Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

”Avem nevoie de o politică națională de incoming”

România are nevoie de o politică națională de incoming pentru că o țară puternică turistic este cea care știe să atragă turiști străini, a declarat, miercuri, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, într-o conferință de specialitate, potrivit agerpres.
‘Avem un minister al Turismului, dar care nu este încă prea funcțional, se organizează practic de la zero. Avem însă o sumă dublă prevăzută în bugetul ministerului pentru promovarea turistică a țării. Pe noi ne interesează creșterea incoming-ului. Să aducem mai mulți turiști în România. Este bine că românii călătoresc mult în România, dar vrem și bani proaspeți de afară. Noi, cu 2,5 milioane de turiști străini în 2016, suntem, la nivel mondial, o glumă. Iar dintre aceștia, un milion și ceva vin pe corporate, pe business. Sunt buni și ei, consumă hotel, mese, dar pe partea de leisure avem sub un milion de vizitatori. Nu putem să ne comparăm cu țările care au 60-80 milioane de vizitatori anual’, a spus Alin Burcea.
Acesta a apreciat că trebuie găsită o formulă pentru creșterea incoming-ului, dincolo de participarea agențiilor la târgurile internaționale de turism.
‘Ne trebuie ceva mai mult. Din 2.400 de agenții câte sunt licențiate, doar 40 de agenții fac incoming. De ce? Pentru că nu există nici un avantaj pentru cei care fac incoming. Ne trebuie o politică națională de incoming. Am discutat cu ministrul Turismului să facem o astfel de politică, să atragem agențiile inclusiv cu metode fiscale, să facă incoming. De exemplu, la fiecare turist străin adus să se scadă niște bani din impozitul pe profit. O țară puternică turistic este cea care știe să aducă străini’, a adăugat Alin Burcea.
Președintele ANAT a precizat că la nivelul asociației se discută despre înființarea unei școli de incoming sub forma unui seminar de trei luni, pentru că în facultăți nu se studiază modul în care poți atrage turiștii străini în țară.
Sursa foto: burcea.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Romgaz, contracte cu Transgaz în valoare de 4,5 milioane de lei

Articolul următor

ANRE: Producţia de gaze naturale în Marea Neagră, de anul viitor

Citește și:
După patru ani și jumătate de la lansarea ideii proiectului Via Transilvanica, în cetatea de la Alba Iulia, ne reîntoarcem să sărbătorim deschiderea oficială a traseului de lungă distanță, care leagă Putna de Drobeta Turnu-Severin.
Citeste mai mult

Se inaugurează Via Transilvanica

Cel mai spectaculos traseu de drumeție din România este finalizat și va fi oficializat sâmbătă, la Alba Iulia,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share