu operațiuni și în România;
– privatizarea prin intermediului unei oferte publice secundare la Bursa de Valori București a unei participații minoritare deținute de statul român la Transelectrica;
Mihai Măcelaru a absolvit Facultatea de Drept – Universitatea București în anul 2003 și este membru în Baroul București.
Clifford Chance este numărul 1 între firmele internaționale de avocatură, conform Chambers Global Top 30 2016, având o practică foarte solidă și integrată de Corporate M&A. Portofoliul de tranzacții asistate anul trecut i-au adus recunoașterea de Firma de avocatură a anului în tranzacții M&A la nivel european (European M&A Legal Adviser of the Year), în cadrul MergerMarket Awards 2016.
Printre proiectele asistate recent de Clifford Chance România se numără:
• Asistență acordată BC Partners, unul dintre fondurile de investiții din etapa finală de achiziție a pachetului de 100% din acțiunile lanțului de comerț Profi – cea mai mare investiție a unui fond de private equity în România (2016);
• Asistență acordată fondului de investiții New Europe Property Investments plc. (NEPI) în tranzacția de fuziune cu fondul de investiții Rockcastle, care a creat cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est, respectiv una dintre cele mai mari din Europa Continentală. Tranzacția a fost coordonată de biroul de la București (2016);
• Asistență acordată unui fond de private equity în legătură cu achiziția operațiunilor SABMiller din Europa Centrală și de Est (2016);
• Asistență acordată fondului de private equity Abris Capital Partners în cadrul celei de-a patru mari investiții realizate în România – achiziția Green Group, cel mai mare grup integrat de managementul deșeurilor din Europa de Sud-Est (2016);
• Asistență acordată fondului de private equity Innova Capital în legătură cu vânzarea Provus Group – cel mai mare centru de procesare plăți din România și unul dintre cele mai mari din Europa de Est, către Wirecard AG, respectiv în legătură cu vânzarea La Fântâna, lider pe piața aprovizionării cu apă și aparate de cafea, către fostul proprietar – fondul de private equity Oresa Ventures (2016).
• Asistență acordată CBRE Global Investors în legătură cu vânzarea portofoliului de retail format din 11 proprietăți în România, Polonia, Cehia și Ungaria (inclusiv centrul comercial Felicia din Iași) către CPI Property Group (2016).
Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are o echipă puternică în aria de practică Corporate M&A, fiind poziționată pe palierul întâi (Tier 1) de către IFLR1000 Financial & Corporate 2015-2016, respectiv palierul al doilea (Tier 2) în Legal500 și Chambers Global.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Anna Fellini, mai mult decât un stil de viaţă

Articolul următor

Brașov - Două noi hoteluri de lanț

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share