România are nevoie de o politică națională de incoming pentru că o țară puternică turistic este cea care știe să atragă turiști străini, a declarat, miercuri, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, într-o conferință de specialitate, potrivit agerpres.
‘Avem un minister al Turismului, dar care nu este încă prea funcțional, se organizează practic de la zero. Avem însă o sumă dublă prevăzută în bugetul ministerului pentru promovarea turistică a țării. Pe noi ne interesează creșterea incoming-ului. Să aducem mai mulți turiști în România. Este bine că românii călătoresc mult în România, dar vrem și bani proaspeți de afară. Noi, cu 2,5 milioane de turiști străini în 2016, suntem, la nivel mondial, o glumă. Iar dintre aceștia, un milion și ceva vin pe corporate, pe business. Sunt buni și ei, consumă hotel, mese, dar pe partea de leisure avem sub un milion de vizitatori. Nu putem să ne comparăm cu țările care au 60-80 milioane de vizitatori anual’, a spus Alin Burcea.
Acesta a apreciat că trebuie găsită o formulă pentru creșterea incoming-ului, dincolo de participarea agențiilor la târgurile internaționale de turism.
‘Ne trebuie ceva mai mult. Din 2.400 de agenții câte sunt licențiate, doar 40 de agenții fac incoming. De ce? Pentru că nu există nici un avantaj pentru cei care fac incoming. Ne trebuie o politică națională de incoming. Am discutat cu ministrul Turismului să facem o astfel de politică, să atragem agențiile inclusiv cu metode fiscale, să facă incoming. De exemplu, la fiecare turist străin adus să se scadă niște bani din impozitul pe profit. O țară puternică turistic este cea care știe să aducă străini’, a adăugat Alin Burcea.
Președintele ANAT a precizat că la nivelul asociației se discută despre înființarea unei școli de incoming sub forma unui seminar de trei luni, pentru că în facultăți nu se studiază modul în care poți atrage turiștii străini în țară.
Sursa foto: burcea.ro
Citește și:
Echipa Complexului President a câștigat trofeul „D’ale porcului” în întrecerea profesioniștilor
Un elev de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul a câștigat un curs basic în valoare de 1.600 de…
4 decembrie 2023
“Pârtia olimpică din Borșa va atrage mulți investitori”
Domeniul schiabil din stațiunea maramureșeană a devenit singurul din România omologat internațional pentru o probă de viteză în…
4 decembrie 2023
Statistica Sălajului: industria și agricultura în picaj, dar salarii în creștere
Principalele ramuri economice ale județului au înregistrat scăderi în primele trei trimestre ale acestui an, conform Direcției Județene…
3 decembrie 2023
Echipa din Valea lui Mihai a câștigat trofeul „D’ale porcului” ediția a X-a
După ce sâmbătă, 2 decembrie, în cadrul Ediţiei a X-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului” s-au întrecut echipele de…
3 decembrie 2023
Legătură rutieră modernă inaugurată între Satu Mare și Sălaj
Prin modernizarea drumului între Beltiug și Hodod limita cu județul Sălaj viteza de deplasare a autovehiculelor a crescut…
2 decembrie 2023
Târgul de Crăciun din Oradea și-a deschis porțile
Târgul de Crăciun Oradea și-a deschis oficial porțile pentru vizitatori, joi, 30 noiembrie la ora 16:00. Zeci de…
1 decembrie 2023
HiSky vrea să opereze zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Oradea
Dacă oferta HiSky se va califica, compania va efectua minim cinci zboruri pe săptămână Oradea – București și…
30 noiembrie 2023
De Ziua Națională, patru trenuri ale CFR vor purta numele unor personalități
Vineri, 1 decembrie 2023, România sărbătorește 105 de ani de la Marea Unire a tuturor provinciilor istorice sub…
29 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
